Bieleta Directie Sau Caseta Directie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Adonis, am și eu două întrebări, te rog, privind înlocuirea bieletelor de direcție în regie proprie:
    1) Ce scule (din cele uzuale) sunt recomandate pentru demontarea rotulei axiale și imobilizarea casetei de direcție în timpul acestei operații ?
    2) Se poate demonta rotula axială din poziția culcat, mașina fiind ridicată doar pe capre, să zicem la vreo juma de metru ?
    sigpic

Comment

• Ibuzescu sau Octavian, daca va apucati de treaba asta va rog sa faceti macar poze daca nu chiar un tutorial. Multumesc! Ar fi pacat sa nu aratati si altora. Ati fi printre primii care faceti asta acasa.

PS: o bataie infundata ca de bucsa uzata - sau ceva care balangane singur (in special pe sosea denivelata)+trepidatii sus-jos f rapide nu in volan ci dinspre roata dreapta fix sub podeaua pasagerului, ce sugereaza in afara de capat bara care stiu sigur ca e dus? Ca daca tot ma apuc de treaba...macar sa nu constat ca pt un pivot trebuie sa reiau.

Multumesc!
      Last edited by lord_wader; 4 April 2012, 22:05.

Comment

• Nu cumva a facut=o un coleg?

Schimbare capete de bară
        Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie

Comment

• Din pacate nu 77sky, Cristi a schimbat doar capetele de bara, ei vor sa schimbe si cealalta parte componenta, bieleta care se pare ca nu e asa de simplu si la indemana oricui.Bine... probabil asa a zis si Streulea initial ca e dificil dar i-a iesit
          Sunt in tema si cu acel subiect.

Comment

• Lord_Wader, din păcate nu estimez că voi face anul ăsta înlocuirea bieletelor pentru că am alte priorităţi: kitul de accesorii şi ambreiajul. Dacă nu va fi făcut altcineva între timp un filmuleţ cu operaţia asta, promit că o s-o fac eu când mă voi apuca.
            sigpic

Comment

• Astazi am facut geometria/opticul (pusesem ieri anvelope noi, de vara) si nu mi-au gasit jocuri (nu suna nimica in mers, putin joc stanga-dreapta la roata din stanga, masina ridicata). Dupa cateva ore, am schimbat discurile+placutele de frana (si bujiile) la reprezentanta... si mi-au gasit joc la bieleta directie stanga (!) si, cica, nu voi trece ITP-ul (expira pe 14). Am mers la cei care mi-au facut opticul si mi-au zis ca intradevar am joc, dar in caseta de directie, nu la bieleta. Caseta de directie a fost schimbata, in garantie, in primul an (acum ~5 ani), dupa care cei de la reprezentanta mi-au zis (cred ca la ITP-ul de acum 2 ani) ca am joc, dar ca nu e necesara inlocuirea casetei...

Ce parere aveti?

Comment

• Inlocuieste mai intai bieleta; jocul in caseta se datoreaza uzurii sectorului dintat, pinionului care lucreaza pe acesta, sau bucsei de ghidare la iesirea levierului de comanda. Un oarecare joc trebuie sa existe, altfel cele 2 piese nu ar putea angrena.
                Dupa inlocuirea bieletei, poti observa daca jocul este intr-adevar si in caseta de directie.
                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Multumesc pentru raspuns... tind sa le dau dreptate celor cu opticul si nu reprezentantei (care mi-au mai lasat gust amar, dar nu am altundeva unde sa ma duc... si sa am cat de cat incredere). Oricum, voi cauta un alt meserias...

Ieri mi-au aratat ca am joc si la bieleta de la cutia de viteze, dar cauciucul era negru, fara praf (ruptura proaspata)... se poate sa se fi rupt cand au testat piesa sau sa nu intre praful in ruptura? Plus ca suma finala a fost mai mare decat cea prevazuta cu 24 de ore inainte, motiv pentru care unele operatii le-am platit fara sa apara pe factura, iar suma finala s-a apropiat de cea initiala (nu stiam ca cei de la reprezentanta practica tipul asta de discount). Am vazut ca si pretul pentru noile operatiuni ce trebuiesc efectuate au fost negociabile, chiar peste discountul de 18% alocati masinilor peste 6 ani. Schimbul lichidului de frana a fost cam neortodox, dupa parerea mea de amator - inlocuit lichidul din borcan si apoi purjat la cele 4 roti + mi-au zis ca am probleme la ambreaj, dar s-au abtinut cand le-am zis ca-i la fel ca atunci cand era noua. E "foame" mare la reprezentanta? Concluzie (scuze de istorioara): caut alt meserias, dupa ce le propun sa-mi schimbe piesele, iar daca raman cu joc... sa plateasca ei...

Comment

• Salut
                    De o vreme am sesizat o trancaneala pe drum denivelat la roata stanga fata.AM ridicat pe cric si am joc la bieleta de directie,se misca din caseta.Ce credeti ca ar fi problema?MAsina are servodirectie

Comment

• A scos Cristi ultimul tutorial chiar despre schimbarea bieletei de directie. Bafta...

Comment

• Salutare
                        O sa postez aici problema mea
                        De curand am observat ca daca fac un sens, viteza normala totul ok, si daca cumva este o groapa mica sau o denivelare, cand da roata in ea, bate foarte urat si imi da in volan o bataie mare.Pur si simplu se misca si volanul.

Am fost la service, a zis ca e un pivot, am schimbat pivotul cu tot cu brat, si nu a mai facut o saptamana.
                        Astazi, am montaj alte roti, 205/45/17 si in acelasi sens, deja suna foarte foarte urat si joaca volanul.

Am in oras o zona in care este o curba pe care o abordez mai tare, iar cu rotile stock nicioadata nu a sunat nimic, iar astazi am intrat cu noile jante, si daca accelerez in curba bate urat ca in cazul cu sensul giratoriu.

Ce poate sa fie? Bratele sunt noi, unul schimbat de o saptamana, celalalt de vreo 4 luni.
                        Captele de bara nu au joc, bucsele la bara stabilizatoare schimbate.
                        Poate fi cumva din flansa de la telescop? Am vazut pe daciashop ca esti kit de reparatie.
                        Nu pot nici sa-mi dau seama daca suna sus sau jos, dar jocul in volan se simte foarte tare..
                        Astept o parere, orice. Multumesc
                        Cumpar volan de Duster

Comment

• Intru si eu in club, trebuie sa schimb bieletele de directie cat de curand (nu am verificat dar sunt aproape sigur ca ele sunt de vina).

Am aproape 75 000 km, pe la 50 si ceva de mii am schimbat captele de bara (Lemforder) si acum au inceput sa pocneasca bieletele. Deja acum fac enervant cand virez la viteze mici. As vrea tot Lemforder dar cum vine si revizia acum, o sa iau in calcul si alternative ceva mai ieftine - MOOG / Febi / Meyle (tind spre Moog in caz ca...). Aveti experiente cu producatorii astia ?

@ sobo - bieletele antiruliu le-ai verificat ?
                          '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Moog sunt aproape la fel de bune calitativ ca si Lemforder. Si Meyle sunt bune, Febi mai putin, mai bine TRW.

Comment

• Stie cineva un pret pentru bielete directie Moog?

Comment

• TRW sunt multe facaturi ... lemforder direct fara sa stai pe ganduri

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google