[ZGOM]Zgomot la ralanti (ambreiajul este de vina)

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by verginio View Post
    prin apasarea pedalei rulmentul de presiune apasa in placa de ambr...(iar acel zgomot la relanti se aude din cauza prizei de la cutie.,este scurta.,nu este nici o problema)
    Priza de la cutie ? ? ?

Originally posted by cyrusmddd View Post
    Priza de la cutie ? ? ?
    Verginio,
    Te referi la priza de putere care intra in discul de ambreiaj
    Last edited by cyrusmddd; 24 April 2011, 12:19. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• da.,priza de la cutie...
      sigpicmasina personala pare cea mai deosebita

Comment

da.,priza de la cutie...
        Eu, din putinele mele cunostinte de mecanica stiu asa:
        - intre volanda motorului si placa de presiune se afla discu de ambreiaj
        - din ce mi-ai explicat, la actionarea pedalei de ambreiaj, rulmentul de presiune apasa pe diafragma de pe placa (soare), iar discul ramane liber intre volanta si placa, permitand schimbarea treptelor de viteza.
        Zgomotul ,,de diesel" la relanti, discutat in topic - spui ca vine de la priza de la cutie, despre care nu stiu prea multe. In posturi anterioare se vorbea si despre arcurile de pe discul de ambreiaj
        Poti sa-mi dai mai multe detalii despre locatia prizei respective ?

Comment

• te ajut cu o poza gasit pe net:linia rosie indica prizaiar linia albastra rulmentul de presiune
          Attached Files

Comment

• sper sa nu fie o problema ca am postat poza de pe alt site

Comment

• si la mine se aude acelasi zgomot cand e la relanti , adica stau la semafor si se aude acel zgomot !!!! dar daca colegii zic ca nu e nici o problema , nu-mi fac probleme !!!!!
              Ne place viata, dimineata ne vezi in doua, ardoarea si ceata
              Stam zi de zi asa, nu ne trezi nene
              Timpu’ se scurge, nu dormii pe tine

Comment

• lucrez in domeniu...nu vb din auzite

Comment

• Da, este priza de la cutie la care se adauga arcurile slabe de pe discul de ambreiaj.
                  Am vre-o 50.000 km cu golanul si a inceput sa faca pe la ~10.000km dupa niste "liniute".

N-am chef sa demontez cutia asa ca nu mai dau importanta zgomotului. Sa se rupa in doua si atunci stiu ce am de facut !

Comment

te ajut cu o poza gasit pe net:linia rosie indica prizaiar linia albastra rulmentul de presiune
                    Am inteles acum care e priza.
                    Multam !

Comment

• eu la loganul meu, am ambreaj mecanic, si doar cand calc pedala, mi se pare un huruit.
                      Mecanicul meu de la Dacia Service, a zis ca se aude ca e ambreajul mecanic nu hidrulic...

Comment

• Cati km ai cu masina? Daca ai peste 200 000 km s-ar putea sa fie rulmentul de presiune de vina.

Comment

• salut.am si eu o problema.am un logan 1,4 mpi din 2007,am vreo 77000km si cand merg cu el si este in viteza,cand ridic piciorul de pe acceleratie se aude un zgomot urat de tot,parca freaca ceva in partea dreapta.si se mai aude asa si cand bag in marsarier.adica cand se schimba pozitia motorului cred.
                          Last edited by zani; 5 January 2012, 21:49.

Comment

• Originally posted by zani View Post
                            salut.am si eu o problema.am un logan 1,4 mpi din 2007,am vreo 77000km si cand merg cu el si este in viteza,cand ridic piciorul de pe acceleratie se aude un zgomot urat de tot,parca freaca ceva in partea dreapta.si se mai aude asa si cand bag in marsarier.adica cand se schimba pozitia motorului cred.
                            Si la mine e lafel... Dupa un drum la tara de 800 km se aude si mai tare, la decelerare si la mersul in marsarier...

Comment

• Stati putin, ca eu n-am inteles o treaba: spuneti ca zgomotul de "diesel" la mpi (dar si la dci) dispare in momentul in care calci pedala. Bun, dar nu a zis nimeni in cele 13 pagini, cat calci pedala, adica doar putin sau pana la fund pana sa dispara zgomotul. Ca si la mine tzacane de la ambreiaj dar dispare imediat ce o ating putin sau daca pun mana pe ea in loc de picior. Cum e pana la urma la mpi? Sau la mine e vorba de vreo bucsa/plastic/guma uzata pe undeva pe traseul pedalei?

Comment

• Aceasta problema (zgomotul la relanti) se datoreaza faptului ca priza nu mai are doua puncte de sustinere, adica capul prizei nu mai intra in vibrochen ca la vechile 1300,1310,1400... . Nu este nici o problema, masina merge fara probleme, doar zgomotul este enervant.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google