Lanturi antiderapante utilizare/legislatie

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    am luat de la petrom lanturi tip romb (deh, m-au prins zapezile pe drumuri) ... pe cutia lor scrie ca sunt pentru masinile cu ABS...

    Comment


    • #17
      Cica ar afecta senzorii de la abs ... Oricum daca mergi linistit , cauciucuri de iarna de buna calitate isi fac treaba ok.

      Comment


      • #18
        in ce sens i-ar afecta??? care e diferenta dintre un lant pt masini cu abs si unul pentru masini fara... sau e chestia de marketing

        Comment


        • #19
          Lanturile cele mai bune sunt cele de care n-ai nevoie! Lanturile mele sunt de tip romb... si-au inceput sa rugineasca (atat de mult le-am folosit!).
          Dragii mei, lanturile le folosesti STRICT pentru a iesi din zapada, daca te-ai impotmolit, pe gheata, asfalt fara zapada, noroi sau ce o mai fi nu le folosesti pentru nu te-ajuta cu nimic!
          In alta ordine de idei lanturile bune sunt cele care se potrivesc pe dimensiunea pneului si cele care se monteaza fara a demonta roata (sunt bune si celelalte, dar e mai mult de munca). Daca ai iesit din belea, te opresti si le dai jos, n-are rost sa mergi cu ele pentru ca se duce pneul si directia, iar cine v-a spus ca se duc senzorii ABS-ului, v-a mintit frumos.

          Comment


          • #20
            lanturile antiderapante

            Daca tot se apropie iarna voi scrie si eu experienta mea cu lanturile,

            Din experienta de pana acum pot sa spun urmatoarele:

            1. Scarita sau romb?
            R. Sunt de preferat cele romb pentru ca se rup mai greu si ai control mai bun cu ele. In plus diferenta de pret nu e foarte mare intre cele 2 tipuri.

            2. Afecteaza directia, suspensia, ABS etc.?
            R. Am mers 100 de km cumulat iarna trecuta cu lanturile montate si nu am nici o problema la directie, suspensie sau altceva. Cred ca pot aparea probleme la utilizare excesiva, dar asa la un 40, 50 de km pe iarna nu cred sa afecteze prea mult. Si oricum nu poti merge cu ele distante foarte mari pentru ca se uzeaza foarte repede pe asfalt uscat sau cu zapada foarte putina.

            3. Cat de rezistente sunt ?
            R. Cele ieftine (50-60 RON) sunt destul de proaste. Dupa 100 de km parcursi cu ele, unele zale s-au ros atat de mult incat mai au doar 25% din grosimea initiala. In plus de asta daca le folosesti pe drum pietruit ai sanse sa le faci bucati de la prima utilizare (experiment propriu ). Ideal este sa le utilizezi pe un drum acoperit cu un strat de zapada continuu gros de cativa centimetri.

            4. Cum se monteaza ?
            R. Majoritatea celor din comert se pot monta fara sa demontezi roata. Sistemul este simplu dar trebuie respectate intocmai instructiunile din manualul de utilizare. Cel mai bine este sa cititi inainte instructiunile si sa faceti o repetitie pe uscat.
            Am vazut un nene care avea lanturi dar nu stia sa le monteze si nu era deloc fericit mai ales ca batea un viscol de toata frumusetea si nu putea urca un deal mai sanatos.
            Ca si recomandare puteti monta lanturile, mergeti cativa metri cu masina, apoi opresti si le strangi din nou chinga de fixare pentru ca nu le poti strange foarte bine din prima pe roata.

            5. Sunt utile ?
            R. Pentru cei care au cauciucuri de iarna nu cred ca sunt necesare decat daca se avanta pe drumuri mai riscante.
            Pentru cei care au cauciucuri de vara e foarte bine sa le aiba in portbagaj. Eu personal am trecut prin cateva situatii clare in care daca nu le aveam ar fi trebuit sa fac cale intoarsa sau sa imping la masina de sa-mi sara capacele (mai ales cu Kormoranele din dotare ).

            6. Cum se poate lungi durata de viata a lanturilor ?
            R. O problema mare la lanturile ieftine (50-60 RON) este rugina. Daca vrei sa le ai si pentru iarna urmatoare trebuie sa le gresezi cu ulei sau orice altceva pentru a preveni rugina. Pe ale mele le-am lasat in cutie asa cum le-am demontat de pe masina si cand am deschis cutia anul acesta aveam cam un pumn de praf rosiatic de rugina .

            7. Alte detalii ?
            R. Din ce am observat pana acum lanturile antiderapante de calitate ar trebui sa aiba zalele de pe calea de rulare cat mai fine, cu sectiune patrata si din metal dur si inoxidabil.

            FOARTE IMPORTANT: viteza maxima recomandata este de 50 KM/H cu lanturile montate !

            Spor la kilometri si sper ca am fost util.
            Last edited by stolniceanulucian; 12 November 2009, 18:10.
            Logan GPL 1.4

            Comment


            • #21
              Cîteva întrebări sau nedumeriri:
              - de ce este interzisă montarea lanţurilor antiderapante pe puntea spate la Logan ?
              - mie personal în viraje mi se pare că avînd lanţurile numai pe puntea faţă, spatele are tendinţa de a derapa mult mai uşor decît dacă nu le-ai avea. Eu a păţit-o într-o situaţie în care anterior fără lanţuri nu am avut nici cea mai mică tendinţă de a derapa. În plus atunci cînd derapezi şi încerci să controlezi derapajul din volan lanţurile de pe puntea faţă devin un adevărat duşman, efectiv "muşcă" la angajarea în contraviraj şi atunci puntea spate "în rotaţie",

              Comment


              • #22
                Eu nu am auzit ca ar fi interzis montare pe puntea spate. daca la tractiune nu ajuta la frinare si la curbe cu atit mai mult ( daca este zapada ). Eu am urcat iarna trecuta pe Harghita-Mădăraș cu cauciucuri de vara si lanturi pe puntea fata si intradevar in unele curbe ar fi fost util daca asi fi avut o aderenta mai buna si la spate.

                Comment


                • #23
                  Si unde se mai gasesc acum de cumparat ? Am cautat o gramada prin Bucuresti si n-am gasit.
                  Mai bine sa pui raul înainte, si sa lasi ce e mai bun ca o surpriza.sigpic

                  Comment


                  • #24
                    Incearca la Selgros....mie mi le-a cumparat cineva chiar joia trecuta, pe 24Dec.Avad in vedere ca nu prea mai e zapada prin Buc, cred ca nu mai e asa panicata lumea, si s-ar putea sa gasesti.Oricum, grabeste-te, pana nu da iar zapada.

                    sigpic

                    Comment


                    • #25
                      usurelu_okok eu am lanturi din prima iarna a masinii si nu le-am folosit niciodata. Poate si din comoditate (iti ingheta mana, daca dai de asfalt opresti sa le dai jos, d-astea), dar si pentru ca anvelopele de iarna si-au facut treaba cu brio in toate situatiile. Daca nu gasesti si crezi ca iti trebuie neaparat, ti le dau pe ale mele, ne intelegem noi cumva.
                      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

                      Comment

                      Working...
                      X
                      Anulare DPF
                      Politica de Securitate Google