champion triple silicon si sunt beton...
[ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai
Collapse
X
-
@Laur_07 dupa aproximativ 1000 km cu masina noua am observat pe parbriz niste zgarieturi foarte urate, am inebunit pe loc, dar apoi am vazut apoi pe traseul acelor "zgarieturi" cateva puncte foarte mici (probabil de smoala ca era cald), am ras cu unghia acele puncte si "zgarieturile" au disparut!! Parbrizul nu se zgarie asa usor...
Comment
-
Majoritatea zgaraieturilor de pe parbriz apar datorita acumularii de particule abraziv_agresive pe lamelele stergatoarelor.
Evit actionarea lor atat timp cat parbrizul e uscat, prefer sa ud abundent cu apa si cand sunt sigur ca nu mai e nimic, sa le dau drumul; nu odata am ridicat lamelele si era acolo ceva asemenator nisipului...(parca am trai intr-o tara desertica )
Iar praful e al naibii de agresiv, nu neaparat sa iti zgarie parbrizul, cat sa iti formeze "panza de paianjen", obositoare si sacaitoare noapteaLogan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
@vasile78 maine cobor la masina sa incerc ce zici tu. sunt zgarieturi foarte fine, se vad doar noaptea la farurile celorlalte masini. sper sa rezolv
@Lae un pret si locul de unde le-ai cumparat imi poti spune? vad ca esti tot din Ctsigpic
Comment
-
Originally posted by Laurr_07 View Post@vasile78 maine cobor la masina sa incerc ce zici tu. sunt zgarieturi foarte fine, se vad doar noaptea la farurile celorlalte masini. sper sa rezolv
@Lae un pret si locul de unde le-ai cumparat imi poti spune? vad ca esti tot din Ct
Comment
-
-
ar trebui sa stiti urmatoarele lucruri despre brate si stergatoare Bratele sunt construite in functie de lungimea stergatorui astfel sa zicem 500mm(stergatorul) ori 1,6 egal 8 newtoni .daca pui pe acest brat un stergator mai mare va sterge dar in timp o sa inceapa sa scartaie si sa vibreze ,sa sara in tinpul cursei o sa inceapa sa lase
urme , daca pui un stergator mai mic o sa stearga dar din cauza fortei de apasare mai mare o sa uzeze in scurt timp lamela cauciuc si in scurt timp o sa observi ca nu mai sterge dar aici este din cauza uzuri gumei.Stergatoarele se monteaza (cele cu schelet metalic)cu capatul de prindere in stanga masini (privind de pe scaunul soferului)aceasta pentru a permite gumei sa lucreze.La stergatoarele tip aero este tocmai invers,la acestea capatul de stringere este intotdeauna in dreapta .stiti sa alegeti o pereche de stergatoare din magazin nu stiti va spun eu ca nu stiti .Va uitati la cutie si ganditi astea sunt beton pentru mine ,si leati luat .Daca cumperi o pereche de stergatoare primul lucru la care ma uit este guma daca ma uit la ea si este alburie si nu neagra inseamna ca are deja peste un an vechime daca incerc sa il sterg se va sterge si va ramane negru dar il pun pe masina si in scurt timp scriu pe forum ca nu imi sterg stergatoarele .verific ca guma sa nu aiba din turnare umflaturi pe ea este de ajuns o singura umflatura ca acolo nu va sterge
Comment
-
De vechimea cauciucului e mai greu sa-ti dai seama, nu numai dupa culoare se poate cunoaste, ci si dupa duritate sau textura.
Comment
Comment