Sa fim seriosi, cate directii s-au stricat din cauza asta? Foarte putine...
Probleme La Viratul Pe Loc
Collapse
X
-
-
Originally posted by Cristi_LCD View PostLa virat maxim maxim de pe loc e normal sa vibreze volanul la masinile cu servodirectie cum sunt Loganele benzinare. Este o chestie tehnica. Se "gatuie" fluxul de ulei hidraulic. Nu stiu explicatia tehnica spun si eu ce mi-au spus mai multi mecanici auto.
Comment
-
@Andrei dar nu am spus ca se strica din atat.Uzura este mai rapida relativ vorbind (pentru ca mecanismele trag mai greu) si repet cel mai bine se vede acest lucru la masinile fara servo. Si am vazut foarte multa lume care la orice manevra intai invarte din volan si apoi misca masina de cele mai mult ori nejustificat. Ca la parcari in scurt sau asemanator virezi pe loc nu se strica nimic si nici nu am spus asa ceva. Dar ca idee daca trebuie sa faci o manevra(de exemplu sa iesi din parcare) eu cred ca este mai bine sa misti incet masina.
@Alex86 pe un drum strimt in care ai pereti in ambele laturi de exemplu. Eu personal evit sa virez volanul la maxim dar sunt si cazuri speciale.Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
Ideea este ca poti sa virezi la maxim dar cand ajungi la capat sa lasi volanul putin inapoi; in acest moment roata nu se intoarce dar poti sa auzi pompa servo cum nu mai forteaza ... Si cred ca la asta se refera si in manualul de utilizare sa nu fortezi volanul maxim.
Eu am testat dupa ce am citit manualul si chiar asa se intampla; cand ajungi la maxim lasi putin din volan si imediat auzi pompa cum nu mai baga presiune ...
S.I have no special talent. I am only passionately curious.
Comment
-
Inseamna ca ai o problema cu corectia turatiei la ralanti, nu are voie sa se opreasca motorul cand se vireaza pe loc.
Comment
-
Salut.Am si eu o problema asemanatoare,dar nu e acelasi lucru,si apropo,la multe masini tremura rotile la viratul pe loc,chiar daca au servo.E mult mai sanatos pentru masina ca viratul sa se efectueze in mers,cat de incet o fi,tot e bine.Asa,deci,problema mea este urmatoarea:am un logan kiss fm de 4 luni,de 1.4.Problema e ca eu simt niste lovituri in volan atunci dupa ce am efectuat un viraj,mai exact,in momentul in care rotile revin la pozitia drept.Si am fost la service si nu stiu ce are.Aveti idee???Logan Kiss Fm 1.4 MPI Gri Comete
Comment
-
Salut am si eu aceasta problema din cand in cand si am vorbit cu un prieten care e mecanic la dacia si mi-a zis clasicul 'asa face la toate' dar mi-a dat msi explicatia tehnica de ce. Pentru ca la motoarele pe benzina servo este mecanic si din aceasta cauza apare aceasta vibratie. La motoarele diesel nu apare deoarece servo este electric de acolo apre si gajaitul acela. Desi am citit aici undeva mai sus k cineva are problema asta si la diesel da nu stiu de ce
Comment
-
salut. am si eu o problema. astazi am observat atunci cand viram pe loc sau chiar si in mers se aude un scartait puternic se aude ca si cum freaca un cauciuc de asfalt in zilele acelea de canicula.daca a patit cineva ceva asemanator poate ma ajuta . imi cer scuze daca nu am postat un de trebuie dar nu prea am gasit ceva asemanator
Comment
-
Poate ai vreo piatra in cauciuc ramasa si se nimereste ca piatra sa frece de asfalt si de aici scartaitul puternic.
Iar referitor la...Ca asa fac toate...adica trepideaza volanul la bracari pe loc,,la mine nu face asa ceva,merge normal si fara sa accelerez aiurea pe loc si uneori daca sunt in panta tin si frana de picior calcata si tot nu face asa ceva!
Comment
-
multam ivan. zgomotul a incetat spre mirarea mea .mi-a spus un mecanic ca e posibil sa fi fost de la mizeria depusa pe bucsaraie si mi se pare cam aiurea. oricum masina are 27000 km si sunt genul care are grija adica cam feresc orice inseamna groapa.gura de canal ,denivelare orice si ma cam ofticam pentru zgomotul ala . sunt total de acord cu tine la faza cu viratul pe loc pentru ca nici eu nu am observat sa vireze volanul vreodata dimpotriva merge de zici ca virez pe zapada nu pe asfalt
[QUOTE=zek83;606236]multam ivan. zgomotul a incetat spre mirarea mea .mi-a spus un mecanic ca e posibil sa fi fost de la mizeria depusa pe bucsaraie si mi se pare cam aiurea. oricum masina are 27000 km si sunt genul care are grija adica cam feresc orice inseamna groapa.gura de canal ,denivelare orice si ma cam ofticam pentru zgomotul ala . sunt total de acord cu tine la faza cu viratul pe loc pentru ca nici eu nu am observat sa vibreze volanul vreodata dimpotriva merge de zici ca virez pe zapada nu pe asfalt
Comment
Comment