Motor Asa De Zgomotos?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Motor Asa De Zgomotos?

Salut! 1.4 benzina, o luna, 2300 km. Initial (venind de pe berlina) ma ungea la suflet "bazaiala" motorului. Acum parca pe zi ce trece e mai zgomotos (in special la accelerare in treapta 3), dar in general la 3000 rpm se aude, cred eu, prea tare! Voi ce parere aveti? Ok, sunt topicuri despre asta, dar nu reusesc sa imi dau seama daca "asa face toate" (nu am cum sa merg cu alta masina). Parca pe la 3500 nu se mai aude asa urat, incepe sa sune infundat, placut. Dar 2500 - 3200 - huruie si zornaie toata masina. M-am obisnuit eu si sunt prea atent sau dupa rodaj se aude mai tare? Toate sunt perfecte in rest (niveluri lichide, etc).
    A! Si pneurile (continental eco...3) sunt cam zgomotoase, nu vi se pare? daca asfaltul este mai nou si abraziv se aud destul de tare.... Ce spuneti ?

Pai si zici tu ca berlina e mai silentioasa ca Loganul?
    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Eu zic ca n-ai nici o problema, incearca sa te relaxezi si detasezi si o sa vezi ca in timp chiar "dispar" zgomotele normale
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Motorul se asaza dupa 3 mii de km.
        CT-97-VIPsigpic

Comment

E un fel de rotatie critica acolo la ~3000 de rpm. Cred ca intra in rezonanta sau ceva de genul.La mine ,la diesel ,se aude pe la vreo 2800.Am mers cu un 1.4 si la fel se auzea un zgomot mai puternic al motorului pe la vreo 3000 de rpm. Eu cred ca nu e nimic grav si ca "asa face toate".
          MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

Comment

E un sunet chiar placut dar daca nu iti place da muzicamai tare si ai scapat de zgomot;).

Comment

Eu pot sa spun ca la mine, in primii 10 000km abia auzeam motorul la 6000rpm. Acum vad ca si-a revenit... Nu stiu cum ti se pare tie ca se aude tare. Vreau sa spun ca am mers cu Aveo 1.4 si la 3000rpm ma scotea din sarite. Pe langa aia Loganu' meu e silent mode.
              sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Sunt destule masini mai zgomotoase decat orice Logan
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Apropo de "se aseaza dupa 3000". In carte spune ca dupa 1000 km o pot folosi (masina) fara limitare. Adica..... Orice orice? (vb reclamei) ? Ce face rau?

Comment

@vic24- in carte, specificatiile masiinii sunt asa: primii 1000 km, nu depasiti 130km/h in ultimul raport de viteza sau 3000-3500 rot/min.
                    dupa 1000km, va puteti utiliza vehicolul fara limitare,dar numai dupa 3000 km veti obtine performantele prescrise.

Ideea in sine, e ca in momentul rodajul sa mergi destul de calm cu masina, sfatul meu e sa schimbi treapta pana in 3000 rot/min. Dupa 1000 km parcursi, poati sa faci ce fel de teste vrei tu cu masina,caci doar e in garantie..{eu unul asa am facut}, iar dupa 3000 se aseaza motorul, se regleaza se consumul, si ai sa vezi oarecum si diferenta de conduita a masinii la drum.
                    Sfatul meu...Nu o invata puturoasa...Da-i "blana" cat cuprinde, dar numai cu cap, Nu pune in pericol vietile altora daca nu esti sofer catusi de cat experimentat,si inca nu esti bazat pe masina. Asta e doar un SFAT.
                    Eu nu sufar de nebunie....ma bucur de ea in fiecare minut.

Comment

De fapt motorul dupa ~4.000-5.000 km "isi da drumul".
                      Cel mai nou proiect auto din România!
                      Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Eu din cate stiam un motor se "lasa" definitv dupa 20 sau chiar 30 de mii km.
                        acuma nu stiu daca si la logan...Nu cred ca fac parte din motoarele alea care duc 200 -250 de mii .
                        cristi3775 , este f bun sfatul tau ...Dar parca loganul ar avea "N" cai putere si cine stie ce acceleratie , tot niste iepe care adunate fac 90 ..Sau 75..Etc

Comment

Nu e cazul aici. La maxim 5.000 km motorul e in parametrii normali.
                          Cel mai nou proiect auto din România!
                          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Da ... Atunci se asaza segmentii
                            sigpicMy ride

Comment

Capitoneazati capota cu mocheta de la modelul dci si poti pune si mocheta pe planseul din spatele filtrului de aer tot ca la dci daca nu ai din fabrica nu trebuie sa faci nici o modificare

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google