Got it ! Thx !
Căpăcele Bare Transversale
Collapse
X
-
partea proasta la lipitul cu superglue vine atunci cand vrei sa reconditionezi suporturile metalice ale barelor. la mine au prins ceva rugina, iar pt a le demonta nu e prob, dar pentru a le monta la loc e cam dificil cu capacelele lipite pentru ca ajuta daca ai acces cu ceva din capatul barei pentrua tine in loc piulita patrata din interiorRatacit in spatiu...
Comment
-
Am un coleg care le monteaza numai cand are nevoie de ele apoi le da jos, si nu umbla la surubul cu piulita patrata, pur si simplu se potrivesc de fiecare data. Alta varianta ar fi desurubarea 1-2 spire din surubul cu piulita patrata (cat sa nu se separe), reglarea apoi restrangere... Am mai vazut la altii capacelele prinse cu autofiletante, fiecare cum ii tuna.
Comment
-
Pentru ca am vazut firul asta de discutii am incercat si eu sa scot capacelele de la barele transversale. Am tras de ele cit am putut. Au un mic joc dar nu au iesit. Cred ca sunt cumva prinse prin interior. Eu am bare transversale originale de la Dacia.Daca nu spui nimic nimeni nu se va certa cu tine.
Comment
-
[QUOTE=san;603890]Pentru ca am vazut firul asta de discutii am incercat si eu sa scot capacelele de la barele transversale. Am tras de ele cit am putut. Au un mic joc dar nu au iesit. Cred ca sunt cumva prinse prin interior. Eu am bare transversale originale de la Dacia.[/QUOT
Pe latura de jos are un mic patratel unde intra o clema ... trebuie sa apesi pe el si in acelasi timp sa tragi de capac gen stergatoare si ies asa de usor si repede .... mie tocmai mi-au disparut toate 4:popa:
Comment
-
Metoda cea mai simpla de asigurare a capacelor de bare transversale zic eu ca ar fi urmatoarea: se folosesc 4 holzsuruburi cu cap inecat de 3,2x8 care se infileteaza in gauri de 3mm date cu o bormasina cu acumulator, ca sa fie mai comod de lucrat, in partea de sus a barelor, prin plasticul capacelor. Lucrarea nu dureaza mai mult de 15 minute, nu se observa absolut nimic din lateral si sunt convins ca nu umbla " doritorii " de capace cu surubelnita in cruce in buzunar...
Daca " paguba " e deja facuta, vezi metoda pe care am prezentat-o intr-un post anterior, pe care am aplicat-o la masina personala.
Comment
-
Din comoditate le-am lipit cu "superclei", am mai vazut la unii holzsuruburi cum a descris colegul mai sus, e bine oricum ca se vede ca dracu bara aia fara ele.
Mare atentie si la "opritorul" ala de cauciuc de la capacul de carburant, si ala se fura usor si nu se gaseste nicaieri, sta capacul ca dracu...
Comment
Comment