Bazait Ciudat

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

bazait_logan.JPG

post-34664-1215973371_thumb.jpg

Mda, asta seara am studiat mai atent problema si s-ar parea ca acea electrovalva ar fi cauza ( daca e cea de deasupra borcanului cu lichidul de frana din poza).
    Last edited by reimond.ilyes; 19 January 2009, 01:00.
    Although people think so.... Kurt is not dead !!!!

Comment

Exact aia e.

Comment

si credeti ca se rezolva pe garantie?

Comment

Si la benzinarul meu se aude - dar e bine ca e de la CD Player - daca scot CD de acolo nu mai face ;) Spor si la a ta - sa nu fie ceva de la sonde , pompe , bujii nebuneli de dizel
          1.6 MPi Icy White

Comment

Originally posted by reimond.ilyes View Post
            si credeti ca se rezolva pe garantie?
            Daca masina mai e in garantie, ar trebuii sa ti-o inlocuiasca.

Comment

Nope. Am fost la Autoeuropa - Timisoara si au zis ca nu este un defect, ca asta e functionarea normala a ei. Cica ar mai fi schimbat 2 buc pe care le-a trimis Dacia inapoi ca n-aveau nik.
              Culmea ca nu se mai aude, nush ce i-au facut dar acu merge ok(deocamdata). Oricum, eu am fost multumit ca nu m-au pus sa platesc receptie + clip .... probabil erau vreo 200 ron...

Comment

Nici la mine nu se aude acum. Mi se pare mie ca se auzea mai mult cand era cald afara. In mod normal nu trebuie sa faca niciu zgomot. Am schimbat multe electrovalve la VW si Audi in garantie. Daca face zgomot (bazait) o dau imediat pe garantie.

Comment

Am si eu acest scartait! Cei de la reprezentanta mi-au spus ca e din ambreiaj! E o placuta de metal intre placa de presiune si disc! La Daciile vechi cik era prinsa cu niste suruburi, dar acum nu mai are niciunul, pur si simplu joaca! Eu cand apas ambreiajul dispare acel scartait!

Comment

Te-au mintit. Nu exista nicio plcuta de metal. D.p.d.v. constructiv, ambreiajul este identic cu cel pe pe dacia veche. Poate a zis ca sa scape de tine.
                    Last edited by adicata2003; 1 February 2009, 01:54.

Comment

@reimond.ilyes
                      Salut,

Ce ai mai facut cu acea electrovalva?

Acelasi simptom il am si eu... nu stiam ce o fi...

Salut, revin...

Am cerut ajutorul unui prieten care lucreaza la un service ce nu tine de reteaua Dacia.

La mine cel putin s-a dovedit ca sunetul respectiv nu era de la acea electrovana pilot sau cum s-o numi ea... oricum sincer mi se pare mult prea mica ca sa faca atata galagie.

Amicul respectiv mi-a indicat alta locatie si anume intre baterie si aripa dreapta sub un capac de plastic ar fi ceva ce comanda injectoarele piezo... eu avand varianta de 85cp.

Ei dracia aia pe care va invit sa ma ajutati cu o denumire de manual... produce un zgomot care este identic, sau daca nu... similar cu ce spuneti voi si eu il aud...

Desigur dispare cand apas pedala de frana.

O explicatie a amicului a fost ca atunci cand apas pedala de frana ar fi nevoie de mult aer si nu stiu ce se activeaza pe acolo... (vocabular propriu - scuze). Ca atare si in consecinta... odata cu debitul schimbat de aer fata de momentul initial se modifica si ceva la regimul de lucru al injectoarelor ducand la modificarea sau disparitia zgomotului enervant.

La mine reapare dupa un timp... iar alteori este intermitent acest bazait de motoras.

Mi-a spus ca "asa face toate" chiar daca nu e din reteaua Dacia... si ca va mai functiona mult si bine. A mai vazut la multe masini.

Nefiind electrician nu a putut sa-mi detalieze ... eu as fi inteles pentru ca sunt de specialitate desi nu am experienta auto.

Asadar astept sa mai comenteze cineva si sa mai verificati inca odata sursa zgomotului sa vedem daca noua locatie este identica la toti.
                      Last edited by vdnick; 6 January 2010, 20:49. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google