Nu Merge Becul Far Dreapta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu Merge Becul Far Dreapta

Inainte sa de arda becul din far , erau momente in care nu mergea si mai dadeam un pumn in far si o lua ... ieri insa nu a mai mers deloc , m-am uitat la bec si era ars . Am cumparat 3 becuri h4 si nu a mers sub nicio forma ... cei de la magazin le-au testat deci problema e de la masina. Ce ar putea avea ?

În primul rând verifică dacă ai tensiune pe mufe. Dacă ai pe anumite poziții acei papici sunt oxidați. Dacă nu mergi pas cu pas pe instalație până la farul din stânga. Din câte știu farul dreapta este comandat de farul stânga, deci acolo ar trebui să te oprești cu căutarile și să verifici dacă nu cumva masa este slăbită sau fir semiîntrerupt.

Comment

Nu mai spuneti astfel de aberatii. In nici un caz farul dreapta nu are nici o legatura cu cel din stanga.
      Daca becul e bun, verifica intai cablul de masa (cel negru), mufa sa nu aiba papucii oxidati, apoi sigurantele din tablou - sunt separate pentru faza scurta, lunga, stanga si dreapta - deci 4 sigurante doar pe faza lunga si scurta. Pana si lumina de pozitie are siguranta separata intre stanga si dreapta.
      Mai mult, nu ai specificat ce becuri nu merg.
      GL-22-TOF

Comment

Si care anume sunt sigurantele respective ? Becul pentru faza scurta/lunga din farul dreapta ala nu merge , ala cu tablita de aluminiu din jurul becului.

Comment

...mai verifica sa nu ai firul rupt la mufa de far in zona unde s-a facut inpapucirea firului..adica unde s-a strans firul in papuc...
          passion 1.5 DCi

Comment

Daca nu merge nici faza scurta si nici lunga, atunci verifica prima data firul de masa, cel negru din mufa sa nu fie oxidat, rupt, etc din mufa pana la papucul care se prinde pe caroserie.
            GL-22-TOF

Comment

Se pare ca faza lunga merge , am testat astazi . Ciudat este ca pe faza scurta merge farul din stanga insa cel din dreapta nu .... deci care ar fi problema acum ?

Comment

Originally posted by danielliviu View Post
                Nu mai spuneti astfel de aberatii. In nici un caz farul dreapta nu are nici o legatura cu cel din stanga.
                Daca becul e bun, verifica intai cablul de masa (cel negru), mufa sa nu aiba papucii oxidati, apoi sigurantele din tablou - sunt separate pentru faza scurta, lunga, stanga si dreapta - deci 4 sigurante doar pe faza lunga si scurta. Pana si lumina de pozitie are siguranta separata intre stanga si dreapta.
                Mai mult, nu ai specificat ce becuri nu merg.
                ti s-a explicat in acest post... daca ai deschis threadul citeste si raspunsurile !
                Pe luneta mea sta semnu de la ''naic'' bine lipit

Comment

Ce sa faci, e greu de inteles. Verifica siguranta pentr faza scurta la farul respectiv. O gasestiin panoul de sigurante, iiarpe capac ai simbolurile / legenda. In mod normal ar trebui sa fie de 10A, una mica si rosie. Daca nu stii exact care este, le poti verifica pe toate.
                  GL-22-TOF

Comment

Working...
                  X
                  Anulare DPF
                  Politica de Securitate Google