Airbag.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Airbag.

Am o intrebare ... Am atasat o poza cu logan lovit frontal... Si sunt curios daca airbagurile ar fi trebuit sa se declanseze. Maine dimineata o sa fac o poza si cu parbrizul care a fost spart de catre cei 2 pasageri din fata care au dat cu capul in el. Se poate da in judecata Dacia?
    Attached Files

Ce viteza a avut masina in timpul accidentului? Oricum sunt sigur ca nu trebuia sa se declanseze, atata timp cat habitaclul e intact, iar pasagerii n-au patit nimic. Daca purtau centura, nu mai dadeau cu capul in parbriz...
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Sti foarte bine ca nu ... 1 la mana trebuia purtata centura de siguranta ... Daca aveau ghinionul sa se deschida airbagurile ... Puteau risca fracturi in zona cervicala si altele ... Airbag+centura=safety .. Una fara cealalta nu prea se pune ... Si 2 la mana masina nu e chiar asa rau avariata incat sa pericliteze viata celor din ea ... Deci senzorii nu au fost atinsi pentru a deschide airbagurile ... Inainte sa sari cu judecata afla unde sunt senzorii de airbag .. Seba sau andrei te vor elucida
      sigpicMy ride

Comment

Pai nu stiu exact... La un moment dat viteza era de 140km/h dar si masina din fata care circula pe acelasi sens avea vreo 30-40km/h. Nici nu mai tin minte daca s`a pus frana sau nu. Dar eram curios doar dupa pagubele produse... Daca trebuiau sau nu sa se declanseze.

Am intrebat doar sa ma informez si eu, doar pt asta este forumul! .... Nu am zis ca.. Gata ii dau in judecata.

nu mai posta consecutiv. ai 10 minute sa folosesti butonul "edit" ca sa-ti modifici ultimul post
        Last edited by Seba; 22 July 2008, 09:35.

Comment

Bun, si ai primit raspunsul.
          Chiar ai avut noroc ca nu s-au deschis airbagurile, ca acum erai plin de arsuri si cu fracturi de gat si de coloana.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Pentru a se deschide airbagurile frontale este imperios necesar ca centurile de siguranta sa fie cuplate (altfel nu se declanseaza) , iar pe de alta parte trebuie ca forta impactului sa aiba o valoare ceva mai mare pentru ca informatiile culese de senzori sa declanseze deschiderea airbagurilor (altfel ele s-ar deschide si la cea mai usoara tamponare)
            Sper ca te-am lamurit

Comment

Unde scrie ca trebuie sa fie puse centurile ca sa se deschida airbag-ul?Nu vezi ca sunt sute de accidente cu oameni morti din cauza ca nu au purtat centura..Si daca te uiti la masinile implicate sunt declansate airbag-urile.Io unu nu cred treaba asta pana nu vad scris undeva concret!
              Cumpar volan de Duster

Comment

Nu stiu daca la dacia daca sunt necesare centurile pentru declansarea airbagurilor insa airbagul declansat si fara centura de siguranta e foarte posibil sa fie fatal sau sa existe fracturi la gat. Asa ca cel mai bine e centura + daca e nevoie airbag.

Comment

Obligativitatea cuplarii centurii de siguranta ca si conditie pentru declansarea airbagurilor face parte din sistemul de siguranta a-l declansarii ORICARUI airbag frontal de pe orice masina dotata cu asa ceva (pentru ca altfel declansarea airbagurilor , la impact ,ar avea consecinte FATALE pentru ocupantii autovehicolului )

Comment

Pai ce-ai spus tu poate sa spuna oricine de pe forum.Arata-ne dovezi clare.
                    Cumpar volan de Duster

Comment

@cypi: Te rog sa nu dezinformezi oamenii. Unde ai auzit tu cele spuse mai sus?
                      Dupa cum probabil am mai spus centura este un sistem in plus de siguranta. Daca ai centura cuplata airbag-ul se deschide mai tarziu pentru ca timpul in care se presupune ca ai da cu capul de volan sau parbriz este mai mare. Daca nu ai centura pusa airbag-urile se deschid mai repede pentru ca ajungi mai repede cu capul la parbriz. Oricum diferenta de timp este de cateva zecimi de secunda.
                      Ceea ce am scris mai sus sunt din specificatiile Renault pentru modulul de airbag.

@zeinedin: Daca vrei sa vezi daca trebuia sa se deschida airbag-ul sau nu trebuie sa intri cu unul din programele de diagnoza si sa citesti Crash Telegram acolo sunt stocate toate datele unui crash. Daca nu este stocata nici o data atunci poti sa ii dai in judecata, pentru ca a fost un crash iar in ECU nu a fost inregistrat nici un eveniment.

Comment

Loganul ala avea airbaguri ? sau era prima varianta de !!!
                        sigpic

Nu te pune cu idiotii. Te vor trage la nivelul lor si te vor bate cu experienta.

Comment

Vali, daca nu ma insel eu, ce spui tu e valabil la renault, unde exista senzori de centura. Loganul n-are, asa ca airbagurile trebuiau sa se deschida daca impactul a fost suficient de puternic.
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Originally posted by cypi View Post
                            Obligativitatea cuplarii centurii de siguranta ca si conditie pentru declansarea airbagurilor face parte din sistemul de siguranta a-l declansarii ORICARUI airbag frontal de pe orice masina dotata cu asa ceva
                            A mai zis cineva pe forum la un moment dat chestia asta si eu o vad ca o grava dezinformare. Poate ca asa stiai tu dar inainte s-o dai ca si certitudine, trebuie sa verifica ca e asa.
                            Last edited by valeriuciprian; 22 July 2008, 11:16.

Comment

Da are airbaguri joker ... E ambitios ... A fost ..
                              sigpicMy ride

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google