Tacantit Ambreiaj ... Placa De Presiune?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Tacantit Ambreiaj ... Placa De Presiune?

salut ... am o problema ... cand motorul este cald ... deci la temperatura optima ... la relanti ... motorul se aude frumos ... dar se aude un tacanit ... cand se apasa ambreiajul dispare ... nu este tacanitul tipic de asa face toate ...

deci pare a fi de la ambreiaj ...

solutii? pareri?

cineva a sugerat un arc de pe disc ... pare perfect logic ... ambreiajul merge perfect ... tine perfect ... vitezele cupleaza lejer

ie uitati ce am gasit ... ce parere aveti?

Last edited by Seba; 23 December 2008, 00:41. Reason: Automerged Doublepost
    sigpicMy ride

daca era placa de presiune, tacanea cand apasai ambreiajul, ca atunci rulmentul de presiune e in contact cu placa de presiune (soarele); sau ai un mic joc la rulmentul de presiune, ceea ce nu-i foarte grav dar se poate accentua in timp
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Aşa am şi eu, deci "aşa face toate".

Comment

Asa face toate, stai linistit.
        sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

asa face toate nu te panica
          Asistenta: RAZVAN YPO - 0726240862 COSMIN CGK - 0767132803

Comment

Daca zgomotul dispare cand se apasa ambreiajul, inseamna ca este din interiorul cutiei de viteze. Zgomotul poate fi de la un rulment de la arborele de intrare. Atunci cand se apasa ambreiahul se decupleaza cutia de motor si arborele nu se mai roteste(zgomotul dispare).

Comment

o manopera la un schimb de kit de ambreiaj stie cineva? merci
              sigpicMy ride

Comment

Manopera este 400-500 de lei iar kitul tot cam atata.

Comment

La mine ambreiajul de la o vreme scoate un zgomot ciudat..ca un grohait scurt in momentul in care calc pedala de ambreiaj ca sa schimb viteza, se aude ca si cum s-ar invarti un rulment in gol pt. 1.3 secunde. Zgomotul apare dupa ce merg vreo 2..3km mai bine zis cand se incalzeste putin, se aude cel mai bine cam pe la 2800...3000rpm, in rest ambreiajul cupleaza bine, nu trepideaza, intra usor in viteze, nu scoate nici un fel de zgomot la ralanti si nici in mers. Ce sa fie oare ?

Comment

Deci fii atent aici: cam toate loganurile fac asa, dar nu chiar toate. Doar cele care au ambreiajul pe cablu (MPI + dcI 65 cai). In momentul cand apesi pedala nu mai bate nimic pentru ca se intinde cablul de ambreiaj,dar cand este la liber acesta bate undeva in caroserie si iti da senzatia ca e de la ambreiaj. Deci iti recomand sa gasesti locul cu pricina unde bate si sa-l izolezi cu ceva burete sau ce iti vine in minte.
                    sigpic
                    The MVP

Comment

La mine se simte o vibratie in pedala de ambreiaj in mers. Am simtit-o cand am atins pedala cu lateralul piciorului.
                      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

La mine cand este liber ambreiajul nu bate nimic ! Huruitul se aude doar cand calc pedala de ambreiaj, la turatie mare se aude mai bine sunetul..grohaiala...si asta numai dupa ce se incalzeste putin motorul/cutia, suspectez rulmentul de presiune, altceva nu poate face ca procul.

Comment

de cind s-a racit vremea dimineata cind e rece afara huruie ceva rau la ambreiaj -cred- atunci cind apas ambreiajul dispare complet. cind se incalzeste dispare zgomotul. am observat ca iese si putin fum parca. nu stiu ce sa fac ? eu o folosesc cam rar daca poate cineva sa ma ajute sa rezolv problema

Comment

Nu cred ca iese fum din ambrea. Trebuie sa-l ''freci'' tare ca sa scoata fum.
                            Zgomotul tehnologic (de dizal) iarna se aude o idee mai slab (probabil ca mai port caciula ) ).

PS: suna stupid, dar ma bucur sa vad ca si la altii, la turatii mari cand se schimba treapta in forta mai apare acel grohait (ca o frecare groasa, hrrrr) )
                            Cand era noua am crezut ca am xxxx ambreaju (placa), acum am 38000 km si merge tot asa, adica OK.

Comment

dar la a mea la rece face asa ca dupa ce se incalzeste nu se mai aude nimic

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google