"bataie" roata dreapta fata

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Zgomot roata dreapta fata

Salut. Am si eu o problema. In zona rotii dreapta fata mi se aude un zgomot ca o tabla care zornaie, nu tot timpul, ci mai ales cand franez, in unele momente cand plec de pe loc in marsarier sau la trecerea peste denivelari.
    A, si inca ceva, cand franez, dupa blocarea totala a rotii, se aude un zgomot ca o lovitura de joasa intensitate la eliberarea pedalei de frana, tot la aceeasi roata (din ce am citit pe thread-uri, banuiesc ca inca nu si-au facut placutele de frana uzura indeajuns pentru a se aplica perfect pe disc).
    In completare, am un DCi de 70 cai de 2 luni, cu 1000 km rulati.
    Multumesc.
    sigpic

Comment

Ce mai stai..? Du-te in service ca e noua!
      Cauze posibile: etrier paradit.

Comment

@VALIX: E de la scutul slabit sau de la amortizor zgomotul care se aude cand treci peste denivelari.
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Ar fi bine sa fie numai scutul de vina.
          Sambata, pe 11, am programare la REDAC, voi reveni cu "verdictul" lor...
          sigpic

Comment

Si mie parca mi se aude cateodata batai pe partea dreapta..se aud in mers normal ....Foarte rar...Sa fie soseaua de vina? sau poate-s obsedat eu de faptul ca sa nu aiba mashina si orice pocnitura sa mi se para suspecta? )
            " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

@tzony: Dupa cum ziceau unii colegi forumisti mai sus, poate fi si scutul de vina. Si eu am patit un lucru similar cand masina avea vreo 6-7000 de km : zgomot in dreapta fata la franare sau viraj spre dreapta + franare. Verdictul celor de la service: Scut slabit.

OFF-TOPIC: Nu strica sa consideri orice pocnitura/zgomot/greieras nou aparut/auzit suspect pana nu descoperi de unde vine si cum se poate remedia....

Stima.
              sigpic

Comment

Ms maverick ;)
                " Nevastamea conduce atat de rau, incat GPS-ul i-a spus: in 50 metri trage pe dreapta ca vreau sa cobor "

Comment

Am fost azi la Redac cu masina...
                  Le-am pus pe hartie toate ofurile mele, adunate in cei 1000 km, inclusiv cea cu zgomotul suplimentar la accelerare.
                  In fine...
                  Au cautat, rascautat, ras-rascautat, si.... Stupoare... Nu au gasit NIMIC!!!
                  1. La zgomotul injectiei mi-au recomandat sa schimb (din nou) motorina, sa bag de la MOL
                  2. La etrier dreapta nimic, inclusiv tablitele erau bine fixate.
                  3. Scutul era mai mult decat fixat.
                  4. Au facut inclusiv un test de drum, normal ca nu au auzit nimic.
                  Solutia: cred ca daca te duci pe perioada garantiei nu ti se gaseste nimic, daca te duci dupa, atunci sigur vor gasi multe...
                  N-am decat sa ma intind sub ea si sa verific personal sursa acelui zgomot de tabla (zdrancanit), care, normal, inca se mai aude.
                  Citez spusele consilierului: "Mergeti cu ea, faceti un test si daca se mai aude, veniti inapoi. Apropo, daca o sa fiti asa de atent la toate zgomotele, nu veti fi niciodata multumit de masina dvs."
                  Zau, Frantz? Deci tre' sa merg ca ciobanu, fara sa bag in seama nimic, nu?
                  Cam asta a fost "odiseea" mea de astazi. Astept, va rog, pareri mai avizate decat a "colegului" de la Redac. Va multumesc.
                  sigpic

Comment

Fratilor ,am un logan laureat 1,4 mpi .
                    1. Mi-a aparut o bataie la roata din dreapta fata . Mai ales la viraje stanga s-au dreapta cand accelerez. La mers in gol nu are nimic. La service mi-au spus ca e planetara .Eu am controlat planetara si nu are nimic . Dati-mi o idee???????

Unde gasesc o usa dreapta spate gri perla ????

Gasesc ieftin un parbriz logan ?
                    Last edited by andrei; 14 October 2008, 17:30.

Comment

Cum ai verificat planetara de ai ajuns la concluzia ca nu are nimic. Eu o data am desfacut o planetara si parea sa nu aiba nici un joc ca sa nu mai spun de verificari "manuale" si abia dupa ce am schimbat-o a disparut cloncanitul specific.
                      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Poate o avea si el un surub slabit la scut...Cine stie, acum ca stim in mare de la ce apar zgomote in partea frontala a masinii...
                        Life is short...play more!
                        http://www.loganclub.ro/forum/bolo-t4578.html?t=4578

Comment

Si eu ce am spus. O planetara NU se verifica vizual si trebuie sa ai ceva experienta ca sa o verifici la jocuri.
                          Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Originally posted by cristi73 View Post
                            1. Mi-a aparut o bataie la roata din dreapta fata . Mai ales la viraje stanga s-au dreapta cand accelerez.
                            Planetara e 100% stricata.
                            Cel mai nou proiect auto din România!
                            Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

salut! Am si eu o problema la loganul meu.....Mi se aude si mie o bataie de la rotile din fata exact nu pot sa zic de la care roata....Bataia apare la viraj stanga....uneori pe drum drept...si niciodata la dreapta.Nu conteaza cat de tare o calc...sau e scoasa la liber...tot asa suna si parca..se simte putin la tinuta de drum(se simt mici batai in pedale). Am fost la service... au puso pe stand...si au zis ca nu sunt...planetarele...directia (am pus cauciucuri noi ,jante noi echilibrate). au zis ca sunt etrierele...ca sau ovalizat discurile si au facut nush ce joc la ele....Voi ce ziceti??? mda masina are 25.000 km
                              Last edited by sadilogan; 18 April 2009, 00:51.

Comment

@sadilogan : verifica capatul bara stanga( pipa) e posibil sa stii yo am schimbat cap bara stanga la 38000 km si s-au mirat si aia de la service da' cu ce strazi avem in Romania...e o idee oricum pune pe cineva sa-ti faca un joc de volan si te uiti la roata acolo la partea cauciucata ca se vede daca are joc

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google