[ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Parbrizul trebuie sa fie foarte curat ca stergatorele sa mearga bine. Unele rasini de arbori se curata de pe sticla doar cu abraziv usor (pasta de dinti) sau acetona.
    Am valeo aftermarket identice cu alea de prim montaj si merg 1 an fara probleme (km putini la mine de obicei).
    Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Mai conteaza si cu ce dai pe parbrizu' ala.
      Ma refer la licori d-alea la 3-4 lei bidonu' de 5 litrii...numa' petu' in sine (procesu' de fabricatie) aproape ca face banii aia, cat de "minunat" poate fi continutu'?!

Am avut asa ceva (de iarna), intamplator, acum vreo 2 ani. Mi-au ramas in primavara cam 3 litrii.
      In toamna care a urmat am vrut sa torn si restu'...da' la ce depuneri si "elemente straine" (zici ca erau alge, pluteau) facuse, l-am dat la canalizare, direct.
      Era in termen, inca fo' 2 ani, de cand l-am dat in Dambovita.

Comment

• Eu tot timpul raman cu lichid de parbriz din iarna trecuta. In urma cu 2 saptamani, cand am "facut plinul" cu lichid de parbriz de iarna, au intrat doar 2.5l; 1l aveam de iarna trecuta. Pun doar lichid din ala de doi bani din supermarket-uri si merg stergatoarele de n-au treaba.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Merg mah, da' impuritatile alea si ce dracu se mai formeaza in bidonu' original pot infunda duzele. Iti dai seama ca si in vasu' de pe masina se face cel putin aceleasi depuneri...si nu e doar calcar ca d-ala face cu orice lichid, chiar daca se lauda astia caa nu o prepara cu apa de la robinet.

Poate am nimerit io unu' contrafacut.

Comment

• am descoperit de ce imi scârţâie stergatoarele, am pus prea mult spirt in lichidul de barbriz
            Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• spirtu-i mai scump decat orice lichid de parbriz, de ce te-ai complicat?

Comment

• Originally posted by Kojak View Post
                Merg mah, da' impuritatile alea si ce dracu se mai formeaza in bidonu' original pot infunda duzele. Iti dai seama ca si in vasu' de pe masina se face cel putin aceleasi depuneri...si nu e doar calcar ca d-ala face cu orice lichid, chiar daca se lauda astia caa nu o prepara cu apa de la robinet.

Poate am nimerit io unu' contrafacut.
                Merg cu lichid d-ala de cand am masina. Cand se vor infunda duzele, o sa vand masina.
                Am mai scris pe aici ca prin 2008 am facut un drum de Bucuresti - Brasov si retur; am pus benzina de 60 de lei si lichid de parbriz de 50 de lei. Am cumparat JetXpert din benzinarii, care costa 25 lei punga de 5l. Decat sa dau atatia bani pe lichidul de parbriz, mai bine mi se infunda duzele si le schimb o data pe an.
                sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Ai zis bine, in 2008 costa 25lei lunga de 5L JetXpert pe peco...acum e spre 40lei, poate chiar peste, deci cu siguranta in 2014 te costa mai mult lichidu' decat gazu la un drum B-BV si retur.
                  Ultima data parca am dat in jur de 18lei / 5 litrii (-30grC), la carfur. Nu mi s-a parut exorbitant, mai ales ca io n-am gaz.
                  Categoric ma costa benzina mai mult, oricat de scump ar fi lichidu'.

Comment

• D-aia nu pui tu gaz, ca sa nu fie mai ieftin ca lichidul de parbriz
                    Am pus spirt ca sa nu inghete, cu clocitoarele astea de zeme de parbriz n-ai linistea ca la -5 grade nu-i solid

Comment

• Originally posted by 827sam View Post
                      am descoperit de ce imi scârţâie stergatoarele, am pus prea mult spirt in lichidul de barbriz
                      si eu voiam sa pun. merge ? nu ataca vopseaua ? voiam un lichid care sa nu inghete sigur. aveau la auchan unul la -40, dar vad ca n-au mai adus,si in alte parti e f scump. merge pus spirt obisnuit ?

Comment

• Eu folosesc cam juma de litru spirt la 5 litri lichid parbriz, si-ala tot de iarna. Nu ataca nimic. La supernova s-a stricat lacul din jurul sprituitoarelor (ori era lacul si vopseaua mai proaste ori era spirtul mai bun).

Comment

• Bah da' va caliciti in ultimu' hal cu spirt, saniute si alte tarii. pacat de ele, alea-s de dat pa gatlej, mai ales spirtu'.
                          Luati lichid d-ala de -30grC si nu va ingheata sigur oriunde v-ati duce, pe orice vreme.

Ala de -40 e prea vascos, am avut, da' e nasol la temp. pozitive, slab pozitive, nu vorbim de peste +10grC.

Acu' merge si ala de -10 sau -20, lejer.
                          -30grC, din ianuarie incolo e ideal, acultati la baiatu'

Comment

• de inghetat, ingheata sangele in vine, cand vad cat costa un -30, -40.
                            am avut -40 si n-am avut problemele de care zici. sa revenim, ca ne arde vreun moderator pentru off.
                            mai ales ca noi suntem buni la asa ceva. noroc ca e dimineata si inca n-am inceput.

Comment

• Ti-am zis, -30 in jur de maxim 20lei/ 5 litrii (jetXpert)...si stergatoarele le schimbi la fel de des si daca folosesti d-ala de 3-5 lei bidonu' de 5.
                              Diferenta e ca ala curata / degreseaza ceva mai bine, atat. Aaa, si n-am vazut sa faca depuneri.

Comment

• si la mine merge sacadat stergatorul la o cursa.m am obisnuit.acu a picat blocu de lumini.deh..dacie

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google