[ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Pai la un moment dat nu mai conteaza ce detergent folosesti, dupa repetate stergeri nu mai e pic de urma de detergent-spuma acitva-sampon etc.
    E curat parbrizul (afara ploua desigur) si sare aiurea...
    Daca lasi sa se adune apa mai multa pe el nu sare, daca sunt numai cativa stropi care te calca pe nervi, sare stergatorul si te enervezi si mai tare ))

Comment

• Sare si pe torentiala, mama lor de incompetenti. Ce drac de ingineri is aia care-au proiectat/adaptat mecansmul stregatoarelor la logan? Or fi violonisti, ca mie asa-mi pare ca scartaie, ca o vioara dezacordata...De la 100km/h in sus, oricat de tare ar ploua, sar stergatoarele. Asta dupa 3-4 ploi si 10000km...Voodoo-i in guru...
      nu va mai c...Ti pe voi cu stergatoare bosch sau champion, mai ales luate de la dealer, luati-va "aero" no-name, ca si alea tin mai mult de 3 luni si iesiti incomparabil mai ieftin. Ale mele de pe fosta masina au acut 15000km si stergeau mai bine decat astea cand erau noi.
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Pai si ce le-ai facut? Le-ai "maritat" ?
        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Mie imi scartaie prima data pana se uda,dupa nu am probleme.Sunt cele din fabrica.Cum adica sare stergatorul,nu prea am inteles care este problema in afara de scartait.
          sigpic

Comment

• Eu zic ca acestea se intampla datorita vremeii si temperaturii de afara, prin caracteristicile fierului la temperaturi ridicate si joase, adica fierul la caldura se dilata si arcul este mai putin tensionat si la frig se contracta si arcul este mai tensionat. Asa si la guma de cauciuc de la stergatoare. Cand este cald afara se inmoaie si cand e frig se intareste. Si datorita acestui fapt arcul apasa mai tare sau mai moale stergatorul pe geam.

si mie de cand a inceput frigul acum a inceput sa imi sara, stergatorul stang, de pe parbriz. Probabil mai trebuie putin detensionate arcurile.
            sigpic

Comment

• Trebuie inlocuite lamelele champion cu unele no-name si s-a rezolvat problema. E mai simplu si mai "cost efficient"
              @cristi_lcd:nu le-am "maritat", le-am rasturnat si implicit le-am rupt
              @pacco: agomotul ala "scartaitul" e de fapt rezultatul unor mici sarituri ale lamelei pe parbriz. Mai clar, in timp o sa vezi cum parbrizul va fi sters "zebra" din cauza sariturii lamelei pe sticla. Si mai mult nu vezi decat vezi prin dungile lasate de un sergator ce merge prost, de aia trebuie inlocuit
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• O solutie ca sa nu mai scartaie/sara pe parbriz la viteza mare (unde sunt aproape 100% ineficiente) sunt FOARTE bune niste aripioare de alea puse pe stergatoare, care apasa lamela pe parbriz. Nu stiu unde se gasesc, banuiesc ca prin targuri.

Comment

• Aham da am inteles.La viteza mai mare,sunt zone unde ramane nesters.Am inteles si chiar mi-a spus cineva ca daca iti pui deflector stergator,cica la viteza mai mare creste eficienta stergatorului.Adica ceva de genul Octavian?:
                  Attached Files
                  sigpic

Comment

• Sigur ca da.... F eficiente)

Comment

• De ce razi Cezar nu inteleg? Spune-mi si mi te rog sa nu mor prost.
                      sigpic

Comment

• Pt ca nu sunt eficiente.
                        trebuiesc de o anumita dimensiune, mai late, si cu un unghi aferent bine gandit.
                        Caci daca le pui dupa ochi, cum sunt cele ce se gasesc in piata, efectul va fi nul.

Comment

• Din designul aripioarelor imi lasa impresia ca-s eficiente doar cand suns stergatoarele in pozitia jos pe parbriz, adica in repaos. Cand stergatorul e vertical, aerul ce trece perpendicular pe acea aripioara nu stiu ce mare smecherie mai face. Adica eu n-am vazut avion zburand de-a latul din tokyo la paris, ca sa ma conving ca se poate folosi o aripa de avion pe orice directie. Plus ca mie aripioarele alea imi dau senzatia de kitsch tuning, deci mai bine imi pun aero no-name-uri. Desi faza cu aripioarele am mai auzit-o si la altii, eu unul prefer fara.

Comment

• Nu am gasit alta poza intr-un timp foarte scurt,ala a fost doar un exemplu ca nu ma apuc acum sa cumpar deflector made in china targ sau unde o fi PILOT .Am spus daca la d-asta se refera Octavian si anume la deflector stergator.Nu ala.
                            sigpic

Comment

• Nu prea se gasesc pe piata decat asemanatoare celor din poza.
                              Uita-te la un seat leon, primul model, sa vezi cum arata un deflector bine gandit.

Toate cele bune.

Comment

• Prin urmare sunt norocos,stergatoarele mele functioneaza perfect,fara zgomot,sterg toata suprafata de lucru si folosesc un detergent de spalare obisnuit.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google