Scartaiala Frana

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Scartaiala Frana

Am observat ca daca dau cu spatele si franez,si doar daca ating frana se aude ca un scartait urat de usa neunsa,daca franez pe loc nu se aude decat pompa cum actioneaza,daca dau cu fata si franez nu se aude,doar cu spatele observ.

e nisip la discuri...dai jos rotile si dai cateva ciocane (usor nu ca taranii) si ar trebui sa iasa surpriza! nu te teme, se poate si mai rau. la mine scartaie si cand franez si tin rotile bracate, in mers. pe loc nu are cum sa scartaie pentru ca nu se invarte discul
    Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Pai nu stiu dar se aude parca doar cand franez si sunt in marcharierre,adica la mersul inapoi,cand sunt merg cu fata parca nu s-ar aude.Nisip la discuri?Pai nu am dus-o pe plaja inca Mersi de sfat,o sa incerc sa vad ce zice.

Comment

nisip...praf...traim in romania din toate punctele de vedere. din moment ce mergi pe asfalt si ti se prafuieste masina e clar ca si la discuri intra.
        Dacia Logan Abs Plus 1.4 2008 / Dacia Duster Black Touch 1.6 16v 2017 -- BV 83 RMJ / BV 84 RMJ --

Comment

Incearca 2-3 frane bruste!
          Eu asa am rezolvat "scartzaiala"!

Comment

Daca ploua afara si stai pe urma cu masina vreo 3 zile in parcare ,infloreste rugina atat pe discuri fata,cat si pe tamburi spate.
            Pe discurile fata se observa cel mai bine rugina daca te uiti cu atentie.
            Dar dupa cateva frane la semafoare nu se mai aude acel scartait si dispare.
            Daca persista tot timpul la fiecare franare indiferent de cate ore mergi cu masina ,atunci alta este problema si dute cu ea la service.

Comment

poate sa scartaie si de la parghiile acele care tin tamburii... la mine scartaie roata spate dreapta cand iau piciorul de pe frana... am dat jos tamburul, am uns pe acolo ce era de uns si a fost bine cam doua luni... acum trebuie sa repet operatiunea.
              sigpic

Comment

Am repetat figura,deci se aude cand merg inapoi si apas frana si cand o pisc se aude la pedala in zona pedalei ca un scartait exact cum face cand tragi frana de mana in panta,are vreun cablu pe acolo cv?Am incercat si cu franari bruste nu e de la discuri sigur.

Comment

da jos tamburii si curata acolo prafu si rugina
                  sigpic

Comment

Din cate stiu exista si o solutie speciala de dat pe saboti.
                    sigpic

Comment

Cred ca tot despre acelasi subiect se vorbeste asa ca ma confrunt si eu cu o problema din seara asta: am mers toata ziua cu masina (revizia am facuto acum 3-4 zile, ulei, filtre, placute) iar seara a inceput sa se auda un scartait din spate, cand apas pedala fin incepe sa se auda un scartait, daca apas mai tare dispare, la fel si daca apas prea incet, sa fie oare sabotii? (nu i-am schimbat niciodata pentru ca efectiv nu a fost nevoie, oricum masina franeaza foarte foarte bine iar frana de mana mai mult de 4-5 dinti nu urca caci este reglata foarte bine). Multumesc.
                      4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Poate fi de la materialul "ecologic" din care sunt facute placutele. La Meganu' meu patesc la fel: cand apas usor frana, scartaie...

Comment

Nu inteleg de ce se agita lumea asa de la un scartait. Poate avea o multitudine de cauze scartaitul descris, dar in nici un caz nu e un motiv de ingrijorare, in unele cazuri poate fi un semn ca placutele sau sabotii sunt tocite.
                          Cel mai nou proiect auto din România!
                          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Se aude din spate, si ma deranjeaza faptul ca suna ca un autobuz cand franez mai fin, ma enerveaza, poate i-o trece, daca nu, sabotii spate over.
                            4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Sau pana se formeaza placutele de frana pe forma discului deja tocit.
                              Vorbesc aici de rizurile care se formeaza pe disc,iar placutele fiind noi si perfect plate trebuie sa ia si ele forma discului cu rizurile respective.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google