La bolo era vorba de rulmentul stanga fata. L-a schimbat acum vreo saptamana.
Zgomot Roata Dreapta Fata
Collapse
X
-
Salut.
Am observat si eu o problema in seara asta.
Cand am rotile virate maxim spre dreapta si plec usor de pe loc se aude un poc si atat E ca si cum ar agata ceva si scapa apoi. Deci o singura data si imediat ce am plecat de pe loc. Apoi nu mai are nimic. Masina este inca in garantie(si are 50000km), dar vroiam sa aud ceva pareri.
Multumesc.Last edited by Klax; 28 August 2009, 20:16.fara linkuri externe
Comment
-
salutare
La mine problema este in felul urmator:
La trecere peste denivelari se auzea zgomot(scartzait) la roata dreapta fata
am fost la service autorizat Dacia s-au uitat aia pe acolo au desfacut amortizorul si m-au chemat sa iau masina spunandu-mi ca au facut nustiu ce gresare si acum totul e ok In dimineata urmatoare am plecat cu masina la un drum mai lung si am obs ca masina ca sa mearga drept trebuia sa tin volanul putin spre stanga.Dupa ce m-am intors m-am dus direct la service si le-am spus ce probleme am.Am lasat masina vreo 2 ore m-au chemat si a luat masina.Mi-au spus ca au facut geometria si ca au schibat roata dreapta fata cu stanga spate ca nu stiu ce avea cauciucul si mi-au echilibrat rotile ca pe la 140 la ora imi tremura volanul, si acum totul e ok. Astazi dupa-amiaza am plecat spre Bucuresti (dinspre Tecuci-Galati pe E85) si din nou daca tin volanul drept masina se duce in stanga deci ca sa merg drept trebuie sa tin volanul spre dreapta!!!!!!!!!! + acum se aude scartait la roada din stanga acum la fel cum se auzea la roata din dreapta si pe la 140 la ora volanul tot tremura. Deci va rog sa ma credeti ca nu mai suport.Masina este in garantie un Kiss 1.6 14600 km Recomandati-mi va rog un service autorizat in Bucuresti care sa-mi remedieze si mie problemele!!!!!!!!!!!!!!!!!
Comment
-
salut.
de vre-o 2 saptamini, cind iau maxim stinga sau dreapta ,se aude un fisiit,de undeva din zona din spatele farului, ca si cum ar scapa aer
cauciucul este ok am facut proba si cu alta roata.
ma poate lamuri cineva??Ne plac femeile,dar,iubim masinile [SIGPIC]
Comment
-
Originally posted by Klax View PostSalut.
Am observat si eu o problema in seara asta.
Cand am rotile virate maxim spre dreapta si plec usor de pe loc se aude un poc si atat E ca si cum ar agata ceva si scapa apoi. Deci o singura data si imediat ce am plecat de pe loc. Apoi nu mai are nimic. Masina este inca in garantie(si are 50000km), dar vroiam sa aud ceva pareri.
Multumesc.
Aceeasi problema o am sh eu...sh nu i am dat de cap...
U ai rezolvat cva in legatura cu "pocnitul" ...
Comment
-
info
aveam si eu un zdranganit la al meu si ma dispera,asta pana intr-o zi cad m-am hoarat sa ma bag sub ea si ce constat ca suruburile de la scut erau putin slabite si din cauza asta se auzea zdranganitul care initial dadea impesia ca e de la roata. se merita sa incercati mie m-a luat o piatra de pe inima ca ma freca de cate ori mergeam
--------------------------------------------------------------------------------
aveam si eu un zdranganit la al meu si ma dispera,asta pana intr-o zi cad m-am hoarat sa ma bag sub ea si ce constat ca suruburile de la scut erau putin slabite si din cauza asta se auzea zdranganitul care initial dadea impesia ca e de la roata. se merita sa incercati mie m-a luat o piatra de pe inima ca ma freca de cate ori mergeam
Comment
-
batai pe fata,cauze
salutare all
bataile la roata pot fi cauzate de urmatoarele:
1 - bucsile bascula duse
2 - placuta de frana joaca un suportul etrier
3 - bieletele antiruliu terminate
4 - bucsa bara torsiune
5 - planetara desfacuta din piulita
6 - roata nestransa
7 - flansa amortizor(foarte greu de depistat si in service)
8 - amortizor slabit in partea cu fuzeta(cele 2 suruburi de 18 pe cheie)
9 - capat de bara
10 - brat capat bara
11 - caseta directie
12 - pivot bascula
13 - poate bate si planetara,nu trebuie sa huruie in viraje neaparat(luati maxim stanga dreapta si daca va da volanul inapoi e problema
14 - poate bate si etrierul in suportul lui,are doua tije care al sustin acestea se pot toci si de aici joc(mai greu dar e posibil)
15 - piulita flansei amortizor daca nu e stransa sau s-a tocit poate cauza bataie
incerc sa atasez si niste poze cu sistemul de bascule logan,in prima poza e sistemul ,iar in cea de a 2 a e flansa amortizorului
sper sa fie pe intelesul tuturor daca nu va astept cu intrebari sa va lamuresc
ciao ciaosigpic
Poate pentru lume ești o singură personă,dar
pentru o anumită persoană, ești întreaga lume!
Comment
-
Originally posted by B-84-NXC sika View Postaveam si eu un zdranganit la al meu si ma dispera,asta pana intr-o zi cad m-am hoarat sa ma bag sub ea si ce constat ca suruburile de la scut erau putin slabite si din cauza asta se auzea zdranganitul care initial dadea impesia ca e de la roata. se merita sa incercati mie m-a luat o piatra de pe inima ca ma freca de cate ori mergeam
nu mi-o lua in nume de rau,respect maximsigpic
Comment
-
Originally posted by B 74 NYT View Postsalutare all
bataile la roata pot fi cauzate de urmatoarele:
13 - poate bate si planetara,nu trebuie sa huruie in viraje neaparat(luati maxim stanga dreapta si daca va da volanul inapoi e problema
14 - poate bate si etrierul in suportul lui,are doua tije care al sustin acestea se pot toci si de aici joc(mai greu dar e posibil)
15 - piulita flansei amortizor daca nu e stransa sau s-a tocit poate cauza bataie
incerc sa atasez si niste poze cu sistemul de bascule logan,in prima poza e sistemul ,iar in cea de a 2 a e flansa amortizorului
sper sa fie pe intelesul tuturor daca nu va astept cu intrebari sa va lamuresc
ciao ciao
Comment
-
Originally posted by marius.gss View PostAm observat ca mi da volanul inapoi la viraj maxim..care este cauza sh ce piese treb schimbate Ms anticipat
e o defectiune sa ai zic asa de fabricasigpic
Comment
-
Originally posted by bogdan_1984 View Postvolanu e facut sa "dea inapoi". cu cat viteza e mai mare cu atat forta de a se roti in sens invers e mai mare. atunci cand nu se mai intoarce e belea mare
si tu ai dreptate ce spui,nimic de zis dar aici se discuta cu totul altceva
ai 4 in catalog,ofsigpic
Comment
-
Salut Zoliasi,eu nu cred ca zgomotul este de la suruburile etrierelor,trebuie sa verifici bieleta de directie,pivotul,bucsele barei antiruliu, amortizorul si rulmentul de sarcina.Pentru a verifica cat mai precis pivoul,trbuie mai intai sa desfaci prinderea barei antiruliu de bratul inferior.M-ar intersa daca mai ai continuarea fisierului atasat de tine.
Comment
-
sal.. am fost in service in legatura cu "pocanitul","trosnitul" la roata dreapta fata sh tipu' d akolo a zis ca nu am probleme nici la bucsi nici la bieleta, nici la pivoti .... doar tre sa mi schimb placutzele de frana ca joaca pistonul de la etrier.... Am schimbat placutzele sh draci nimik.. akm a inceput sa mi pocane in in linie dreapta knd plec d p loc sh knd pun frana... nush ce sa i mai fac... HELP
Comment
-
fixarea in arc din tabla otelita pt placutele de frana
Originally posted by marius.gss View Postsal.. am fost in service in legatura cu "pocanitul","trosnitul" la roata dreapta fata sh tipu' d akolo a zis ca nu am probleme nici la bucsi nici la bieleta, nici la pivoti .... doar tre sa mi schimb placutzele de frana ca joaca pistonul de la etrier.... Am schimbat placutzele sh draci nimik.. akm a inceput sa mi pocane in in linie dreapta knd plec d p loc sh knd pun frana... nush ce sa i mai fac... HELP
iti pun si o poza cu despre ce tablita e vorba sper sa iti dai seama,am pus si o sagetica micaAttached Filessigpic
Comment
Comment