If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Din ce stiu eu , nu. Firma are autorizatie , timbre RAR , si omologarea cu certificatul de conformitate a foliilor folosite . Dupa montaj , cu siguranta a primit de la ei asa ceva, fostul propietar a masini . Ca tu nu le ai acum ,este alta poveste , dar folia oricum este legala . In mod normal , fiecare firma are un registru cu nr. masinilor si marca acestora la care a prestat servicii , si nu trebuie decat sa faca o copie la acele acte . Poate ar trebuii sa insisti putin , si sigur ajungeti la un compromis . Fara a mai plati 100 ron duplicatul, ca mi se pare o aberatie , si nici viitoare amenzi in trafic.
acum..o sa ma duc la rar sa imi iau talonul...dar care stie cum ramane cu amenda pe care nu am semnat-o?
iti va fi trimisa prin posta nu te cheama direct la tribunal apoi ai un termen de 48 ore la trecerea caruia o platesti majorata dar sfatul meu este sa depui contestatie daca zici ca esti in regula .
fratilor...folia daca este pusa de catre send 92 (firma autorizata pentru asa ceva)...trebuie dusa si in RAR sa fie trecuta in talon?
RAR nu trece folia in talon . daca dai de un garcea pe strazi care zice ca nu o ai in talon si te amendeaza pt asta suna de fata cu el la 021/9672 ( rar programari ) si pune-i telefonul la ureche sa auda ce am spus mai sus
Ai dreptate yrman ...
Nui mare lucru de facut...am fost cu omologarea la rar...mi.au pus o stampila pe dovada si apoi am fost la politie...si am ridicat talonul! toate m.au costat 86 lei!
Daca nu aveti folia omologata cei de la rar au zis ca te costa vreo 700 lei deci mai bine o dai jos si te duci la rar fara folie...
Iar cu amenda puteam sa fac contestatie apoi ma chemau in instanta...trebuia sa legalizez la notariat cateva acte care ma costau in jur de 150 lei...
mai bine am preferat sa platesc amenda la jumatate si in rate
Cam atat...cu rarul nu ai probleme daca folia este omologata..iar daca nu este omologata va sfatuiesc sa le dati jos....in rest este ok...
Oricum garcea din intersectie no sa mai primeasca talonul de la mine...o sa-l citeasca de la mine din mana...
Am si eu o intrebare va rog referitor la acest subiect.
Tocmai ce am pus si eu folie pe geamuri dar pe geamurile laterale spate si luneta spate. Treaba sta in felul urmator:
Pe spate am luat folie omologata (100 ron) la care am primit 3 abtipilduri pe care sunt trecute niste date ale unei firme si cu un nr. de autorizatie. De asemenea am mai primit si un "certificat de garantie". Astea sunt tot ce am primit.
Pe geamurile laterale spate am pus alta folie neomologata (este mai inchisa la culoare - 10 ron) dar am lipit pe geam tot acele abtipilduri care le-am primit la cealalta folie.
Acum intrebarea este:
1) Sunt si alte documente necesare care trebuie sa le am si sa le fii primit ?
2) Este vreo problema daca am pus abtipildurile si pe geamurile laterale sau oricum nu are importanta ca legea nu cere nimic pt acestea ?
Daca este nevoie va pot atasa si poze sa vedeti ce documente am.
In cazul acesta esti legal daca nu te opreste daca te opreste sa fi sigur ca ramai fara talon .
- ai omologare pentru conformitate folie - atat ai bun
- nu ai omologare servis ( o sa iti zica ti-ai pus-o in fata blocului)
- iti mai trebuie ceva acte sa fi legal
Incerca pe cat posibil sa te feresti de politie daca nu vrei sa o dai jos
Salut am pus folie la SEND 92" cu 450 ron Laterale fata si spate iar un alt prieten de al meu care a pus folie tot la SEND 92" l-a costat 250 ron asa ca preturile sunt dupa bunul plac al patroanei de a colo .
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment