[ZGOM]Zgomot la ralanti (ambreiajul este de vina)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Salut.
    Am si eu acelasi zgomot la relanti .Am schimbat discul de ambreiaj si rulmentul de presiune dar dupa nici 100 km. a inceput sa faca iar.Am observat ca numai dupa ce se incalzeste bine face asa iar daca la relanti calc ambreiajul si apoi il las foarte usor nu se mai aude.Ce credeti ca se intampla?

Comment

• N-are nimic ca face un mic zgomot,a mea are 60000 si nu face figuri ambreiajul,fratele meu are un 1,4 pe taxi cu 120.000 si inca nu i-a schimbat ambreiajul si tot nu face figuri.Oare era mai bine sa nu faca zgomot si sa-l schimbi la 50000 de mii?

Comment

• @eusebiu: Nu se intampla nimic, e zgomotul normal provocat de catre ambreiajul Valeo, citeste mai multe detalii la inceputul threadului.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Pot fi doua cauze ale acestui zgomot:
          1. pt turisme noi - zgomot angrenare in cutia de viteze - se poate rezolva prin inlocuire ulei cu unul mai bun
          2. pt turisme mai vechi - Mecanismul de preluare soc al discului de ambreiaj "oboseste" - adica butucul discului capata un joc relativ fata de disc in sine - in acest caz se poate inlocui discul de ambreiaj - de aceea la o ridicare lenta a piciorului de pe pedala "uneori" zgomotul dispare - prin rotire lenta disc acesta se autocentreaza - disparand astfel bataia sa radiala (generatoare de zgomot) data de uzura mecanismului anti-soc

Si ar mai fi o solutie: niste baieti isteti din Romania sa realizeze o imbracaminte termoformata fonoabsorbanta a planseului pedalier (intregul planseu de la podea pana la parbriz) de logan, iar noi sa ne montam pe masini aceasta protectie - nu se va mai auzi nici pâs si am concura cu masini scumpe la capitolul prestatie zgomot.

Comment

• Deci nu visam cand mi se parea ca "rontaitul" este asemanator unei cutii de viteze fara ulei. Zgomotul este aproape identic.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• @tutupiciu: Si cele mentionate de tine pot fi cauze, dar aici in marea majoritate a cazurilor e vorba de zgomotul tehnologic al arcurilor de la ambreiaj care nu sunt foarte fiabile si in timp isi pierd elasticitatea si fac loc unor mici "jocuri" care aud si nu se pot remedia.
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Andrei - acele arcuri de care zici, fac parte din mecanismul anti-soc al discului
                Pai ce tu crezi ca acele arcuri in miscarea de rotatie a discului fac zgomot? - ele sunt linistite de "centrifugare"
                Sau ai inca impresia ca un disc , cu cat are mai multe arcuri e mai bun...
                Sau daca la un disc nou arcul nu misca in locasul sau discul nu va face zgomot...
                Ia gandeste-te putin - astept opinia ta si a loganistilor

Comment

• Si la mine se aude acelasi zgomot la ambreiaj si are 116000 km ambreiaj original masina este la taxi si inca mai merge.

Comment

• Ca sa fiu inginer : DECI incep sa ma apropii de adevar ? Iulian n-a patit nimic atatia km.
                    Nici eu n-am precizat ca aceste cauze conduc la imobilizare vehicul
                    Conduceti linistiti dar cu acel zgomot daca il suportati.
                    Andrei inca n-ai raspuns .... era interesant pentru tine un carter mecanism transparent pe o masina sa vezi ce fac arcurile acelea in functionare - si un sonoscop montat pe carter
                    PS - alte cauze ma indoiesc sa fie - cine sustine altceva sa vina cu argumente tehice concrete (analize de vehicul)

Comment

• este priza de presiune [un rulment amarit dintre cutie si ambreaj eu am mers cu acest defect pe o berlina pina am vindut-o aprox 45000 mii km]

si daca ai ureche se aude si la ford si la fiat la toate
                      Last edited by petcu romulus; 21 May 2009, 23:06. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Priza de presiune ce ? apa, aer ? prietene ...
                        nu mai e ce era la berlina - priza de CV nu mai are reazem pe volanta cu bucsa bronz ca la berlina - mai gandeste-te cand postezi
                        Uita de 1310

Comment

• pardon 45000 am facut eu cu ea ca ea avea multt mai mult propietar4

da atunci de ce acelasi zgomot se aude la ford tranzit 60000; renault kangoo 16000 si la vechia dacie 1310?

si mai nou la loganul personal 9000 km?

a fost careva in uzina dacia din 89 pina acum?

se aude la toate masinile daca nu se aude nimic e in service sticata cunosc o persoana care are masina stricata de 1 an de zile si tot nu merge plimbata pe la toate reprezentantele
                          Last edited by petcu romulus; 21 May 2009, 23:30. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Bine Petcu - toate masinile sunt nashpa inclusiv Porche si Ferrari
                            Dai replici de genu':
                            - Buna ziua Tzatza Floare !
                            - la Marin cu mancare !

Comment

• si a mea face la fel la relanti (1.4 MPI, 23500km, 2 ani), dupa ce se incalzeste nitelus.
                              dispare dupa ce calc ambreajul.
                              am stat vara asta la semafor cu geamurile si AC-ul inchise, ...sa aud mai bine...

Comment

• Saby - nu face la rece pt ca e uleiul din cutie rece - face cand scade vascozitaea uleiului - apare zgomot de angrenare in cutia de viteze
                                Schimba uleiul de cutie de viteze si n-o sa mai faca

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google