If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
[ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai
stai liniștit că nu sare vopseaua...nu le răsucești ca nebunul la 180 de grade...la dacia veche la fel rezolvam problema și erau cromate nu vopsite ca astea, care oricum au ruginit după 4 ani...
sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN
are cineva idee daca se gasesc pe undeva , piese auto , ceva, brate pt stergatoare ? ca ma gasesc sa schimb total stergatoarele . doar cand ma gandesc ca vine iarna si ingheata parbrizu si .. auu :|
de ce vrei sa schimbi stergatorul cu tot cu brat? mai bine ia-ti niste stergatoare ca lumea. oricum, cat timp e parbrizul inghetat, nu trebuie sa te-apuci sa-l freci cu stergatoarele.
Eu am facut altceva.
Am cumparat 2 stergatoare Victor din metro si le-am inlocuit lamelele cu unele de VW Jeta si le am pe masina cam de 1 an si merg la fel ca in prima zi.
Eu am luat Alca de 20" in ambele parti si sterg perfect in ambele sensuri si nu fac zgomot deloc. Cred ca mergea si un 21" la sofer sa stearga perfect, intial am luat de 23" dar lasa niste dare deoarece bratul nu putea sa apese pe stergator cu aceeiasi putere pe toata cursa sus/jos. Deocamdata raman pe Alca sa vad cat tin, la 7 ron bucata sunt mai mult decat OK .
Merg bine cat sunt noi...
Eu cum am intrat cu ele in iarna cum le-a luat dracu' , scartaie rau de tot daca nu ploua torential (cand erau noi mergeau super OK).
La frig se intareste cauciucu rau de tot si sare pe parbriz....
Avantajul e ca sunt ieftine
dupa cum spuneam: Bosch Twin, foarte bune in orice conditie atmosferica: ploua torential, sau picura, inghet (nu le-am folosit niciodata pe post de racleta sa dau gheata de pe parbriz). din pacate, incet incet, isi dau viata. adica incep sa lase urme (dâre). dar nu sar sau fac zgomot. urmatoarele tot Bosch Twin vor fi
in sfarsit am rezolvat si eu.am luat un set de stergatoare model 'clasic' ambele 50cm si gata. nici cel mai mic zgomot, parca e vw lu tata ) . la cele aero tot timpul am avut probleme orice le faceam. acum cum le-am pus din prima nici cel mai mic zgomot.
dupa ce am incercat timp de 2 ani de zile modele tip aero, m-am saturat sa scartaie si sa sara pe parbriz. am revenit la modelul calsic de stergator, dar Bosh la 35ron setul. Sunt perfecte!
concluziii trase de mine:ori ce tip de stergator ati lua, nu va tine mai mult de un an de zile;
mai toti au incercat aero, dar pana la urma revin pe clasic.
majoritatea cumaparam lucruri ieftine si asta se vede in calitatea si durabilitatea lor. Numai bine
acum cateva dimineti am auzit aceeasi prblema la o skoda fabia. adica facea zgomot stergatorul. se auzea de la 10 m cum sarea de pe parbriz. cum o fi posibil ca se aude si la alte masini straine?
Pe mine m-au terminat cu nervi stergatoarele stock mai ales cel din stanga, numai in salturi stergea. Am luat aero de la Cora 11 lei bucata si asa finut sterg ca nu ma mai satur sa le vad. Si daca ma tin doua luni si tot o sa imi merite.
eu din cate stiu stergatoarele din fabrica sunt stropite pe partea de cauciuc cu o subst. care are rol de ungere,de aia la inceput nu se aude nimic iar dupa cateva folosiri se duce subst. si cauciucu calca direct pe parbriz si incepe simfonia.
Mda, asa am crezut si eu.
Am avut un set (Alca cred) care erau (lamelele) date cu grafit, cateva luni au mers brici dupa care cum spui, simfonie.
Mi-a venit ideea nastrusnica sa le dau eu din nou cu grafit, pisat bine niste mine de creion si dat pe lamele.
Nici un efect, parca mai al drac faceau.
Am observat ca virgula ''combinatia'' perfecta ca sa scartaie/sa faca simfonie e ploaie+temperaturi scazute (5-6 grC).
Acum am luat cu 15 lei un set clasice si sunt numai bune de aruncat la gunoi )) , nu scartaie dar sterg prost, lasa dare marunte marunte pe tot parbrizul.
Daca viitoare o sa iau un set cu 7 lei...
Un prieten si-a luat stergatoare clasice marca Champion, sterg impecabil si la viteza mare si nu scartaie nici dupa un an de zile, numa' ca e ~65 lei setu.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment