spuneti-mi si mie cum se monteaza folia? vreau sa pun peste cea existenta pe luneta.
Folie geamuri
Collapse
X
-
Originally posted by Logan 4 ever View Post@Shakar, daca pui folie neomologata te lasa fara talon. In Satu Mare, deexemplu, in ultima vreme au inceput sa ii opreasca din ce in ce mai des pe cei cu folii. Pe spate daca e omologata poate sa aiba si 5% transparenta, dar pe fata poti sa pui, legal, doar cu 70% transparenta.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Shakar, gasesti folie autorizata luneta+laterale la ~2 mil 500-3. In bucuresti asta si vb de folie llumar sau alte cateva firme de folie gen solar zone,global etc, care sunt folii bune incomparabile cu cele ieftinache.
Alta varianta e sa cumperi separat autorizatiile eu am mai gasit pe la cineva, iti vinde si timbre de geam si hartia cu stampila.
Eu as alege prima varianta pentru calitatea lucrarii si a foliei. O folie din targ dupa 1-2 ani se decoloreaza ca lumea, si daca vreodata vrei sa o dai jos e posibil sa ai probleme la luneta cu dezaburirea (se deslipeste cu tot).
In rest, strict despre intrebarea ta nu mai e nebunia aia sa opreasca orice masina cu folie cum era in trecut. In general sunt oprite masinile cu folie pe fata, dar pt 1-2 milioane cat faci economie e pacat sa stai MEREU cu morcovul ca te poate opri oricand .Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
-
Nu imi pun omologata 3M/Llumar fiindca as tine-o doar cateva luni si nu merita investitia. Stiu ca asta la 10 lei e panarama, se decoloreaza & stuff dar 4 luni isi face treaba. Daca o sa imi pun folie omologata, o sa fie una calumea (probabil 3M cu tenta albastra) in service autorizat ca sa fie omologata cu adevarat (cam 350 lei), iar la varianta sa dau 150 lei pe o folie care face 10 lei doar sa imi dea "omologare" (care luata la bani marunti nu e buna, folia fiind chinezism, nemontata in service autorizat si asa mai departe) mai bine zic pas.
Mersi pentru raspuns, cred ca o sa imi pun o folie "super dark black" pe luneta si geamurile spate sa vad cum este. In oras nu mi-e frica, nu ma opreste politia dar mai fac drumuri pe la Bucuresti, Buzau, Braila si sa nu ma racoleze pe drum dar totusi nu cred. Am 2 prieteni cu Logan, ambii cu folie pe spate la 8 lei si au trecut ITP-ul cu ea si nici politia nu s-a luat de ei vreodata. PE unu chiar l-a oprit ARR-ul si la luat la verificat, lumini, noxe dar de folie nu a zis nimic.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Mi-am pus folie, 8 x 2 = 16 lei, montaj gratuit. A iesit binisor, adica pentru 16 lei e chiar bine, cateva bule dar destul de putine (montata afara era imposibil sa nu fie cateva). O las pe asta momentan iar in viitorul apropiat o sa imi pun Llumar metalizata (cu particule de metal), probabil 5% sau 20% transparenta, neagra. Costul este de 380 lei pe geamuri spate + luneta, 10 ani garantie, omologare, la cea mai cunoscuta firma din Craiova. Tenta albastra nu au momentan si au zis ca nu iti poti alege transparenta la cele colorate, au un singur fel. Mai au si 3M si Global dar cred ca Llumar este cea mai ok.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
salut
tocmai am discutat zilele trecute cu un indivir de la RAR care face controale in trafic.
S au purtat multe discutii despre folie ce fel de documente iti trebuiesc.
Omul asta mi a spus asa : La control RAR trebuie sa ai urmatoarele
- certificat de autenticitate folie. In principiu nu e problema, daca iti cumperi ceva de calitate primesti si acest certificat.
- certificat de la unitatea service unde a fost montata folia.
Fara aceste 2 documente in fata RAR ului ramai fara talon.
In schimb la control standard militienesc poti sa scapi doar cu primul, cu certificatul foliei.
Salutari.JIJI
Comment
-
Salutare, maine merg sa imi pun folie pe masina. Pentru culoarea albastru nemetalizat ce transparenta ar merge cel mai bine? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
PS Folia o sa Llumar omologata.Asigurari RCA cu livrare gratuita in Bucuresti. Partener Destine Broker.
Comment
-
Nu, nu este. Pentru ca geamul din fabrica are deja o tenta, iar aplicand folie de 73% peste geamul care deja are din fabrica tenta, atunci ajungi la mai putin de 73%.
totusi folia de 73% e f putin vizibila si posibil sa scapi.(asta daca chiar e 73, ca poti sa ai si 50% cu autorizatie de 73).
Insa legal, daca iiti baga politistul aparatele alea de masurat opacitatea o sa iesi sub 73.Dacia Logan Prestige 1.6 16v - B 21 xxx
Comment
Comment