am avut pe fata folie de toate felurile inchisa, deschisa, autorizata, neautorizata, colorata, etc... si crede-ma ca stiu cu ce se mananca domeniul asta... concluzia: acum nu mai am deloc.
Folie geamuri
Collapse
X
-
Depinde ce urmaresti de la folie...
Ca avantaje as putea sa iti punctez cateva:
1. Aspect placut al masinii
2. Eficienta impotriva UV.
3. Aerul conditionat devine mai eficient, interiorul nefiind incalzit de soare.
4. Ofera intimitate
5. In caz de accident cioburile raman lipite pe folie si nu se imprastie prin toata masina.
6. Daca ai avea folie si pe geamurile fata avantajele de la punctele de mai sus se dubleaza ;)
7. Nu te mai deranjeaza masinile din spatele tau pe timp de noapte.
Dezavantaje:
1. Costul destul de ridicat pentru o operatiune destul de simpla. Cei care pun folie autorizata profita din plin de acest lucru si au tariful prea mare pe manopera, din punctul meu de vedere.
2. Durata de viata limitata. Unii ofera garantie 3 ani, unii 5 ani, altii 7 ani. De fapt nu se stie daca peste 3 ani firma mai exista si daca mai ai unde sa schimbi folia. Mai devreme sau mai tarziu toate se decoloreaza. Eu iti pot spune ca am folie de targ pe luneta si dupa 3 ani arata ca noua.
3. In caz de accident sau altceva de genul asta, folia noua o sa fie diferita la nuanta... este exact ca la vopsea.
4. Se dau jos foarte greu de pe geam. Daca trec doar 3-4 luni de cand e montata nu este nici o problema, se indeparteaza usor de pe geam. Daca insa trec 2-3 ani, atunci sa te pregatesti de frecat geamul zdravan. Am dat jos o folie Llumar de pe un 307 si a ramas toata culoarea pe geam iar folia care am dat-o jos era transparenta... am dat cu diluant si pana la urma am reusit.
Cam astea imi vin in minte acum. La inceput o sa fie mai ciudat, mai ales pe timp de noapte, insa dupa ceva timp te obisnuiesti.Last edited by sinx; 10 July 2009, 19:02.sigpic
Comment
-
Ca tot vorbiti voi aici de detectoare radar,folie,etc...
Ce ziceti de puscarie pt un detector,confiscarea masinii pt viteza,amenzii de zeci de mii de euro,,,etc.
Mai vizionati si aici......http://stirileprotv.ro/stiri/social/...uri-utile.html
CE MAI ZICETI??
Comment
-
Eu am de gand sa pun folie solar zone cu garantie 7 ani si m-am interesat cat costa si este 380 ron.acuma vin eu cu o intrebare daca pun acuma si peste 1 an termin leasingu la masina si in certificat se trece nr.ce il am acuma pe masina si pe urma il schimb unde am eu domiciliu ce fac pot modifica nr. in certificat?
Comment
-
scuze de offtopic: pai o sa se schimbe proprietarul, nu? si implicit numarul de inmatriculare. Deci da, o sa-ti inmatriculezi masina pe numele tau (si numarul tau) fiindu-ti emis un nou certificat de inmatriculare, si in plus iti vei vedea in sfarsit cartea de identitate a vehiculului unde tu vei figura ca fiind al doilea proprietar.
Toate cele bune...Dacia Logan Prestige, 1.6 16V, gri comet...
Comment
-
Originally posted by sinx View PostAici nu pot sa fiu de acord cu tine! Indiferent ca esti in vizita sau ai masina inmatriculata in acel stat trebuie sa te conformezi legislatiei in vigoare... De asemenea nici in legislatia romana nu scrie undeva ca masinile inmatriculate in alte state se supun altor legi.
1. Am vazut si masini inmatriculate in RO cu volan pe dreapta... chiar vreo 3 pana acum.
2. Parca in SUA iti poti lua permisul la 16 ani... cum ar fi sa vina in Romania si sa conduca, doar are permis omul si e in vizita, nu?
3. In unele locuri te poti afla in legalitate in diferite ipostaze, in altele in afara legii... vezi Amsterdam si iarba!
4. Poti sa ai si mama autorizatiei... daca legea spune NU, poti tu sa ii explici ca legea romana e mai presus de a lor?
5. Nu merge spaga... ;)
6. Dar totusi poate ai bafta... si nu te vede nimeni...Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.
Comment
-
Originally posted by mumus View Postatunci explica-mi te rog de ce nu sa luat de seful meu nicaieri in austria sau in ungaria...de folie...(omologata) pe fata nu stiu daca are omologare..da se vede si acolo ca e folie....si sa plimbat mult in austria....inca 1 exemplu..vine americanu la noi cu numere patrate...la noi nu sunt ilegale cumva???
Comment
-
Originally posted by mumus View Postatunci explica-mi te rog de ce nu sa luat de seful meu nicaieri in austria sau in ungaria...de folie...(omologata) pe fata nu stiu daca are omologare..da se vede si acolo ca e folie....si sa plimbat mult in austria....inca 1 exemplu..vine americanu la noi cu numere patrate...la noi nu sunt ilegale cumva???
Daca seful tau are folie omologata atunci nici macar nu se observa... daca iti poti da seama ca are folie pe fata atunci clar aceasta nu se incadreaza in norme. (Spun asta din ce am citit pe alte forumuri, din ce am citit pe site-urile firmelor) Si ca fapt divers, am adus din Germania 2 masini care aveau folie. Fiecare avea cate 3-4autorizatii ( niste foi in care erau trecute serii de sasiu, nr inmatriculare dar nu am inteles prea multe ca erau in germana) iar folia de pe geamuri avea serie.
Cat despre intrebarea'' de ce nu s-au luat de seful meu?'' raspunsul meu vine prin alta intrebare: De ce eu nu am avut nici o problema timp de 2 ani cu folie 95% pe fata? Raspunsul este acelasi la ambele intrebari ;)
Cand ai spus numere patrate eu m-am gandit la cele in genul celor de moto. Daca ai facut referire la alt model, imi cer scuze... Mi-am dat seama prea tarziu ca s-ar putea ca tu sa faci referire la altceva decat am inteles eu.sigpic
Comment
-
inca se face confuzia intre garcea de la noi si politisti de afara
pacii garcea te opreste ca asa vrea muschiul lui ,cu toate ca la lege nu i se pernite sa faca controale de rutina [sanchi] siti cauta nod in papura pina il gaseste sau il inventaza
pa la ei se respecta legea indiferent de forma ei
cita vreme o autoritate de reglementare iti autorizeaza o modificare a elementelor de securitate ale masiini o poti folosii pe tot teritoriul UE si a altor tari afiliate fara probleme
daca vrei sa o inscri in tara respectiva RAR-lor va respecta decizia autoritati precedente si doar daca exita o limita de timp la care expira autorizatia autoritate respectiva va cere o conformare cu legea nationala ex noxe , itp
sinx@ pii ala va desfacut masina findca la ei asta e o operatiune normala ,la cit iau speriat coloratii nostri daca vad un roman sufla si-n iaurt
si eu am patit acelasi lucru in UK au desfacut un nissan micra de ziceai ca lucreaza in servis la mine nu au gasit nimica dar linga mine intrun vaxhal au gasit 200 g de opium deci cred ca mam stiu ei ceva de fac acest lucrubaiatu cu lenuta monteza filtre polen , alarme si alte cele
Comment
Comment