stai linistit, am vazut eu autorizatia unui prieten, document tras la imprimanta completat cu pixul si stampilat apoi... nu ii mai trebuie nimic altceva
Folie Omologata\neomologata
Collapse
X
-
daca va mai opreste "militia" si stiti ca sunteti in regula cu foliile de pe masina (acceptate si autorizate) povestiti-i de OUG 195/2002 republicata art.112 pct 1L.care spune :
- l) autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise sau reclame publicitare, folii neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrang sau estompeaza vizibilitatea in timpul mersului, atat din interior, cat si din exterior; (cei care nu sunt in ton cu legea risca clasa a-V-a de sanctiuni adica 21-100 puncte de amenda !!!!!!!!!!!!!)
daca o sa caute si el legea in "cartea politistului" o sa vada ca aveti dreptate. dar atunci o sa va ia la bani marunti pentru a gasi ceva ceea ce contravine legii pentru ca politia are dreptul sa te sanctioneze pentru motivul pentru care ai fost oprit nu sa caute nod in papuraZilele petrecute la pescuit nu se pun la anii vietii
Comment
-
Eu am montata de prin 2006 daca nu ma insel folie Llumar pe geamurile fata-spate+luneta. Mi-au dat si certificat din ala prin care se atesta ca e conforma dar nu l-am scos niciodata din borseta cu acte + ca pe fiecare geam e trecuta inscriptia LLumar "Autorizat Rar" +un cod. Nu m-a intrebat niciun "militian" de sanatate in privinta foliilor. Nici macar nu s-au uitat pe timbre, nimic. Bine, pe fata sunt si foarte "deschise" 90-95% transparenta daca tin minte bine si ei in principiu la asta se uita cand te opresc. Daca te vad cu geamurile din fata afumate bine te-au luat. E clar ca nu sunt omologate. Sfatul meu pentru cei cu folii puse "pe naspa" e totusi sa pastrati pe geamurile din fata o transparenta cat mai mare pentru ca acolo se uita politia prima data.
Si va spun asta din propria experienta: ne-a oprit 2 masini. Eu si un tip cu un Audi. El avea geamurile pe fata cum le aveam eu pe spate, adica negre negre. Mie mi-a controlat actele, nici macar nu s-a uitat la folie, nimic iar celui cu Audi i-a zis in timp ce-mi controla mie actele "ori o dai jos acum ori talon+amenda". Cum credeti ca si-a dat seama ca e neomologata?
Edit: Rectific: 73% transparenta pe fata si 5% pe spate si luneta.Attached FilesLast edited by Nepotu123; 15 February 2011, 17:59.
Comment
-
nu mai da nimeni autorizare pt geamuri fata, nici macar pentru folie contra radiatiilor UV. geamurile fata nu trebuie sa depaseasca transparenta 70 % parca , si ele deja vin din fabrica cu aceasta transparenta.
daca ai autorizatie pentru celelalte geamuri ( spate si luneta ) iti poti pune tu folia pe fata, dar mai slaba zic eu ca sa nu bata asa rau la ochi si poate totusi o sa ai scapare la un control al politiei.
timbre s-ar putea sa gasesti.
bafta.
Comment
-
Originally posted by Florin_KDF View Postnu mai da nimeni autorizare pt geamuri fata, nici macar pentru folie contra radiatiilor UV. geamurile fata nu trebuie sa depaseasca transparenta 70 % parca , si ele deja vin din fabrica cu aceasta transparenta.
daca ai autorizatie pentru celelalte geamuri ( spate si luneta ) iti poti pune tu folia pe fata, dar mai slaba zic eu ca sa nu bata asa rau la ochi si poate totusi o sa ai scapare la un control al politiei.
timbre s-ar putea sa gasesti.
bafta.Nu-i bai...
Comment
-
am pus recent folii Solar Zone , fata , spate , luneta ,la un service autorizat
pe fiecare geam au pus un abtipild cu luminozitatea si ceva autorizatie rar, iar hartii au dat Declaratie de conformitate,certificat de garantie,declaratie de conformitate la folii
mai trebuia ceva de dat : holograme , hartii?
Comment
-
Nu stiu ce fel de politisti sunt pe la voi prin judete dar aici pe Constanta in afara de faptul ca se uita 3-4 secunde pe omologarea aia nu face nimic in privinta asta . Eu am folie pusa "de mine si la un baiat" cu omologare tot asa pe naspa ( o hartie cum ca a fost montata intr-un service autorizat si ce mai scrie pe ea ) ...
Am doar 3 timbre din alea si atat . pe fata ii mai pacalesc cu geamu jos sau daca se leaga ..... ce'i drept eu am si o folie deschisa pe toate geamurile .
Dar aici nu e vorba numai de masina mea , si ca pasager in alte masini la fel ... daca ai hartia aia cu omologarile e ok .
Cred ca jumate din masinile in circulatie au folii , crede-ti ca se uita ei daca e fake sau daca ai nustiu ce prin geamuri ... ? Sa fim seriosi ...sigpic
Comment
-
@cosmin83 , sunt prea speriati unii cu folile pe aici , cu tot felul de holograme si etc . Eu nu am vazut niciodata si nici nu o sa vad un politist sa se uite prin geamuri sa vada daca ai timbre holograme ... poate doar daca te ei cu el in gura si esti ok , sa-ti caute ceva bube , dar nici asa .
Astia se uita 2-3 sec pe hartia aia si gata .sigpic
Comment
-
la mine in oras sunt multi care circula si fara omologare si nu lie frica de politie sunt uni care au si pe fata folie inchisa ca si pe spate si sunt sigur ca aia nu au om,ologare pe fata ca nu iti da nimeni cu folie pe fata inchisa.daca vrea un politist sa iti faca ceva nu se ia de folie iti cauta el ceva din moment ce ai omologare nu iti va face nici un politist nimik.
Comment
Comment