Se Tureaza In Gol!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Se Tureaza In Gol!

Hello. Aseara am observat ca masina se tureaza in gol. De exemplu, daca sunt in treapta a treia la vreo 2000 rpm si vreau sa mai accelerez, se tureaza pana la maxim. Daca accelerez foarte lent, fara sa apas pedala la fund, mai merge, altfel scapa.
    Treapta 1 merge ok, aproximativ si a doua, insa daca e subturata in a doua si accelerez putin, tremura toata masina ca naiba.
    Please help! Ce poate fi si cat ar costa?
    Motorul e 1.4, masina are vreo 72.000 km.
    aca i ap a-ti lta
    Daca n-ai bani mergi cu ea.

Fii mai explicit te rog... Eu unu nu am inteles nimic... La relanti se accelereaza singura ?... doar in sarcina ?... sau doar cand apesi pedala la fund ?

Comment

Nici eu nu am inteles mare lucru...
      dar e normal sa tremure ca naiba daca incerci sa turezi cand esti subturat in a2a a1a sau orice viteza

sigpic

Comment

Originally posted by GGI78 View Post
        Fii mai explicit te rog... Eu unu nu am inteles nimic... La relanti se accelereaza singura ?... Doar in sarcina ?... Sau doar cand apesi pedala la fund ?

in sarcina, la ralanti nu are probleme. Nu neaparat cand apas pedala la fund, ci cand vreau pur si simplu sa accelerez putin mai ferm, sa depasesc un autobuz, spre exemplu. Daca apas acceleratia lent, accelereaza bine, dar foarte foarte lent. Practic, are o anomalie. Aseara am fost pe la cumparaturi putin in afara orasului. M-am chinut sa accelerez si eu la 90 km/h, daca acceleram mai ferm, fugea turometrul in 6000 de ture.

Originally posted by SoNyKeL View Post
        Nici eu nu am inteles mare lucru...
        dar e normal sa tremure ca naiba daca incerci sa turezi cand esti subturat in a2a a1a sau orice viteza
        stiu ca e normal sa tremure cand e subturata. Problema e ca simtomele de acum sunt cu totul altele. Nu e doar tremuratul acela, ci se cutremura toata masina cand vreau sa mai accelerez. Nu stiu ce exemplu sa-ti dau, de exemplu prin spatele blocului, cand mergeam cu a doua la vreo 1700 rpm.. Cand accelerez ar trebui sa tremure putin si sa accelereze, dar acum cand accelerez se tureaza in gol si se cutremura toata masina, fara sa creasca viteza.
        Last edited by Seba; 30 September 2008, 14:18.
        aca i ap a-ti lta

Comment

Asa mai merge... Fuguta repede la service... Schimbat senzor clapeta si senzor turatie

Comment

Nu stiu daca o fii de la asta dar s-ar putea sa te lase ambreiajul
            La un pieten la fel ii facea accelera mai tare sarea in 5000 tura apoi incepea incet incet sa ia viteza. Cel mai bine mergi la un service
            Cu tractorul pe ogoarele (strazile) patriei

Comment

Problema e ambreiajul sigur, mai precis discul uzat, ar mai putea fii cablul prea intins, asta daca ai umblat la el, sau cablul sa ramana agatat in teaca sa nu elibereze complet(ca si cand ai tine permanent putin apasat ambreiajul si cand accelerezi mai puternic patineaza producand acele vibratii) ca si test sa te comvingi ca e de la ambreiaj incearca sa faci o plecare in tromba pe asfalt (ai sa vezi ca nu reusesti sa rupi aderenta cu asfaltul)

Comment

Originally posted by stanlei_82 View Post
                Nu stiu daca o fii de la asta dar s-ar putea sa te lase ambreiajul
                La un pieten la fel ii facea accelera mai tare sarea in 5000 tura apoi incepea incet incet sa ia viteza. Cel mai bine mergi la un service
                corect, e discul de ambreiaj destul de dus, daca a ajuns sa patineze in treapta a 3-a. Remediu: se schimba kit-ul de ambreiaj<placa presiune, rulment presiune si disc de ambreiaj>.
                Fuarte Nervos !!!

Comment

Ambreiajul s-a stricat sau cablul de acceleratie s-a rupt in unele locuri, desi slabe sanse sa fie a doua varianta.
                  Cel mai nou proiect auto din România!
                  Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by andrei View Post
                    Ambreiajul s-a stricat sau cablul de acceleratie s-a rupt in unele locuri, desi slabe sanse sa fie a doua varianta.
                    Problema am observat-o sambata noapte. De atunci n-am mai mers cu masina, decat azi vreo 4 statii, ca distanta. Trebuia s-o duc acasa.
                    Ideea e ca astazi n-am mai observat aceleasi simtome, dar era traficul aglomerat si nu aveam unde sa accelerez.
                    Tin sa precizez, nu stiu daca are vreo importanta, ca in treapta 1 si 2 trage normal. De la treapta a 3-a cand accelerez profund fuge turometrul in 6000 rpm. Chiar am testat treapta a doua si am accelerat-o tare pana pe la 5000 si a functionat normal, adica motorul tragea.
                    Daca patineaza ambreiajul, n-ar trebui sa patineze in orice treapta?
                    O sa mai fac o serie de teste diseara cand va fi liber traficul si va mai zic daca am observat ceva nou.
                    aca i ap a-ti lta

Comment

Originally posted by raduSB View Post
                      Problema e ambreiajul sigur, mai precis discul uzat, ar mai putea fii cablul prea intins, asta daca ai umblat la el, sau cablul sa ramana agatat in teaca sa nu elibereze complet(ca si cand ai tine permanent putin apasat ambreiajul si cand accelerezi mai puternic patineaza producand acele vibratii) ca si test sa te comvingi ca e de la ambreiaj incearca sa faci o plecare in tromba pe asfalt (ai sa vezi ca nu reusesti sa rupi aderenta cu asfaltul)
                      cablul de ambreiaj ar putea avea probleme..Am mers mult timp cu el scartaind..L-am uns doar de vreo doua ori cu spray. Crezi ca e posibil sa se fi deteriorat in timp? Ar putea fi cauzata problema doar de cablu? Ar fi prea bine, financiar vorbind
                      aca i ap a-ti lta

Comment

Tind sa cred ca e de la placa de presiune si ca face dupa ce e actionat ambreiajul de mai multe ori, de aia nu fac mereu in treapta 1 si 2. Sa verifici totusi si reglajul ambreiajului, eventual regleaza-l sa prinda mai sus/jos.

Comment

Am mai incercat aseara sa plec cu "scartz". Nu pleaca cu "scartz" dar pleaca bine, nu patineaza, accelereaza repede. In a doua in continuare nu patineaza. Deci in treptele 1 si 2 pot sa bag acceleratia la fund ca nu-mi fuge turometrul aiurea. In a treia patineaza dupa 2500 daca apas acceleratia la fund o ia razna.

am incercat sa plec de pe loc cu frana de mana trasa. Am turat mai puternic apoi am dat drumul brusc la ambreiaj, nu s-a oprit motorul, a inceput sa traga masina dupa el. Am incercat de 3 ori, nu se opreste motorul, dar nici masina nu sta pe loc. Pleaca instant cum ridic ambreiajul.
                          aca i ap a-ti lta

Comment

Daca nu se opreste motorul cand dai drumul brusc la ambreiaj e clar ca e stricat.

Comment

In cutia de videtze se intampla o demultiplicare, de aceea patineaza ambreiajul incepand cu treapta 5, 4 , 3 , ..Daca deja ai ajuns la treapta 2 si treapta 1.....E praf.
                              Fuarte Nervos !!!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google