Am si eu o intrebare pentru cine stie daca se poate asa ceva.Fratele meu a cumparat un logan la un super pret,masina a fost facuta profesional ,a fost lovita in fata si in spate,se vede doar de catre cine cunoaste, intrebarea mea e urmatoarea e posibil ca la logan daca au sarit airbagurile sa fi fost puse la loc adica de forma ca la alte masini straine.Daca desfac suruburile de la airbag sofer de la volan e posibil sa vad ceva inauntru acolo un cablaj ars sigilii ceva. martor UCE AIRBAG sta aprins
Airbaguri Sarite Si "aranjate" La Fel
Collapse
X
-
Daca martorul airbag sta aprins inseamna ca ori nu exista airbagurile, ori nu s-a schimbat UCE Airbag dupa accident sau s-a sters eroarea cu CLIP-ul. Desfa bateria si uita-te la airbagul sofer, sa vezi daca e.
Sigur nu e aprins martorul airbag pasager OFF?
-
Domnule moderator UCE aairbag e defecta trebuie inlocuita e 200 euro;nu se poate sterge eroarea fara a se mai schimba Intrebarea mea era daca airbagurile pot fi aranjate la fel,daca il desfac suruburile la cel de la sofer vad ceva dupa care sa-mi dau seama cablaj sigili.Va multumesc pentru raspuns
Comment
-
Eu am vazut un volan cu airbagul puscat, facut la mare arta, la prima vedere parea nepuscat dar la o privire mai apropiata se putea vedea manaria. In mod normal perna are niste striatii ca urmele de piele, acesta era cu stropi de vopsea in relief, care imitau cat de cat un aspect normal, daca are perna schimbata (care se gaseste separat) nu iti poti da seama decat daca urmaresti becul de airbag cand pui contactul.
Comment
-
Multumesc oricum pentru raspunsuri,dar nu a-ti inteles ce vreau eu sa zic ;airbagurile se pot pune la loc tot alea sarite adica aranjat sacul si pus la loc;,si inca ceva daca UCE airbag e reparabila daca se poate sterge eroarea
Chiar nu exist in tara asta cineva care sa poata sterge eroarea de la UCE airbag,daca e cineva rog mult sa-mi raspunda ;ca 200 de euro nu dau peUCE nici daca ii gasesc pe jos
Comment
-
-
denisbossu, ceea ce zici tu se poate face. Fiecare Airbag inainte de detonare are in componenta o capsula pirotehnica pentru initierea exploziei. Acea capsula sare la un impuls electric dat de calculatorul AirBag. Fiecare capsula are o rezistenta interna. Daca se monteaza in loc de Airbag o rezistenta (cumparata din comert), cu aceiasi valoare a capsulei pirotehnice, practic va pacali calculatorul de AirBag. Calculatorul daca primeste informatia ce un anumit AirBag are valoarea rezistentei corecta, acesta va zice ca AirBag-ul este OK, chiar daca este montata o amarata de rezistenta. Cu clipul cu siguranta nu se pot sterge defectele din calculatorul de AirBag, dar cu alte testere se poate face asta. (Nu este recomandat in cazul unui incident- se poate sa nu sara la impact). Deci se poate maslui acest sistem. In Germania este caz penal, la noi se poate orice. A venit la mine in service un Polo cu AirBag-ul aprins. Ca defect rezistenta prea mare pe AirBagul sofer. (Se intimpla foarte des din cauza contactelor imperfecte). Cand am desfacut Airbagul sofer pentru curatarea contactelor, stupoare. Airbagul era gol. Era masluit. Avea montata o rezistenta. Clienta era tot din DB si a inceput sa planga. Luase masina cu cateva zile inainte si daduse multi bani. Si textura intregului bord era alta. Un necunoscator greu isi dadea seama. Deci foarte mare atentie la achizitionarea masinilor. Romania este tara tuturor posibilitatilor.
Nu se poate baga sacul inapoi. Nu mai incape . El este foarte strans cind e bagat din fabrica. Cind il masluiesc ei il taie, si fie lasa Airbagul gol fie il umple cu carpe.
Comment
-
Stiu conditiile cand sare airbagul,oricum masina e perfecta la 15000 de km in sept un preferance 1.4 din punct de vedere mecanic tehnic si tot ce vrei dar vreau sa rezolv problema asta cu martor uce airbag aprins; la reprezentanta a zis ca e ireparabila dar e imposibil treaba asta sunt sigur reprezentanta maveximdaciarazvad este vorba oricum aia sunt niste hoti prosti si dobitoci si incopetenti.sa nu treceti niciodata pe acolo o sa va para rau,mie mi-a zis cineva dar nu mi-a venit sa cred a trebuit sa vad pe piele mea
Comment
-
Multumesc lui adicata 2003 pentru postare raspuns.Sigili ceva asta de la sofer nu are ceva de dat seama.Este imposibil ca sa nu se poata sterge eroarea de pe UCE airbag,pentru ca l-am desfacut sa vad si eu minunea asta de 200 euro,cu riscul de a nu mai declansa
da sta lampa aprinsa ESTE uce airbag defecta la reprezentanta a zis treaba asta am probat si alta UCE airbag si se stinge lampa
sacul de la airbag sparge plasticul asta spuneti voi eu credeam ca se da intr-o parte ceva nu ca-l sparge e valabil si pentru pasager treaba asta.Daca puteti postati niste poze cu airbagul sarit la un logan
Comment
-
Asta poate sa insemne ca in urma impactului au sarit AirBagurile. Iti spun sigur ca daca in calculatorul de AirBag apare eroarea Crash Data Stored, aceste nu mai poate fi folosit. Trebuie inlocuit. La maodelele mai noi(nu logan), in functie de gravitatea impactului calculatoarele de Airbag se mai poate folosi, dar o singura data. Verifica daca este Ok ambele AirBag-uri(sofer si pasager). Apasa pe el si vezi daca este tare. Daca este moale atunci iti poti pune semne de intrebare. Atentie mare la manipularea lor . Te poate accidenta. Cel mai bine demonteaza o borna daca umbli la Airbag. Dac tu zici ca ai schimbat calculatorul si s-a stins, inseamna ca problema se afla la nivelul calculatorului. Atentie nu demonta calculatorul cu mufa bagata, si curent in instalatie. In calculator se afla senzorul inertial de iniriere a declansarii Airbagului. La fel atentie mare cu manipularea lui. Este sensibil.
Comment
-
Pentru adicata 2003 daca desfac airbagul sofer si daca masor cu un ohmetru unde intra mufa trebuie sa-mi deo vreo valoare.Multumesc celor care mi-au raspuns
masina am verificato la un service a fost lovita fata schimbata bara protectie ,aripa ;contraaripa,far dreapta, pompa injectie, telescop stanga schimbat,bara spate,stop dreapt
Comment
-
Nu prea este indicat acest lucru. Oricum daca vrei sa masori trebuie sa ai un multimetru mult mai bun. Nu panarame. Sa nu cumva sa dea vreo tensiune mare in timp ce masori rezistenta. Ca sti dor ce se poate intampla. Daca te uiti atent la ambele Airbaguri , eu cred ca se poate vedea daca a fost umblat. Demonteaza-l si uite-te atent. Nu ai cum sa nu-ti dai seama.Last edited by adicata2003; 24 January 2009, 10:24.
Comment
Comment