If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Salut! Se pare ca nu am mai vazut subiectul asta pe forum, daca gresesc imi cer scuze, si doresc sa fiu redirectionat. Am un gand care ma apasa, si anume drumul de tara. Sunt fortat de imprejurari sa merg pe un drum de tara odata pe saptamana, sau odata la doua saptamani, in jur de 3, 4 km. Intrebarea mea este cat de daunator se dovedeste a fi acest fel de drum pentru masina? Merg cat se poate de incet si am grija la orice denivelare sau pietre mai mari.
Multumesc
in timp se va resimti regimul de functionare, dar daca n-ai de ales nici n-are rost sa-ti pui astfel de probleme. stii cum e, daca-i musai...
planetare, telescoape, nu-s asa scumpe in afara garantiei. asta e, orice suspensie se duce naibi in timp. macar sa mergi cu simt prin gropi. vezi sa nu ti se rupa/agate burdufele de la planetare si sa-ti intre praf acolo. verificari regulate, macar vizuale, te scapa de dureri de cap mai mari.
cel mai probabil plasticele vor fi primele care vor incepe sa zdrangane de la vibratii.
Ca sa nu mai zic de pietrele care sar si mai lovesc pe dedesubt sau in muchiile aripii.. si de acolo punctele pe care in viitor va aparea rugina. Nu vorbesc de mine, ca eu merg ca melcu pe drum de tara, mai vin si altii din spate... sa ma depaseasca. Asa si prin oras,mai ales in zonele cu gropi, il mai vad pe cate unu ca se opreeste in spatele meu si face semne disperat sa ma dau la o parte. Sa-si rupa el planetarele, ca eu tot incet merg, pot altii sa se atace cat vor
Daca mergi incet nu este mai daunator decat o strada plina cu gropi din oras. Ideea e sa nu mergi tare, atunci suprasoliciti articulatiile. Poti sa mergi linistit.
sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Eu cand ma duc pe deum te tara ii dau talpa ,roate nu apuca sa cada in groapa si nu este asa daunator!
Masina ta are sistemul ala magnetic montat ca trenurile MAGLEV????
Adica zboara???
Ca altfel nu imi explic de ce rotile masinii tale nu intra in gropi.
sincer.nu cred ca un drum de tara este mai daunator ca unul de oras cu multe gropi.
un exemplu ar fi tatal prietenei mele, are tot un logan si parcurge un drum de tara lung de aprox. 3 km de 3-4 ori pe zi. masina e din 2007 si merge foarte bine nu se aude mai nimic. iar la ITP si revizie nu au gasit nimic de schimbat la sistemul de directie ( bucsi, planetare, pivoti etc.....)
Radu sa stii ca te-au minti sigur,pt ca probabil esti incepator si au facut si ei caterinca.
Sa nu mai faci asa ceva,adica sa mergi cu viteza prin gropi ca risti sa iti vezi rotile trecand prin fata ochilor.
Sunt drumuri de tara pe care mergi si cu 60-70 km/h,de exemplu cand ma duc la peste la mine la tara merg pe un drum de pe camp vreo 7 km si se face un praf in urma mea de zici ca as fii cometa Haley.
Dar daca drumul este plin de gropi asta e mergi incet si te conformezi.
A nu se confunda drumul de tara care are denivelari cu cel plin de gropi.
Avem noi aici in Bucuresti o portiune de BULEVARD( drum) intre Piata Victoriei-Aviatorilor-Arcul de Triumf si apoi spre ambasada Chinei(Bd.Aviatorilor) de zici ca te dai in barci si daca mergi mai tare risti sa te dai cu capul de geamuri si alte cele.
Este praf rau de tot portiunea asta si cica este in buricul Bucurestiului.
Culmea prostiei aici este ca MILITIA mai baga si ei radarul ca sa ii arda pe cei care fac sport extrem cu masina si sunt dornici de adrenalina.
Sa vezi cum sare fata mea de 7 luni in scaunul auto cand merg pe portiunea asta de drum cu 40-50 de km/h.
Am carnet de 1 am si 5 luni si 15000 km nu zica ca sunt avansat tare in ale condusului dar ma descurc ,am facut si eu testul pe drum de tara cu denivelati nu pietre mari am mers tare si nu am simtit drumu tare, dar cand am mers incet parca in toate grpile dadeam asa se simtea!
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment