Huruit La Virare...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Huruit La Virare...

Salut
    De vreo 2 zile am un huruit ciudat in momentul in care virez. Problema sta in felul urmator:
    Am schimbat cauciucurile, pus de iarna (echilibrate si tot tacamul, gume sunt relativ noi adica am mers si iarna trecuta cu ele vreo 4-5 mii de km, 185*65*15, dimensiunea stock). Dupa ce le'am schimbat in momentul in care virez, stanga mai ales, pe la jumatatea cursei volanului se aude un huruit nu foarte puternic (cum se auzea la 1300 cand erau pe duca rulmentii de pe spate). Masina merge drept, nu trage nu vibreaza. A, la echilibrare a intrat foarte putin plumb, 6g minim si 35 parca maxim, deci sunt ok si jante si gume.
    Am banuit discurile de frana, dar pe franare se comporta normal - nu trage/vibreza/huruie.

E posibil sa atinga ceva dupa montaj? Peste vreo 2000 de km ma duc la revizie, sa stau linistit pana atunci sau sa ma programez mai repede la o inspectie... Inca e in garantie masina.

Masina e un Preferance din 2006 cu aproximativ 47.000 km parcursi.
    PS Nu am idee daca are relevanta sau nu, inainte sa imi pun gumele de iarna (care sunt pe jantele stock, de tabla) am mers cu jante de aliaj, relativ mai usoare.
    Merci anticipat.
    sigpic

Ask bolo. Si el a avut aceeasi problema, se auzea un zgomot din dreapta fata si era de fapt rulmentul de pe stanga. Un mecanic l-a speriat ca ar fi putut fi planetara, dar pan' la urma a scapat ceva mai usor.
    Ţăranul de la oraş e cel mai prost animal.

Comment

Am ascultat mai bine si intr-adevar pare sa fie un rulment...
      Alte pareri inainte de a ajunge la service?
      Last edited by Cristi_Xp; 7 November 2008, 17:20.
      sigpic

Comment

Pentru edificare incearca sa montezi alte roti(anvelope) Fiindca din cauza profilului dedicat anvelopelor de iarna apar zomote in rulaj care nu pot fi considerate chiar ANORMALE, Un rulment nu cade asa usor -exceptii in cazul in care masina a fost implicata in accidente rutiere.
        Traiesc in ROMANIA SI ASTA IMI OCUPA TOT TIMPUL !

Comment

Merci de explicatie meseriashule, dar cu gumele si cu jantele astea am mers si anul trecut si nu am auzit nici un zgomot suspect. Am spus mai sus, cu jantele de aliaj, care sunt echipate cu gume de vara, nu se aude acel huruit.
          O sa mai verific, am timp pana luni
          Merci
          sigpic

Comment

La mine, de noua se aude un zgomot,parca ar trepida ceva pe la roti, cand plec de pe loc cu volanul virat stanga sau dreapta. Numai pe drum denivelat sau cu mici gropi se aude zgomotul si numai la plecare. La revizii nu au sesizat nimic niciodata. Nu stiu daca are vreo importanta, dar nu am servo directie.

Comment

Daca zgomotul se aude cand se merge cu volanul virat la maxim e normal.
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Stiu ca se aude cand e rotit volanul binisor, nu stiu daca chiar la maxim. De ce e normal? Sau face parte din categoria "asa face toate"?

Comment

E din categoria "asa face toate", chiar si cele cu servo-directie.
                  Cel mai nou proiect auto din România!
                  Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Trebuie facuta o geometrie la roti si vezi presiunea...
                    http://www.youtube.com/watch?v=Tp58aNdH-ks

Comment

Multumesc andrei, daca asa face toate m-am mai linistit.

Comment

Nu fac toate...Este recomandat sa faci geometria.
                        http://www.youtube.com/watch?v=Tp58aNdH-ks

Comment

Cum spune si meseriasu' de la cauciucuri zic si io ,sigur ,e un zgomot specific celor de iarna mai ales la virare

Comment

Andrei, huruitul apare cam la jumatatea cursei. Daca se auzea la capat e normal la servo (presiune maxima in pompa).
                            Petroman, eu nu am auzit de un zgomot specific al cauciucurilor de iarna. E drept sunt mai moi, adera mai bine la asfalt... Mai mult?!
                            Astept drumul la service
                            sigpic

Comment

Working...
                            X
                            Anulare DPF
                            Politica de Securitate Google