If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
verifica mai intai toate cablurile, senzorii, rulmentii rotilor, apoi pompa. nu exclude o diagnoza intr-un service, s-ar putea sa te scuteasca de o gramada de munca.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
ecu=electronic control unit, emu= engine management unit. ecu e folosit impropriu ca fiind calculatorul ce se ocupa de sistemul de aprindere/injectie al motorului. ecu e orice calculator dintr-o masina, fie ca aprinde becuri sau da scantei sau deblocheaza roti sau umfla airbaguri.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
leag-o la servodirectie, cand tragi de volan, sa franeze masina sau cand pui frana, sa vireze
lasand gluma, fa mai intai matale o diagnoza...duci masina la service, se leaga aia cu laptopul si iti spun unde sa cauti problema. pt 50ron, eu zic ca merita deranjul.
am si eu o problema numi functioneaza abs imi sta martoru aprins si nu mai intra in functiune . am avut cauciucuri de marimi diferite pe fata fata de cee pe spate care erau standard , de cand leam pus nu mia mai functionat abs mi sa spus sa renunt a ele k senzoru nu mai citeste corect si sa revin la dimensiunile originale zis si facut dar degeaba tot numi merge abs si martoru sta aprins .ma poate ajuta cineva cu un raspuns
@cri307: bsi e o interfata introdusa de psa de prin '99-2000, daca nu ma insel, dar aia nu inseamna ca e un singur ecu in toata masina. bsi doar lega intre ele dferitele module, care in loc sa comunice fiecare cu fiecare ca la masinile "normale", sunt grupate in "retele" si comunica dor cu cele din reteaua respectiva. de exemplu, ecu injectie nu face parte din reteaua ecu navigatie, sunet, entertainment. grupa "powertrain", de exemplu, are emu, abs/esp, eps. apoi "body_control" are ecu habitaclu, inchideri, alarme, "safety" are ecu airbag, centuri, roll_bar deployment la decapotabile, etc.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment