Vibratii In Volan La Franare

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by madhorsefuzzy View Post
    Am pe logan acum discuri de VAN cu care am parcurs 41.000km dupa ce doar unul a fost rectificat pe strung la doar 4000km dupa ce am pus perechea pe masina.
    Discurile sunt ATE si rectificarea a fost necesara din cauza unui butuc stramb, care evident a fost schimbat si el.
    Masina nu are absolut nici o bataie in prezent.
    Discutii, discutii, discutii ...

Mai are cineva pe masina disc/discuri rectificat/e cu peste 40.000km pentru o comparatie?

Sau poate nu am franat eu destul de racing sa le f#t dupa rectificare in traficul din Buc. si in zecile de drumuri Buc. - Rm. Valcea?

Comment

La mitsubishi aveau niste discuri de farna asa de bune ca la 20 000 le rectificau si la 40 000 le schimbau.
      Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

Daca nu s-au dus la Tavinushu sa le rectifice ! Asa le trebe ! A propos, incearca sa nu mai macani, sa scrii cat de cât corect românește și măcar de formă, îngrijit. De nivelul intelectual ori al cunostintelor in materie de metalurgie ne-ai lamurit. Pe ce axa sa fie deviatia ? O data ce s-a rodat placuta si discul, nu mai este plana suprafata de frictiune. Asta daca reusesti sa intelegi despre care plan se vorbeste.

@madhorsefuzzy: Daca esti sigur de calitatea unui disc rectificat, mergi la munte, incarca masina cu 4 persoane si dai la vale mai repede decat o faci de obicei. Daca nu le bulesti, norocul tau. Eu n-as fi asa de sigur, desi problema ta a fost generata de un defect al butucului, initial si nu de calitatea proasta a discului.
        Un disc de calitate buna poate fi forjat pana ii sar capacele, atata vreme cat este apoi racit corespunzator.

Trebuie spus ca nu este cazul clasic de disc rectificat. Bataia nu ti-a aparut de la deformarea discului per se, ci din cauza rotatiei aiurea imprimate de butuc, din cate am inteles.
        sigpic

Comment

Dorele, nu vorbi despre scrisul corect romaneste, pt ca te bati singur. o sa iti sara tot forumul in cap, din moment ce nimeni nu foloseste uppercase si diacritice la tastatura.
          observ intensa ta preocupare de a distrage atentia de la adevaratul subiect al discutiei si apreciez ca te-ai straduit sa scrii corect, din toate punctele de vedere, ultima postare, dar, nu ti-a iesit pe deplin.
          cred ca de cunostintele tale in materie de metalurgie ne-am lamurit cu totii.
          se pare ca sunt destui care si-au rectificat discurile si nu au mai avut probleme. asta e.... ne fortam norocul.
          singurul lucru pt care ai nota 10 este ca ,intr-adevar, bataia poate fi imprimata si de butuc.
          Last edited by crististreulea; 5 February 2014, 17:30.

Comment

Originally posted by dr_mke View Post
            @madhorsefuzzy: Daca esti sigur de calitatea unui disc rectificat, mergi la munte, incarca masina cu 4 persoane si dai la vale mai repede decat o faci de obicei. Daca nu le bulesti, norocul tau. Eu n-as fi asa de sigur, desi problema ta a fost generata de un defect al butucului, initial si nu de calitatea proasta a discului.
            Un disc de calitate buna poate fi forjat pana ii sar capacele, atata vreme cat este apoi racit corespunzator.

Trebuie spus ca nu este cazul clasic de disc rectificat. Bataia nu ti-a aparut de la deformarea discului per se, ci din cauza rotatiei aiurea imprimate de butuc, din cate am inteles.
            Dap. Cred ca mai corect e sa zic ca discul meu era uzat neuniform de placute in 4000km decat sa zic ca era deformat.

Nu am privit asa problema pana acum.

Comment

Cred ca am mai spus treaba asta acum mult timp in urma, cand s-a si petrecut patania.

Jean Todt -ul rectificator de discuri are report.
              sigpic

Comment

pe tronsonul lugoj - caransebes s-au ovalizat doua discuri ventilate, logan MCV 1.5dci. pe tot acel traseu si-a luat frane brutale de la viteze de peste 140km/h, condus doar agresiv, pe timp de noapte si senin. oprit la Mioveni, cumparat discuri si schimbate in drum fix in fata magazinului.
                discurile erau cele de origine si aveau undeva la 15.000km in momentul ovalizarii.

urmatorul set de discuri ATE s-au ovalizat dupa aprox 3000km in cam aceleasi stil caracteristic de condus. au fost inlocuite cu unele de logan VAN.
                discurile ATE au avut o bataie de 0.3mm, au fost strunjite si de atunci au trecut peste 2 ani si aproximativ 30.000km. n-au mai aparut batai, dar urmeaza obligatoriu sa le schimb, sunt foarte uzate.
                ce-i drept, n-au fost incalzite foarte tare in tot acest timp si nu si-au luat franari agresive.
                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

astazi mi-am pus din nou celebrele ferodo premier care le-am avut la strungar... deocamdata nu am nicio vibratie nimic.... spre sa fie intr-un ceas bun caci altfel la fier vechi ajung... oricum sunt foarte dezamagit de ferodo....
                  Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.

Comment

care ar fi probabilitatea ca niste discuri de frana sa fie contrafacute?
                    a intalnit cineva cazuri/marci?

Comment

Doar de placute, deocamdata. Nu-i mare mirarea sa cumperi ASAM in cutie de ATE, Ferodo, Brembo sau alta marca buna.
                      sigpic

Comment

am 45000 km si am discurile originale+placute,adevarat nu am mers sportiv

Comment

La km astia, da afara placutele si pune unele noi, altfel o sa schimbi mai repede discurile.

Comment

pai eu am mers 170 si ceva de mii cu cele originale si acum ceva timp, cand le-am avut pe "cele noi" la strungar, tot pe ale batrane le-am pus... si culmea e ca aveam frana de nu-mi mai venea sa le dau jos... si nici uzura nu era foarte mare...

Comment

Daca ai mers >90% extraurban, e posibil.

Comment

n-am motiv sa vb. aiurea... chiar 95%... eu TG-JIU ul il trec tot la extraurban :P

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google