Verifica daca nu este un contact imperfect (mufa se dilata la cald si revine la normal).
Din nenumaratele pagini citite pe forum si din experienta personala as putea spune ca daca becul ramane aprins mai mult de 1-2 secunde sunt sanse mari sa fie de la filtrul de ulei (acest filtru are o supapa care trebuie sa inchida circuitul cand motorul este oprit, astfel uleiul ramanand in rampa). Daca este vorba de un timp relativ scurt (iar problema se manifesta doar cand motorul este rece si a aparut dupa schimbul de ulei) atunci trebuie verificat nivelul si calitatea uleiului.
Eu am trecut de la semi-sintetic la sintetic si a aparut aceasta problema (bec aprins 3-4 secunde dupa pornirea motorului) in conditiile in care cu uleiul si filtrul vechi becul se stingea la pornire. Primul pas a fost sa verific filtrul de ulei care s-a dovedit a fi necorespunzator (model pentru motorizarea pe benzina). Dupa schimbarea filtrului, timpul in care becul ramane aprins a scazut cu 2-3 secunde.
Urmatorul pas este provenienta uleiului (pe ambalaj era trecut ELF made in France).
Din nenumaratele pagini citite pe forum si din experienta personala as putea spune ca daca becul ramane aprins mai mult de 1-2 secunde sunt sanse mari sa fie de la filtrul de ulei (acest filtru are o supapa care trebuie sa inchida circuitul cand motorul este oprit, astfel uleiul ramanand in rampa). Daca este vorba de un timp relativ scurt (iar problema se manifesta doar cand motorul este rece si a aparut dupa schimbul de ulei) atunci trebuie verificat nivelul si calitatea uleiului.
Eu am trecut de la semi-sintetic la sintetic si a aparut aceasta problema (bec aprins 3-4 secunde dupa pornirea motorului) in conditiile in care cu uleiul si filtrul vechi becul se stingea la pornire. Primul pas a fost sa verific filtrul de ulei care s-a dovedit a fi necorespunzator (model pentru motorizarea pe benzina). Dupa schimbarea filtrului, timpul in care becul ramane aprins a scazut cu 2-3 secunde.
Urmatorul pas este provenienta uleiului (pe ambalaj era trecut ELF made in France).
Comment