Stie cineva ce pret are o sonda LAMBDA? Nefunctionarea ei la parametrii normali influenteaza consumul?
Sonda lambda
Collapse
X
-
Rolul unei sonde lambda:
Sonda lambda măsoară cantitatea de oxigen din gazele evacuate şi trimite semnalul către unitatea de comandă a motorului ECU (Engine Control Unit). Semnalul este utilizat de aceasta pentru a regla exact amestecul aer-combustibil la nivelul optim pentru o eficienţă şi o durată de viaţă maxime ale catalizatorului. O sondă lambda uzată poate cauza un consum excesiv de benzină, emisii de noxe crescute, uzură excesivă a catalizatorului şi scăderea performanţei motorului.Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
-
pe forum gasesti la un baiat cu 80 lei. la magazine sau in alta parte sigur e mai scump. ca baiatul asta are preturile mai mici ca cele din magazine
Sonda Lambda pentru Mpi la 80 ron;Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
-
Originally posted by mihaitanica View PostStie cineva ce pret are o sonda LAMBDA? Nefunctionarea ei la parametrii normali influenteaza consumul?
Comment
-
Am schimbat-o eu acu un an. In service Dacia( am intrebat la mai multe) era in jur de 600-650 ron. Am gasit-o in targ la 100ron, cea "originala" fiind 200 ron. Ghilimelele se refera la faptul ca singura diferenta dintre ele era ambalajul si un cod de Renault: cea originala era ambalata frumos in punga si apoi in cutie galben/gri si avea cod, cealalta era sa zicem la "vrac" dintr-un manunchi cu mai multe. Bineinteles preturile au fost fara bon sau factura, insa vanzatorul mi-a garantat ca mi-o schimba daca nu merge( nu a fost cazul).
Aveti grija ca sunt 2 tipuri: pentru euro3 si euro4 - difera mufa cu cei 4 pini .
Am mers vreo 2000km pana am schimbat-o si am observat un consum ceva mai mare, dar nu ceva de speriat( cam +1L/100km afara si +2L/100km in oras). Motorul parca mergea la fel, nu am observat diferente in afara de consum.
Comment
Comment