Problema Inchidere Portbagaj Cu Buton

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Problema Inchidere Portbagaj Cu Buton

Am un Logan din 2005 care standard avea tipul vechi de deschidere la porbagaj la care eu adaugasem deschidere electrica din telecomanda(la Log Auto Timisoara). In urma unui accident usor in Polonia (unde stau) cei de la service-ul Dacia de aici mi-au schimbat capota portbagaj, punand modelul nou, adica cel cu buton. De aici au inceput problemele: fiind butucul schimbat am o cheie in plus, pe langa asta mi-au spus ca nu se mai potriveste deschiderea electrica pe care o aveam, iar cand am ajuns acasa am descoperit ca daca eu inchid masina fie din telecomanda msinii fie din cea a alarmei, portbagajul imi ramane deschis, adica butonul nu se blocheaza, trebuie sa inchid eu manual separat portbagajul din cheie!
    Am doua intrebari:
    1. Chiar nu se mai poate pune deschidere electrica la portbagajul cu buton?
    2. E normal sa inchid separat portbagajul? Adica inchiderea nu mai e centralizata?

Salut! Nu cred ca nu se poate ,indiferent de ce fel de inchidere ai avut sau ai ,ar fi trebuit sa iti faca sa se inchida din telecomanda,eu cred ca nu au vrut sa se mai complice,nu trebuia sa faca mare lucru decit sa traga 2 fire sa actioneze motorasul de la inchiderea portbagajului.

Comment

Originally posted by vadiro View Post
      Am doua intrebari:
      1. Chiar nu se mai poate pune deschidere electrica la portbagajul cu buton?
      2. E normal sa inchid separat portbagajul? Adica inchiderea nu mai e centralizata?
      Deci...Parerea mea e ca nu e complicata.Spui ca ai avut montata deschiderea electrica a portbagajului cu vechiul capac de portbagaj...E bine asa...Firul care era la vechiul actuator il legi la actuatorul care va trebui il montezi pe noul capac de portbagaj...Schema de montare al actuatorului o gasestiaici ...De asemenea trebuie ca actuatorul care blocheaza butonul sa fie blocat pe pozitia inchis.(Acest actuator trebuie montat daca respectivii care ti-au facut inlocuirea capacului portbagajului nu au facut-o).
      Sper ca m-am facut inteles...Daca nu...Intreaba.
      sigpic

Comment

Respectivii mi-au spus ca nu se poate folosi actuatorul meu si la tipul nou de deschidere, dar nu asta ma deranjeaza cel mai tare; in schimb nu concep sa nu fie cuplat si portbagajul la inchiderea centralizata. Sincer nu prea ma pricep la mecanica si nu stiu cum functioneaza inchiderea centralizata, dar exista posibilitatea ca la acest tip de capota, fara eleron, sa-i lipseasca vreo piesa necesara pentru inchiderea centralizata?
        Din cauza nervilor abia acum am observat ca am pus topicul intr-o categorie gresita. Imi cer scuze! Rog un moderator sa-l mute daca considera necesar.
        Last edited by vadiro; 6 December 2008, 00:01.

Comment

Este posibil sa ii lipseasca actuatorul care face aceasta operatiune(inchiderea centralizata) si aici ma refer la actuatorul montat de cei din fabrica sau pur si simplu sa nu fie legat la instalatia masinii...
          Uite alta varianta...Montezi un actuator asa cum este prezentat in foto de aici si aici il legi la firul de la vechiul actuator iar portbagajul il inchizi din cheie si asa il lasi iar cand vei actiona si a doua oara butonul de deschidere din cheia masinii ti se va deschide doar portbagajul.
          sigpic

Comment

Nu vad de ce as face eu modificarile la inchiderea centralizata avand in vedere ca accidentul usor nu a fost din vina mea deci reparatiile sunt platite de RCA-ul vinovatului. Oare problema sa apara din cauza ca desi masina mea e un Laureate capota noua de portbagaj e modelul fara eleron, deci nu de Laureate?
            In cazul in care actuatorul de deschidere centralizata lipseste l-ar putea folosi pe cel de la vechea capota de portbagaj?
            Last edited by vadiro; 6 December 2008, 11:56.

Comment

Intr-adevar, nu se mai poate pune acuatorul vechi pe noua capota, iar butonul de la portbagaj nu a fost legat in UCH, pentru inchiderea centralizata.
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by vadiro View Post
                Nu vad de ce as face eu modificarile la inchiderea centralizata avand in vedere ca accidentul usor nu a fost din vina mea deci reparatiile sunt platite de RCA-ul vinovatului.
                Pai ce mai stai?Mergi la service.
                sigpic

Comment

Uitati cum arata acolo:
                  Attached Files

Comment

Stim cum arata, dar nu se poate monta sub nici o forma vechiul acuator.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Dar mai e nevoie de vreo piesa pentru a functiona inchiderea centralizata si la portbagaj?

Comment

Poate sa-mi spuna cineva daca mai e nevoie de vreo piesa ca sa-mi functioneze deschiderea centralizata si la portbagaj?

Comment

Am rezolvat oarecum problema: am pus alta parghie la actuator (facuta dintr-o sarma de la un capac de roata) si acum deschid portbagajul doar din telecomanda iar butonul va sta permanent inchis.

Comment

Pune te rog o schema (poza) cu parghia la acuator
                            Last edited by vali007; 15 January 2009, 19:46.

Comment

Salutare,

Am si eu urmatoarea problema. Mi-am gasit intr-o dimineata butucul de la portbagaj (model cu buton) iesit in afara. Am tras de el si chiar iesea de-a binelea. Alarma nu a sunat... si nu erau semne ca ar fi fost fortat (nici zgarieturi...nici in butuc vreo alta problema). Se inchidea si se deshidea foarte bine. Am zis sa lipesc partea de plastic din jurul butucului ca sa nu iasa in evidenta ca e vreo problema cu el... si sa nu incerce altii sa traga de el si sa-l rupa... sau sa forteze sa-l deschida. Ieri seara am constatat ca portbagajul era deshis pur si simplu. Am incercat sa-l inchid si degeaba... nu am reusit nici din telecomanda nici din cheie. Aveti idee ce poate fi??? A inghetat ceva din mecanism? Am sunat la service... si daca constata ca a fost fortat (ceea ce sunt sigur k o sa zica maimutele alea), nu o sa mi-l repere pe garantie. Ce ma sfatuiti??

Mersi!

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google