uitati combinatia mea de care va spuneam ieri .!
[ZGOM] Discutii despre Scartaitul stergatoarelor si nu numai
Collapse
X
-
Dacia logan PH2 - ca poate s-a schimbat ceva pe la brate.
Stergatoarele standard sunt de 51cm (nici mai mult nici mai putin).
Se poate monta maxim 56 la sofer si 51 la pasagerul din dreapta, distanta care va ramane intre ele este foarte mica - sa zic 0,5 cm. Atentie ca uniii producatori masoara doar lama, altii intreg stergatorul. Dimensiunile date de mine sunt pentru intreg stergatorul.
56cm -> 22"
51cm -> 20"
Si nu este necesar sa modificati pozitia la vreun stergator.
Eu am Viktor si se incadreaza perfect.
Comment
-
ziceti-mi si mie va rog ce sa fac ma enerveaza de mor atunci cand dau cu stergatoarele si ramane un loc in partea de mijloc nesters si curge apa in jos ca drak am schimbat si stergatoarele am pus una mare la sofer nu mai stiu dimensiunea si unul mic la pasager in dreapta si degeaba ma enerveaza de moarte.... ziceti-mi si mie ce sa fac
Comment
-
Am rezolvat si eu problema "triunghiului" din care se scurge cate-o picatura dupa trecerea stergatoarelor. Doua stergatoare de 60 cm ieftine de la supermarket (9 ron bucata), unul pus intreg in partea soferului iar la celalalt scurtat capetele mai mult in dreptul soferului si mai putin in dreptul pasagerului. Bratul din dreptul pasagerului putin mai ridicat decat cel al soferului. Si a disparut triunghiul problema. Am si-un filmulet, dar din pacate nu-l pot atasa.
Comment
-
Scartaitul stergatoarelor l-am rezolvat cu 3 lingurite de glicerina de la farmacie puse in 5 l solutie de spalat parbrizul. Am gasit zilele astea stergatoare "Mega Drive", grafitate, aero la 25 ron perechea (43+60). Sa vedem cat tin. Cele vechi nu scartaiau decat pe geamul uscat, sau daca nu puneam glicerina, pe ploaie usoara. Intradevar, defazarea cu 7 cm (5 nu sunt suficienti) a stergatorului scurt ( pasager) fata de linia data de sagetile de pozitionare, rezolva problema picaturii de la mijlocul parbridului, dar e enervant sa vezi stergatorul mai sus decat pozitia normala.
Parerea mea.Politics wasn't about the right or left side, was about have or have not.
sigpic
Comment
-
Si la mine scartaiau stergatoarele de noi. Am cumparat Alca cu grafit si tot degeaba. Rezolvarea la mine a constat in "reglarea" bratelor stergatoarelor, astfel incat atunci cand ridici si apoi repui lamela de cauciuc a stergatorului pe parbriz, aceasta sa cada perpendicular pe geam. M-am chinuit un pic pana le-am reglat (bratele sunt facute dintr-un otel destul de rezistent) dar a meritat. De 2 ani nu mai stiu ce inseamna scartait indiferent de cat de ieftina este solutia de spalat geamuri. Stergatoarele folosite sunt Alca cu grafit, de 56 cm la sofer si 50cm la pasager.
Comment
-
@Shakar:
au acelasi sistem de prindere ca si cele clasice.
e bine totusi sa verifici pe dosul cutiei modelele de masini la care se potrivesc, sau daca in desenul cu exemplificarea modului de prindere este desenat capatul indoit al bratului de stergator.Computer, did we bring batteries?... Computer?...
Comment
-
Am avut stergatoare aero cum are si Urs, dar mi le-au furat acum 2 zile (din parcarea proprie, cu abonament...no comment), am cumparat stergatoare noi dintr-un supermarket cu 13 RON bucata (24"+18"), tot aero, sterg bine, nu scartaie dar cel din dreapta are problema ca si precedentul din stanga, adica: lasa urme cand urca, dar cand coboare sterge tot...oare din ce cauza, si cum se poate remedia? mersi!
Comment
-
Am cumparat si eu 2 stergatoare din Carrefour Focsani model Aero Sunt super cel putin momentan nu scartie nici pe uscat nici cand e ud parbrizu si sterg foarte bine . Am luat un stergator de 22" si unu de 20" speram sa reduca mai mult din triunghiu ala care se formeaza sus dar asta e, merg si asa. Momentan nu am prins nici o ploaie cu ele dar banuiesc ca sunt bune .
Comment
Comment