[ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Cand stergatorul e vertical, aerul ce trece perpendicular pe acea aripioara nu stiu ce mare smecherie mai face. Adica eu n-am vazut avion zburand de-a latul din tokyo la paris, ca sa ma conving ca se poate folosi o aripa de avion pe orice directie

Atentie ca aripioara aia nu e exact paralela cu stergatorul (sau perpendiculara cu parbrizul), e curbata si are un unghi de ~45 grade fata de parbriz, deci ar trebui sa aibe eficienta si cand stergatoarele sunt la capatul cursei-sus.
    Ma rog, sunt modele si modele, ce am vazut la unu' puse pe masina spunea ca au efect bun la viteza.

Comment

• "Aripioarele" din targ au efect egal cu 0. In schimb cele de pe stergatoare (vezi Bosch) sunt eficiente, doar la vitze mari (>100 km/h).
      Cel mai nou proiect auto din România!
      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Aripioarele au un scop pur estetic. La fel ca si eleronul de pe capota portbagajului.
        pentru a avita scartaitul, este mai eficient sa cumparati niste solutie pentru parbriz si sa umpleti bidonasul de sub capota.
        la inceputul si la sfarsitul ploii (deci cand parbrizul nu e foarte ud, dar picaturile de apa de pe parbriz sunt deranjante) sau cand va stropeste unul mai mare din fata, este util sa stropiti cu putina solutie si sa apoi sa dati de vreo 2 ori din stergatoare.
        Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

• Originally posted by TopCat View Post
          Aripioarele au un scop pur estetic. La fel ca si eleronul de pe capota portbagajului.
          pentru a avita scartaitul, este mai eficient sa cumparati niste solutie pentru parbriz si sa umpleti bidonasul de sub capota.
          la inceputul si la sfarsitul ploii (deci cand parbrizul nu e foarte ud, dar picaturile de apa de pe parbriz sunt deranjante) sau cand va stropeste unul mai mare din fata, este util sa stropiti cu putina solutie si sa apoi sa dati de vreo 2 ori din stergatoare.
          da are dreptate aici cu solutie cat decat bunicica si spritat inainte de a da drumu la stergatoare scapi de scartait
          fara linkuri externe in semnatura

Comment

• Originally posted by andrei View Post
            La mine sterge foarte bine stergatorul, dar scartaie cauciucul pe geam. Dupa ce se uda putin nu mai face asa.
            La mine nu scartaie nimic decat atunci cand se uda parbrizul (ploaie sau lichid parbriz). Cand parbrizul e ud, stergatoarele parca sar in trepte peste parbriz, nu sterg lin. In schimb, scartaitul se aude si se vede doar cand stergatoarele se ridica, la coborare nu se aude nimic. Ideea e ca nu scartaie cauciucul pe geam, ci sare. Adica lama de cauciuc nu are contact permanent cu parbrizul. Sare de pe geam din 3 mm in 3 mm. Se vad pe parbriz liniile care raman. In cazul meu care e problema? M-am gandit ca stergatorul nu este impins suficient de tare in parbriz..Sau nu stiu. (indiferent de stergatoare aceeasi problema)
            aca i ap a-ti lta
            Daca n-ai bani mergi cu ea.

Comment

• Incearca cu niste stergatoare tip aero, eu zic ca nu o sa mai persiste problema.

Comment

• merci! Am notat, o sa le caut.
                Last edited by darksid3; 4 October 2008, 08:59.
                aca i ap a-ti lta
                Daca n-ai bani mergi cu ea.

Comment

• De 2 ani juma am aceleasi stergatoare si imi face si mie zgomot..Si inca tare se aude..Dar e doar atunci cand dau cu solutie pentru geamuri..Daca dau doar pe ploaie simpla nu scartaie.
                  " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

• Dacia monteaza acum stergatoare cu lamela din silicon...Zgomot zero

Comment

• Am avut lamele de renault megane 2 si se potrivesc la fix(acele lamele flexibile).Au costat 50 de euro dar si-au meritat banii.

Comment

• E mult 50 de E, am sa incerc si eu sa rasucesc putin bratul stergatoarelor inspre parbriz, am mai auzit treaba asta si cica nu mai sare dupa.

Comment

• De doua luni folosesc stergatoare MAX VISION AERO STERGATOR FLEX 20 50CM / Cod: MVS8050 pret 15ron bucata din hipermarket Pic pana acum nota 10 mai ales ca am baleere automata la spritare si pana intra in contact cu apa dureaza putin si nu scartaie de loc. Pt. O cautare mai rapida aici: http://www.vadcris.ro/Stergatoare-Ma...-Frameless.htm
                          Attached Files
                          sigpic

Comment

• Originally posted by TWeetY View Post
                            Dacia monteaza acum stergatoare cu lamela din silicon...Zgomot zero
                            Dupa un timp si astea o sa scartaie. Dar oricum, e mai mare intervalul pana incepe zgomotul decat la cele clasice.

Comment

• Lamele de silicon am avut si eu cam 1 an, montate pe bratele originale. Am fost multumit de ele, mai ales ca in iarna le foloseam si la dezghetat parbrizul .
                              Acum nu mai gasesc sa iau, am modelul aero (de la MegaDrive), sunt ok, nu fac zgomot, dar s-a cam dus grafitul de pe lamele.
                              GL-22-TOF

Comment

• Lamele de silicon se gasesc pe la magazinele de piese, dar numai lamelele.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google