...suntem un popor format din indivizi care se dau balene in borcan...Marimea pretului benzinei este data de euro, accize, pretul barilului.Credeti ca guvernul va renunta la accize?Credeti ca OMV va face munca patriotica?Pe praful asta? Atata vreme cat exista cerere pretul va creste. Merge vreunul dintre voi la serviciu cu bicicleta? Sau cu metroul? Sau cu autobuzul? Daca ar merge ar consuma pe luna 15 litri de benzina pentru diverse. Deci poate fi si 5 lei. Atata vreme cat soselele sunt intesate de masini (majoritatea cu una max doua persoane) sa nu va asteptati ca benzina sa scada. Cresterea pretului la combustibil ar putea insemna o reducere a consumului si deci si a poluarii. Dar renunta oamenii la confort?
Protest Impotriva Preturilor Carburantilor
Collapse
X
-
Originally posted by Radel View PostCredeti ca OMV va face munca patriotica?Pe praful asta?
p.s. : in anglia daa vrei sa fentezi accizele si iti faci acasa biosiesel din ulei folosit trebuie sa il declari ca sa ti-l accizeze. deci scapi de dracu si dai de fracsu' .vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
off-topic ptr lamuriri : biodieselul NU este ulei strecurat. este ulei procesat cu metanol si soda caustica ( varianta home made ). in principiu motoarele diesel merg si numai cu ulei dar banuiesc ca la logan se vor duce injectoarele sau cine stie poate ca e ungerea buna si merge mai bine pe ulei decat motorina. vrea careva sa incerce ???vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
am vazut la mithbusters..si la o alta emisiune cu masini..ca au bagat ulei de gatit folosit (strecurat in prealabil) intr-un mercedes vechi...si mergea masinuta bine de tot...si ziceau sa si mirosul gazelor arse era unul placut.Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.
Comment
-
pai merge in motoarele TDI sau Di. nu am vazut sa fi incercat cineva in sistemele common-rail. dar si in sistemele de tip Di trebuie sa fie mai noi de 1995 sau sa aibe un anumit tip de garnituri de cauciuc sintetic in pompa de injectie deoarece uleiul de gatit neprocesat ataca acele garnituri. e greu sa mergi numai cu ulei oricum. se recomanda vara o proportie de 20% motorina si 80% ulei iar pe timpul iernii sa se inverseze procentajul.
p.s. exista un topic despre biodiesel? daca exista rog un moderator sa mute posturile acolo sau sa deschida unul intitulat "Biodiesel alternativa la pretul motorinei" si sa mute acolo. multumesc.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
eu unul de cand am luat masina am bagat benzina de vreo 3 ori de la rompetrol ''cica cu aditivi'' si mergea ca o martoaga apoi am schimbat si am bagat numai de la petrom si fuge de rupe si e si mai ieftina asa ca eu sunt cu petromul si deacord cu protestul
Comment
-
a fost doar o scurta amagire...sa vedem si noi. cum e sa fie mai bine....din pacate plang si nemtii si americanii..si ei dintr-un salariu mediu nu cumpara numai 250 l de benzina ca noi !!!....
ci minim de 2-3-4 ori mai mult....si tot scump lise pare si lor...sa facem schimb cu ei..mie imi convine..Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.
Comment
-
La treaba asta ar fi 2 solutii:
1. Scuter taticu. Eu am scuter , rezervor de 8L si uit sa ii fac plinul. consuma 2-3L / 100 km. Iar pe langa consumul de carburant redus ( profit pentru tine si paguba pentru ei), se reduce si timpul de mers.
2. GPL.
Parerea mea! Daca se organizeaza miting eu vin. Dar sincer va spun ca nu se va rezolva mare branza. Nu ii intereseaza. Cine a trebuit sa ia cascavalu si l-a luat deja. Mare smecherie ca nu alimentam noi 2-3 zile. Cine pierde? Nimeni. Baietii si-au facut rezerve de $ din timp.Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic
Comment
-
si eu m-am gandit la scuter. dar mi se pare mai sigur pe 4 roti. si la cate imi tin eu prin masina am nevoie de spatiu inchis. plus cu ploile din ultima vreme nu stiu ce sa zic despre mersul pe "motor".vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
-
cand imprejurarile o cer ,mergi cu masina. cand nu,nu! dapt pentru o fataiala gen acasa - servici - acasa eu zic ca e super un scuter. Plus ca , un alt avantaj ar fi acela ca s-ar mai descongestiona traficul. Alte pareri sau solutii???Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic
Comment
-
margelatule transportatorii "mari" isi iau scutiri sau rambursari de tva si taxe si fac banu' jumi-juma cu cei de la putere si se p*sha pe astia micii. exact pe principiul liderilor de sindicate.vom fi iarasi ce am fost si mai mult decat atat !
Comment
Comment