Zgomot Dubios In Zona Din Spate A Masinii

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Zgomot Dubios In Zona Din Spate A Masinii

In primul rand doresc sa-mi cer scuze daca mai exista posturi asemanatoare, am citit tot ce am gasit pe forum, dar nu am gasit rezolvarea problemei ce ma framanta.
    Problema este urmatoarea:
    Acum doi ani si ceva am avut un accident cu masina (m-a busit un "meserias" in spate). Avarii: bara si tot spatele masinii care au fost schimbate la service-ul dealerului din Targoviste. La aproximativ 3-4 luni de la reparatie au inceput sa apara niste zgomote in partea din spate a masinii la trecerea peste portiuni denivelate ale drumului sau peste santuri transversale.
    Precizez ca zgomotele apar doar daca in masina sunt doar eu sau un pasager in fata. Daca am unul sau doi pasageri pe bancheta din spate sau greutate in portbagaj, zgomotul dispare. Am fost la dealer, masina fiind inca in garantie, si mi s-a comunicat ca totul este in regula la masina, ceea ce m-a exasperat, pentru ca nu este prima data cand merg la service sa reclam aceasta problema.
    Ati putea totusi sa-mi spuneti de la ce ar putea proveni zgomotul?
    Multumesc!

La mine se auzeau aceleasi zgomote,cand era masina goala,trepida bara in lampa stanga spate.Ma disperase,am dat tot jos din portbagaj,inclusiv cric,cheie de roti,roata de rezerva si am descoperit dand cu pumnul in diverse parti ,pana am ajuns la bara.
    LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Ok, dar de ce dispare zgomotul atunci cand am greutate pe spate?

Comment

aceeasi "bataie o am si eu...se simte doar la trecerea prin denivelari dar cu viteza mai mare.
        La viteza mica nu face.
        Nu am nici la ora asta un raspuns.

Comment

Si eu am observat ca se aude la viteza, hai sa spunem, mai "mare" (peste 25-30 km/h). Poate sa fie din cauza unei bucse de la amortizoare?
          La un service serios si-or da seama? Cei de la Dacia din Targoviste au spus ca nu se aude nimic.
          Nu stiu daca am precizat, dar acest zgomot se aude mai tare mai ales cand se raceste afara, in special iarna. Vara se aude mai putin.

Comment

Zgomotul poate proveni de la bara, esapament sau amortizor. Eu tind sa cred ca de la amortizor e, mai ales daca zgomotul e dependent de greutatea din masina.
            Cel mai nou proiect auto din România!
            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Multumesc, Andrei!
              La aceeasi chestie ma gandisem si eu (sa fie ceva in legatura cu amortizoarele), dar ce a faci cu "meseriasii" de la dealerul dacia care spun ca ei nu aud nimic?
              Ma gandeam sa merg la alt service bun din Targoviste sa fac un test, dupa care sa ma duc inapoi la dealer sau, daca cei din Targoviste fac pe nebunii, cred ca o sa merg si la Pitesti.
              Apropo, daca este cineva din Targoviste, imi poate recomanda un service bun?
              La bara din spate ce ar putea sa fie? Am miscat de ea, dar nu pare nimic in neregula.
              In urma accidentului bara din spate si intregul esapament au fost schimbate. Esapamentul nu trebuie sa se miste si el putin?
              Last edited by adi_77; 29 January 2009, 20:56.

Comment

Acelasi lucru il aveam si eu pana cand am gresat repartitorul de frana de sub masina cu wd 40 si acum este ok
                Merita sa incerci
                Last edited by vernescu; 30 January 2009, 13:17. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Multumesc pentru sfat!
                  Trabuie sa merg in service sau pot remedia si eu problema?
                  Cum se procedeaza? Se demonteaza repartitorul?

Comment

Daca e de la amortizoare, se poate face un test de amortizoare la dealer si se vede daca vreunul e stricat.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Originally posted by adi_77 View Post
                      Multumesc pentru sfat!
                      Trabuie sa merg in service sau pot remedia si eu problema?
                      Cum se procedeaza? Se demonteaza repartitorul?
                      Te bagi sub masina si dai cu wd 40(spray) pe tot repartitorul (nu are ce sa afecteze )
                      In nici un caz nu il demontezi ..
                      Daca ai fii observat la prima revizie cei de la service cand e masina ridicata greseaza ei repartitorul cu vaselina (cel putin asa a fost la mine )

Comment

Merci pentru sfat!
                        La revizie nu aveam cum sa vad pentru ca cei de la dealerul din Targoviste nu-ti permit sa stai langa masina in timpul reviziei (chestie de protectie, cica). Am fost la dealer cam la 7-8 luni de la achizitionarea masinii, tot pntru zgomot pe zona din spate a masinii, dar zgomotul aparea atunci doar cand treceam peste limitatoarele de viteza de la trecerile de pietoni si zgomotul era, parca, altfel.
                        Oricum, maine incerc sa merg la un service sa verific amortizoarele si ii rog sa greseze si rapartitorul, dupa care voi urmari sa vad daca se mai aude zgomotul.
                        O alta chestie care mie mi se pare dubioasa este aceea ca atunci cand se incalzeste afara acest zgomot parca se mai atenueaza. Ciudat, nu???

Comment

si eu am patito cu repartitorul sa gresat si nu a mai facut
                          @adi_77 e normal daca este de la repartitor sa faca atunci cand este mai rece ca si vaselina se mai intareste si nu mai are ungere cum trebuie iar vara se mai topeste de la caldura

si eu am patito cu repartitorul sa gresat si nu a mai facut
                          @adi_77 e normal daca este de la repartitor sa faca atunci cand este mai rece ca si vaselina se mai intareste si nu mai are ungere cum trebuie iar vara se mai topeste de la caldura
                          Last edited by grecu george; 3 February 2009, 00:20. Reason: Automerged Doublepost

Comment

aceeasi problema

am mers tot in Targoviste la service si nimik , au zis ca am lovit galeria , si ca o fi de la schimbatul tobei de esapament(am pus una sport)dar le-am explicat ca exista zgomot inca de mai inainte de montarea tobei . Au zis ca au remediat ei ca au indreptat egaleria si ca nu mai face rezonanta cu caroseria , dar la proba , 3 persoane in masina, nu s-a mai auzit zgomit. Supriza!!! Singur , zgomotul a reaparut. Urmeaza revizia la 30000km , poate o fi suspensia .... o sa vad si o sa anunt si pe ceilalti .
                            sigpic

Comment

Se pare ca am rezolvat problema. Am fost la un service unde am testat amortizoarele si, surpriza: nu era de la ele. Atunci am insistat sa urce masina pe elevator sa cautam eventualele probleme. Baietii de la service au descoperit cu stupoare ca "meseriasii" de la reprezentanta Dacia au strans repartitorul de frana la maxim, deci frana pe spate era pe direct, repartitorul nemaiindeplinind niciun rol. Au desfacut acea piulita care permite tijei repartitorului sa culiseze si de atunci nu s-a mai auzit niciun zgomot.
                              Se pare ca in cele din urma problema s-a rezolvat.
                              Multumesc tuturor pentru sfaturi.
                              Cred ca se poate inchide

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google