la inceput am pus inchisa 100% dar chiar nu vedeam in ea noaptea si am luat undeva apoi de 50% dar sa mai decolorat in timp iar acum cred ca este undeva la 30%...oricum se inchide frumos masina si la valorile astea...frumos mai este geamul fumuriu si apoi sa pui folie....
Folie Omologata\neomologata
Collapse
X
-
Originally posted by darkman View Postla inceput am pus inchisa 100% dar chiar nu vedeam in ea noaptea si am luat undeva apoi de 50% dar s-a mai decolorat in timp iar acum cred ca este undeva la 30%...oricum se inchide frumos masina si la valorile astea...frumos mai este geamul fumuriu si apoi sa pui folie....
adica, ionizare si apoi folie ???? poate doar pt un show car
si intrebarea mea este...:mai vezi ceva prin ea atunci cand ploua ???? sau noaptea ??? iti dai seama ca iti pui tu singur viata in pericol, sa nu mai zic si de alti participanti la trafic ????
Comment
-
Originally posted by darkman View Postlegat de folie pot spune din experienta in felul urmator....am folie de 3 ani pe golan...la inceput am pus folia neomologata am mers cu ea 1 an si o singura data am avut prob incat am dato la pace cu amenda de 60ron( deobicei da amenda de centura cu suma asta)...apoi am omologato alfaromtrans este firma, la inceput cine ma oprit mi-a luat talonu cum ca firma ar fi fantoma insa eu aveam actele si i-am amenintat cu judecata bineinteles am primit si de la RAR actele necesare sa justific ca sunt in regula apoi mult timp nu am avut prob dupa care eu am pus folie si pe fata de 50% si polotita numai de ea se leaga nu de spate...mi-am luat omologare speciala si pt fata, am fost oprit si pus la zid ca nu exista omologare pt fata si le-am aratat actele de la Rar inchizandu-le gura acum Politia este dotata cu aparate de masurat contrastul foliei in special ,,fata'' pun accent, acum trebuiesc si acte doveditoare ca au fost puse in service, timbre suplimentare peste cele date de firma distribuitoare ,Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
-
ionut_c nu vreau sa fiu rautacios dar citeste bine ce am scris cu chestia legata de fumuriu si nu ionizat+ folie....nu am asta eu pe masina ci un pr cu o laguna si se vad bine dar numai pe spate nu si fata(respectivul repet)....
b83 rmj ai pm legat de folie......
Comment
-
NU VA IONIZATI GEAMURILE merge cu cea mai mare incredere pe folie. geamurile ionizate sunt mai pretentioase ca cele foliate. la cele foliate daca se zgarie o poti inlocui imediat pe cand la cele ionizate mai greu o rezolvi ( trebuie sa inlocuiesti geamu, nu stiu cu ce se curata )Nu-i bai...
Comment
-
Am folie fata+spate cea mai inchisa , binenteles neomologata pe fata , e super cand e soare e foarte placut in masina dar pe fata se reflecta bordu in geam si e deranjant uneori cand te uiti in oglinziile laterale si noaptea reduce periculos de mult campu de vizibilitate.La parcatu cu spatele deschid geamurile noapte.Am so dau jos pe fata la toamna si pun mai deschisa.
Comment
-
nu dureaza mult, ca doar cat poate sa ploua in masina pana parchezi, daca afara 'rupe' torential...
si eu am vrut sa imi pun folie mai inchisa, mi-a parut rau ca nu e legala si nu mi-am pus. ulterior mi-am dat seama ca coaptea as fi fost kamikaze.Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
-
Originally posted by B 83 RMJ View Postnu dureaza mult, ca doar cat poate sa ploua in masina pana parchezi, daca afara 'rupe' torential...
si eu am vrut sa imi pun folie mai inchisa, mi-a parut rau ca nu e legala si nu mi-am pus. ulterior mi-am dat seama ca coaptea as fi fost kamikaze.
Comment
-
Am si eu folie pe toate geamurile si azi m-a oprit politia sa imi spuna ca nu e omologata si ca nu am voie cu cele de pe fata.
Singurul document care il am la ea este Certificatul de garantie in original,la sfarsitul caruia spune ca folia este omologata conform RAR-OCP.
Nu este de ajuns?Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
My ride
Comment
-
Iti trebuie certificat de conformitate RAR si omologare separata pentru geamurile fata. + 2 timbre (holograme) RAR care trebuie sa le ai puse in interior. Ce ai tu probabil e alfa rom trans, si s-ar putea sa fie in neregula (adica fals/xerox).Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
-
Holograme(timbre) am la toate 4 geamurile puse pe interior.Ce scrie in josul foii,Certificat conform RAR-OCP nu e valabil?asta doar pt certificarea RAR,nu pt omologare.
E posibil sa faca astia copie xerox in 3 culori?
Ca pe certificatul ala de garantie e si albastru(modelul la hartie),scris cu pix negru,stampila rosie..nu stiu ce sa zic.
Pot face rost de certificat de omologare separat?Daca da,de unde as putea sa il obtin?
Si da,folia este Rom-Trans.Limba noastra'i o comoara, in adancuri infundata..
My ride
Comment
-
si eu am avut ca tine si cand am aflat cum sta treaba am schimbat folia. pe langa alea 4 timbre de pe geamuri (timbre da?), mai trebuie sa ai 2 holograme, una pentru foliile spate si una pentru cele din fata (holograme, nu timbre). fiecare timbru are un nr de serie, si nr de serie ala trebuie sa corespunda cu nr trecut pe certificat.
acuma tu sti cum e cu folia pusa de tine. daca ai cumparat-o din magazin atunci e original, daca ti-a pus cineva cum imi pusese si mie atunci ai grija. copie in 3 culori? in sute de mii poate. xerox color scoate orice.
eu ii contactasem pe cei de la alfa rom din pitesti sa le cer hologramele rar si au zis ca nu imi trimit. de ce? pentru ca sunt mult prea multe falsuri in 'circulatie' si imi dau doar daca le trimit eu prin curier omologarea, iar in caz ca e falsa ma dadeau in judecata. exact asa mi-a zis... cica au deschis proces impotriva celor care se folosesc de numele lor pentru omologarea foliilor si fac acte false.
omologare poti sa cumperi, gasesti pe okazii parca la 80 lei. dar la fel...
eu am dat in 2008 la un om sa mi-o puna 250 lei. in primavara lui 2010 am dat 400 lei si mi-am schimbat-o la o firma serioasa, de la care am stampila si certificat de conformitate rar. sa nu mai zic ca folia e net superioara...
p.s. timbrele alea de pe geamuri poti sa le faci la orice xerox daca ai folie din aia transparenta. am vazut la cineva un teanc de timbre, care chipurile sunt adevarate...Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --
Comment
Comment