Am Gasit Un Surub Pe Covorasul Pasager

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Am Gasit Un Surub Pe Covorasul Pasager

In masina de care vorbim pe scaunul pasagerului nu merge nimeni. Astazi am vazut ceva stralucitor pe covorasul curat luna si m-am aplecat sa vad ce este. Am gasit un surub foarte subtire de culoare nichelata, argintiu, ingrijit lucrat, avand lungimea de 1 cm. Se insurubeaza cu un torx foarte mic, desi am un set de surubelnite cu care am mai strans diverse prin masina, n-am chiar atat de mic.

Cum pe covoras nu s-a carat ceva de la ultima curatenie interioara si nici n-a stat cineva sa-l aduca pe talpa, provenienta acestuia nu poate fi decat din bord sau de sub scaun. O sa postez maine si imagini ale acestui surub cat mai clare.

Am rugamintea daca un cunoscator intr-ale suruburilor la Logan poate sa-mi spuna de unde ar fi putut sa provina acesta. Suruburi atat de bine nu pot fi decat la parti finute de electronice.

Multumesc.

Sa nu fie de la coloana volan; am patit-o eu
    My Ride sigpic

Comment

La pasager? Cu torx fin?

Comment

N-ai înțeles, e "hand made", ceva de calitate, poate un șurof făcut pe comanda...exclus ceva chinezesc.

Winnie, pana nu pui o macar o poza, degeaba povestim aici.
        Last edited by Kojak; 1 May 2015, 01:15.

Comment

Ce face oboseala; am citit surub de 10 cu pas fin pune o poza si vedem de unde e
          Last edited by valeriuciprian; 4 May 2015, 22:30.
          My Ride sigpic

Comment

Am revenit cu imaginile, sunt prelucrate ca sa se inteleaga ceva (a fost greu sa pozez un reper atat de mic). Torxul cu care se insurubeaza este foarte mic, aveti imaginea langa centimetru ca sa vedeti ca are lungimea fix de 1 cm. Dupa pasul filetului as zice ca este un surub de prins in tabla. Dar unde o fi asa ceva folosit la Logan? Ce sa fizeze un reper atat de mic? Sa fie oare din zona volanului de la manete? Sau CD player din spate si sa cada prin bord jos?

Mersi tuturor.
            Attached Files

Comment

parca ar fii un surub de la ceasurile de bord , sau surubul ce fixeaza rezistenta de GMV pe aeroterma, dar in ambele cazuri ar fii trebuit sa-l gasesti in partea soferului.
              Pain brings out the truth in us all...
              ...how much truth can you stand?

Comment

Nu ai umblat la difuzoare si ai uitat sa montezi un surub , de acolo pare a fi sau de pe panoul de usa , are doua de acel gen.

Comment

Niciodata de la difuzoare. Suruburile sunt torx , sunt negre si au floarea mai mare la boxe. S-ar putea sa fie si de la torpedo...

Comment

dupa forma si marime ar putea fi unul din cele doua suruburi care fixeaza consola de climatizare

Comment

Cele mai mici suruburi, de genul asta le-am vazul la radio/cd player.

Comment

seamana cu suruburile care tin manetele de lumini si stergatoare. E un Torx cu pas mai mic decat clasicul T20 folosit mai prin tot bordul.

Comment

Multumesc pentru raspunsurile voastre. Am sa incerc sa identific tipul de torx folosit la insurubarea acestui surub. Cand ma duc la un Dacia Service pentru o revizie o sa-l arat la un meserias care a desfacut borduri ca sigur isi poate da o parere.

In general astfel de suruburi se pot desuruba singure, dar la lungimea de 1 cm imi este greu sa cred ca atatia pasi ai filetului s-au desurubat din vibratiile masinii! 3 - 4 mm pe suruburi foarte mici posibil, dar nu si in cazul acestui surub.

Comment

Surubul nu este nici de la boxe,nici fete de usi sau difuzoare,nici de pe consola centrala, nici de la ceasuri. Manetele de lumini si stergatoare au capul in cruce la surubele.
                            Poate daca s-a umblat vreodata la cdplayer sa fie de acolo dar nu prea cred. Sau de la usa torpedoului.
                            Eu unul nu asocez acel surub cu nici o componenta originala de la Logan ph1. Cu atat mai putin la ph2, unde au redus considerabil numarul de suruburi folosite.
                            GL-22-TOF

Comment

Nici de electronice nu poate fi. Majoritatea electronicelor au suruburi cap cruce. Cu anumite exceptii cand se doreste protejarea deschiderii si se pun diverse variante gen triunghi sau hexagon.

Ma gandeam sa ma uit la mufa de sub scaun pentru incalzire si in torpedou. Pe blocul de climatizare nu vad ce ar putea tine subansamblu un astfel de surubel. Oricum nu-l arunc. Ma gandesc ca poate un Nea Vasile a bagat mana prin bord de-a lungul timpului si si-a julit ceasul. Surubul a cazut pe acolo si pe urma a facut un tobogan pe cutia de acte de curand.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google