Folie geamuri

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Asta e treaba .
    Atunci ne facem doua randuri de geamuri(ca anvelopele de iarna si de vara).
    Un rand pentru Romania si altul pentru Uniunea Europeana.
    Decat sa iau amenda acolo la ei ca sa ma usture si CU....L,mai bine cu doua randuri de geamuri,zau asa .

Comment

• Originally posted by sinx View Post
      daca te prinde de exemplu in germania cu folie, iti iei si o amenda de nu poti sa o duci si pe deasupra ti le da jos pe loc... ai mare grija mai ales ca avand numere de RO o sa fie toti cu ochii pe tine...
      cu folie in general? sau cu folie fara omologare?sau cu folie pe fata? fi mai explicit si daca se poate sa ne dezvalui si sursa informatiei tale...mersi
      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• cu orice folie... nu ai voie deloc... sursa: Bolo, care face drumuri in Germania mai dese decat ma duc eu la munca...
        sigpic

Comment

• Deci,in concluzie mai bine doua randuri de geamuri.
          Unele clare,altele"colorate".
          Sau mai bine 2 masini diferite,una de Romania si alta de UE.

Comment

• pai nici in RO nu ai voie cu ele colorate ;) 15% au deja geamurile masinii...
            sigpic

Comment

• Da ,dar in Romanica vorbim aceiasi limba cu politistul,pe cand in UE nu prea.
              Aici mai gasim intelegere din partea lor.

Comment

• am un cunoscut care a mers asa : ungaria,austria,spania....si nimeni nu sa luat de folia lui...si are si pe fata...da cu inchidere mica.

nu am mai auzit asa ceva...sa dau folia jos ca plec dincolo..nu va suparati....poate daca nu ai autorizatie...
                Si aia care vin la noi din anglia..cu volan pe dreapta?
                eu zic ca atat timp cat tu esti numai in vizita pe la ei..su cred sa se lege de asta...daca nici la vama nu zice nimeni nimic...
                Last edited by mumus; 9 July 2009, 18:16. Reason: Automerged Doublepost
                Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

• de fapt asa ma gandesc si eu... fiind in vizita si masina nefiind inmatriculata in tara respectiva nu are de ce sa se ia de masina mea, cat timp nu are probleme ce tin de siguranta circulatiei...
                  Va multumesc.
                  Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...

Comment

• Unde pot pune si eu folie la geamuri in constanta?are cineva idee?

Comment

• Originally posted by mumus View Post
                      am un cunoscut care a mers asa : ungaria,austria,spania....si nimeni nu sa luat de folia lui...si are si pe fata...da cu inchidere mica.

nu am mai auzit asa ceva...sa dau folia jos ca plec dincolo..nu va suparati....poate daca nu ai autorizatie...
                      Si aia care vin la noi din anglia..cu volan pe dreapta?
                      eu zic ca atat timp cat tu esti numai in vizita pe la ei..su cred sa se lege de asta...daca nici la vama nu zice nimeni nimic...
                      Aici nu pot sa fiu de acord cu tine! Indiferent ca esti in vizita sau ai masina inmatriculata in acel stat trebuie sa te conformezi legislatiei in vigoare... De asemenea nici in legislatia romana nu scrie undeva ca masinile inmatriculate in alte state se supun altor legi.

1. Am vazut si masini inmatriculate in RO cu volan pe dreapta... chiar vreo 3 pana acum.
                      2. Parca in SUA iti poti lua permisul la 16 ani... cum ar fi sa vina in Romania si sa conduca, doar are permis omul si e in vizita, nu?
                      3. In unele locuri te poti afla in legalitate in diferite ipostaze, in altele in afara legii... vezi Amsterdam si iarba!
                      4. Poti sa ai si mama autorizatiei... daca legea spune NU, poti tu sa ii explici ca legea romana e mai presus de a lor?
                      5. Nu merge spaga... ;)
                      6. Dar totusi poate ai bafta... si nu te vede nimeni...
                      Last edited by sinx; 10 July 2009, 08:16.
                      sigpic

Comment

• sinx are dreptate. se poate face o analogie cu detectoarele radar. la noi sunt legale, in alte state nu. daca te prind cei de acolo cu detector, crezi ca te lasa in pace daca le spui ca esti doar in vizita?
                        Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

• nu are nici o treaba una cu alta
                          daca folia are tidula RAR [autoritate de omologare] nu pot decit sati zica buna ziua
                          detectorul nu cred ca are pe el timbru RAR
                          la fel daca vii din afara cu roti mai marii decit prevede constructoru daca ai o tidula de la RAR tari respective vei trece noile incaltari in talon fara nici o problema
                          baiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele

Comment

• Pai RAR inseamna Registrul Auto Roman.
                            Daca ar scrie RAAUE atunci cred ca ar fii ok treaba asta cand or face astia de la UE asa ceva(REGISTRUL AUTO AL UNIUNII EUROPENE).
                            Asa ca dute tu la politistii de dincolo si sa le explici ce inseamna RAR,ca poate stiu asa ceva si ca apoi sa te lase in pace ca tu esti in regula in tara ta ,,,,dar nu si la ei!!

Comment

• Originally posted by mmaxalb View Post
                              nu are nici o treaba una cu alta
                              daca folia are tidula RAR [autoritate de omologare] nu pot decit sati zica buna ziua
                              detectorul nu cred ca are pe el timbru RAR
                              la fel daca vii din afara cu roti mai marii decit prevede constructoru daca ai o tidula de la RAR tari respective vei trece noile incaltari in talon fara nici o problema
                              Pana sa iti dai cu parerea eu zic sa dai o fuga in Germania si sa le ceri si lor parerea... Ultima oara cand am fost prin Germania i s-a parut politistului ca era cam uzat talonul masinii si pe langa faptul ca a stat juma de ora sa verifice toate seriile, a inceput sa demonteze si masina ca sa verifice daca facem contrabanda... a dat jos toate plasticele de pe masina... eram cu un VW Bora. Nu mi-a venit sa cred ce indemanare avea la demontat masina... a durat cam 1 ora jumate treaba... si voi vreti sa spuneti ca ii explicati aluia ca e atestata de RAR folia? Are cumnata-miu folie 15% pe fata insa cei de unde a pus-o pe masina nu au vrut sa ii dea autorizatie si pe fata... a zis ca e pe barba lui... plus ca nici nu se observa diferenta... e ca si cum n-ar fi. In conclizie folie pe fata este apa de ploaie, nu coloreaza deloc geamul ( ma refer la cea autorizata). Daca iti poti da seama ca pe geam exista folie asta inseamna ca deja folia mai inchisa decat prevede legea ;)
                              In final un citat de pe pagina unei firme specializate: ''Pe geamurile laterale spate si pe luneta poti sa aplici folie oricat de inchisa, cu conditia sa fie omologata RAR. Nu la fel se intampla si cu geamurile laterale fata. Pentru aceste geamuri RAR nu autorizeaza decat o anumita nuanta, care este atat de deschisa incat, practic, nu coloreaza geamul de loc.''
                              Last edited by sinx; 10 July 2009, 17:15.
                              sigpic

Comment

• Daca te uiti mai atent la unele masini care au folie pe toate geamurile in afara de parbriz acea eticheta nu este pusa pe geamurile fata iar celelalte au toate firma i-a montat dar i-a zis omului sa se descurce daca il prinde!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google