Problem Uch

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Intr-adevar este vorba de siguranta albastra de 15...Se afla in pozitia 4 de jos in sus si influenteaza turometrul, luminile de bord, plafoniera si casetofonul.
    Sper ca m-am facut inteles.

Comment

Originally posted by danielliviu View Post
      UCH - unitate centrala habitaclu (comanda functionarea instrumentelor de bord, climatizare, lumini, plafoniera, inchidere, etc)
      ECU - Engine Control Unit (calculatorul de injectie).
      uch nu comanda bordul. Ala e alt ecu, meter cluster ii zice.
      pe langa emu sau ecm (engine management unit sau engine control module) sau uce injectie, cum ii zice dacia, in masina mai avem un meter cluster (tabloul de bord), uch (sau bcm, in denumirea standard body control module, dacia ii zice unitate control habitaclu), ecu airbag (asta cred ca e clar ce rol are si numai atat "stie" sa faca) si ecu abs (asta si el are un singur rol, asigura functionarea abs-ului).
      toate comunica intre ele prin magistrala CAN (controller area network) si sunt in asa fel concepute ca daac unul clacheaza, se autoizoleaza sa nu perturbe functionarea celorlate din retea.
      pt mai multe detali, sobobn , da-mi pm...
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Mersi mult de informatii / corectare. Chiar nu stiam de "meter cluster". Este prima oara cand aud de el. In manualul de service nu l-am vazut prezentat.

Dar pana al urma ECU(=ECM=EMU) este calculatorul de injectie, nu?
        GL-22-TOF

Comment

ECM, EMU sau UCE injectie e calculatorul de injectie. ECU e o denumire generica data fiecarei componente, dupa care urmeaza terminatia (vezi ECU ABS, ECU airbag s.A.).
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

OK, mersi de informatie. E bine de stiut.
            GL-22-TOF

Comment

UUUaaauuu pffff, pai la cata tehnologie are masina asta in ea imi iau tastatura si cablul de net si ma conectez la compu ei . Nu credeam ca pe asa tehnologie o sa scrie DACIA vreodata!

Comment

Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google