Da.Se intampla ceva acolo cu aerul,si se produce acest suierat.Dar nu are nicio problema.
Shuieratura/Fluieratura Ciudata Doar In Treapta A 5-a
Collapse
X
-
Am scurgeri de ulei sub cutia de viteze sau pe langa ea ca nu prea mi-am dat seama, si in seara asta am constatat un suierat/fluierat ciudat in treapta a 3-a ce sa fie? vantul in cazul meu nu are cum sa fie, zici ca e avion cu reactie :d sa o las asa sau sa ma duc la service? fluieratul se aude doar in treapta a 3-a..
Comment
-
la mine, acel suierat se aude tot in treapta a 5a, dar numai la 2000 rpm, dar dispare daca aceasta scade sau creste. m-am gandit tot la faza cu cureaua de distributie poate slabita. dar de ce se aude numai la 2000 rpm? totusi nu se aude mereu, ci numai cand motorul merge lejer (de exemplu in localitate, la 70 km/h).
de la antena sigur nu se aude, ca am patit-o si am reusit de mi-am dat seama.a good plan today is better than a perfect plan tomorrow
Comment
-
Fratilor, si eu sunt cam speriat si vreau sa merg la service. De ceva vreme imi suiera mai ales intra-a 4-a si a 5-a precum fluiera la vechea dacie si parca pe ce trece timpul face tot mai urat. Ca si cum un rulment ar fi dus in cutie. In momentul in care scot din viteza, e liniste oricat asa accelera. De la cauciucurile de iarna nu poate fi pt ca face urat doar in viteza. Ce naiba are? E ceva in cutie?
Comment
-
azi am dus masina in service, maine ma duc sa o iau, trebuie sa desfaca cutia de viteze, am avut scurgeri de ulei din cutia de viteze si e grava treaba, daca mai mergeam, stricam totul, sfatul meu e sa va duceti in service!
ieri imi suiera doar in treapta a 3-a azi a inceput si in treapta a 4-a si a 5-a.. eram in drum spre service
Comment
-
Daca sunt scurgeri de ulei, se constata asta si daca e stricata cutia de viteze se schimba cu una noua, in garantie.
Comment
-
Originally posted by D K G View Postazi am dus masina in service, maine ma duc sa o iau, trebuie sa desfaca cutia de viteze, am avut scurgeri de ulei din cutia de viteze si e grava treaba, daca mai mergeam, stricam totul, sfatul meu e sa va duceti in service!
ieri imi suiera doar in treapta a 3-a azi a inceput si in treapta a 4-a si a 5-a.. eram in drum spre service
Ulei curge pe la planetara din stanga,pentru ca probabil au umblat meseriasii si nu au etansat bine si asa ai ramas fara ulei .
Sincer,cheama expertiza de la pitesti,nu e de joaca,mai ales daca esti in garantie.Sa nu iesi din garantie,si dupa 2sapt sa ti se strice cutia ca dupa ce au desfacut`o n`au mai stiut sa o puna la loc.Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
De garantie ma mai pot bucura inca 6 luni (Vehicul Ocazie), ca am garantie la motor si cutie de viteze, masina implineste 1 saptamana de cand e pe mana mea, saptamana in care am facut aproape 1500 km, condus normal, zic eu.. scurgerile de ulei le-am vazut de a 2-a zi, ca am fost cu ea la un service autorizat Dacia si mi-au atras atentia in legatura cu scurgerile si cu ambreiajul, ca era moale..
Comment
-
Maine dimineata merg si eu la constatare si sper sa rezolv daca e ceva acolo. A dracu masina mai are un sunet ciudat, ca o vibratie, la relanti, dar niciodata nu face cand merg la service. Mor de ciuda! Sper sa nu fie cutia ca e cam naspa.
Comment
-
Salutare Aceeasi problema am avut-o si eu si pot spune cu mandrie ca eu am rezolvat-o singur,deoarece la cine ma duceam nu auzea nimic,ba ca mi sa pare mie si mai ales daca bate vantul din fata chiar era deranjant. Rezolvare:Pe parbriz in exterior jos, stanga-dreapta, sunt niste ornamente din plastic care, la viteza mare intra aerul pe sub ele si "flutura" pe parbriz si de aceea sa te convingi ,baga sub cel care se aude (iti dai seama care flutura, stanga sau dreapta)o bucata de hartie indoita de cateva ori asta ca sa indepartezi ornamentul de parbriz si ai sa vazi ca nu mai "bate".Eu am facut asa si ca orice lucru provizoriu a ramas si acum.Bafta,este rezolvare sigura.Fane Salutare Aceeasi problema am avut-o si eu si pot spune cu mandrie ca eu am rezolvat-o singur,deoarece la cine ma duceam nu auzea nimic,ba ca mi sa pare mie si mai ales daca bate vantul din fata chiar era deranjant. Rezolvare:Pe parbriz in exterior jos, stanga-dreapta, sunt niste ornamente din plastic care, la viteza mare intra aerul pe sub ele si "flutura" pe parbriz si de aceea sa te convingi ,baga sub cel care se aude (iti dai seama care flutura, stanga sau dreapta)o bucata de hartie indoita de cateva ori asta ca sa indepartezi ornamentul de parbriz si ai sa vazi ca nu mai "bate".Eu am facut asa si ca orice lucru provizoriu a ramas si acum.Bafta,este rezolvare sigura.Fane Salutare Aceeasi problema am avut-o si eu si pot spune cu mandrie ca eu am rezolvat-o singur,deoarece la cine ma duceam nu auzea nimic,ba ca mi sa pare mie si mai ales daca bate vantul din fata chiar era deranjant. Rezolvare:Pe parbriz in exterior jos, stanga-dreapta, sunt niste ornamente din plastic care, la viteza mare intra aerul pe sub ele si "flutura" pe parbriz si de aceea sa te convingi ,baga sub cel care se aude (iti dai seama care flutura, stanga sau dreapta)o bucata de hartie indoita de cateva ori asta ca sa indepartezi ornamentul de parbriz si ai sa vazi ca nu mai "bate".Eu am facut asa si ca orice lucru provizoriu a ramas si acum.Bafta,este rezolvare sigura.Fane Scuze ca am repetat un raspuns dar asta este. Sarbatorori fericite!Last edited by andrei; 27 December 2008, 19:26.
Comment
-
Mai dar sunteti unii de speriat pe aici!La mine s-a auzit din prima zi cum suiera si trebuie sa spun ca sunetul ala intre 100-110km/h imi place tare de tot,parca decoleaza!Daca duc masina la revizie si nu se mai aude dupa aceea,ii dau in judecata!
Comment
-
eu am avut aceeasi problema,sirenaj in treapta 3,4,5 ...
Am mers la service,s-a constatat ca nu mai am ulei deloc in cutie.Am mers la garantie,undeva la planetara nu se etanseaza bine planetara de cutia de viteze,normal ar trebui sa se stranga doar,la mine fara picatura/poxipol etc...curge ulei .In final s-au schimbat pinioanele pe garantie,si cand am iesit din garantie s-a stricat cutia de tot,a3a nu mai mergea deloc,si din a 2a imi sarea,din cauza incompetentei celor care mi-au reparat cutia in garantie,intr-un service Dacia,care au stat 2 sapt si s-au uitat la ea ca nu mai stiau sa o ansambleze la loc.Asa ca nu e de jucat cu chestii de astea,o cutie noua costa 60-70 mil ...Pentru a evita imposibilitatea resetarii parolei pe forum, userii cu adresa de @yahoo.com sunt rugati sa activeze o alta adresa de mail, diferita de @yahoo.com.
Comment
-
Un suierat la masina l-am avut si eu si a disparut dupa 60.000 km (dupa ce am schimbat disributia). Simptome: fluiera la plecarea de pe loc pana in jurul a 2000 - 2500 rpm si undeva in jurul vitezei de 100 - 110 km/h. Tratament: la schimbarea distributiei, mecanicii au scos si pompa de apa pentru ca supura si au vazut ca era terminat semeringul. L-au schimbat si pe ala, plus rola si curelele si fluieratura a disparut. Dar, cum zicea si Seba, e posibil ca toti de pe aici sa vorbim despre alte fluieraturi.
Comment
Comment