If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
La un logan 1.6 16v motorul merge neuniform si trepideaza la relanti mai ales cand e rece. In momentul eliberarii acceleratiei turatia scade sub 500 rpm apoi revine. Uneori turatia se modifica(creste sau scade apoi revine la valoarea obisnuita). La service mi-au spus ca e din cauza carburantului.
O fi acel senzor despre care se vorbeste pe forum ! Senzorul de relanti sau nustiu sigur......Daca gresesc corectati-ma . Nu le am cu partea mecanica .
Sa stii ca si benzina proasta poate fi un motiv (apropo de unde alimentezi?), uite la fratello cu Focus2 1.6 16V, a alimentat de la Lukoil o data (ca a doua oara nu s-a mai intamplat) si motorul tot asa se manifesta, ralanti sacadat, trepidatii.
A consumat-o cum a putut, am bagat d-aia de 100 Carrera si am luat-o la forja (desi n-avea decat vreo 3000 km) , si-a revenit
Prima data schimba benzina, verifica sa fi etansa tubulatura galeriei de admisie, etansarea la senzorii de presiune si temperatura de pe galeria de admisie, mufele senzorilor.
apoi curata senzorul de turatie. Mai verifica si mufa de la motorasul pas cu pas si mufa rezistentei de contact a clapetei de acceleratie. Alea le accesezi destul de "dubios", ca nu prea e cine stie ce los, dar le poti totusi verifica; le gasesti in zona clapetei de "gaz", dupa filtrul de aer.
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
@ncb: In primul rand nu are cum sa scada turatia sub 500 rpm, asta ar insemna sa scada sub pozitia initiala (cu motorul oprit), ceea ce e imposibil.
Oricum, daca exista fluctuatii de turatie cu motorul cald (4 linii) nu e normal, cere un test CLIP in service.
Se poate sa fie benzina de vina ca si eu am patit asa ceva .Am alimentat de la petrom si a mers rau tremura si ziceai ca trage sa moara .Am alimentat de la mol si mere bine si la rece.
Benzina asta omoara masinile....De la petrom personal nu mai pun.Poate sa fie 2 lei / L si Carrera 95 - 3 lei ca tot carrera ii pun.
Ma bucur la 20bani / l daca ar fi sa pun de la petrom,dar saracul motor ,injectoare......Te bucuri acum si mai tarziu....Vei avea probleme......
Poate sa fie si softul !
Nobody dies virgin...because life fuck's us all !!
Ai probabil aceasi problema ca si mine, si la mine scadea turatia foarte mult si revenea cateodata, de cele mai multe ori se oprea motorul.
citeste aici:
Probleme tehnice Logan : probleme motor,probleme cutie viteze ,probleme ambreiaj ,probleme frana ,probleme bord
curata mpp-ul si vezi ce se intampla, poate isi revine, daca nu iti cumperi altu'.
Am citit pe alte forumuri (SN, solenza) ca 99% din problemele cu relantiul si turatia la motor se datoreaza mpp-ului stricat.
Un om fie crede, fie nu ca poate sa faca ceva, de obicei are dreptate.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment