Lanturi antiderapante utilizare/legislatie

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Lanturi antiderapante utilizare/legislatie

Salutare,
    Se apropie iarna (in unele locuri a venit deja) si ma gandesc foarte serios sa cumpar o pereche de lanturi antiderapante.
    As vrea in aces thread sa discutam un pic despre:
    indicatii/contraindicatii si mai ales ASPECTE LEGALE legate de folosirea acestora. De exemplu cand este obligatorie/interzisa folosirea acesstora

ma din cate stiu eu cand e zapada doar e logic le folosesti .. ca sa fi sigur pe masina ...
    Alex is My Name .. CT26DZU is my " nickname " )

Comment

sunt ok lanturile pe zapada mare, pt cativa cm de zapada(sub 2-3) n-are rost, ca distrugi cauciucurile. lanturile sunt ultima optiune cand ramai agatat cu masina. altfel, cauciucurile de iarna ar trebui sa-si faca treaba. pe gheata iarasi nu-i mare afacere cu lanturi. pe asfalt, chiar cu polei, nu pune lanturi. pe langa uzura cauciucurilor, la fel ca pe gheata, pierzi din aderenta. daca nu ma insel, se recomanda ca viteza de deplasare sa fie mai mica daca ai lanturi decat fara ele. oricum, iarna se recomanda sa se mearga mai incet. eu unul am circulat 3 ierni cu lanturile in portbagaj si sper sa nici nu fie nevoie de ele. cu grija mare si incet-incet se poate si fara lanturi. am urcat semenicul, muntele mic si pasul oituz fara lanturi, cu cauciucuri de vara. drept e ca nu era zapada mare sui nu tot drumul. cu emotii cateodata, dar masina s-a descurcat decent si fara lanturi. problemele apar in general cand dai de-un cascador in panta care nu stie sa mearga pe zapada, te opresti si ayunci chiar trebuie lanturi
      Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

La camioane sunt obligatorii lanturile cand da zapada, obligatorii prin lege adica. La autoturisme nu. Si mi se pare ca sunt interzise lanturile daca nu e zapada (ca strici drumurile).
        Cel mai lent 1,6 8v

Comment

La autotursme nu sunt obligatorii pe zapada dar nici interzise, chiar daca nu e zapada nu te intreaba nimeni de ce le ai puse pe masina.
          Cel mai nou proiect auto din România!
          Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

care sunt cele mai bune lanturi pt. logan?

Comment

cele de la dealer... acum sincer nu exista asa ceva...
              nu exista lanturile cele mai bune ptr logan.. toate lanturile care se potrivesc pe dimensiunile rotii sunt bune

sigpic

Comment

Nu conteaza ce lant e, poate sa fie:
                • tip scarita
                • tip romb

Comment

cum se monteaza lanturile ? se urca pe cric cumva masina si apoi ?sau nu de alta dar vreau sa ma informez ca merg cam in 2 sapt la munte(Semenic Caras Severin si nu vreau sa am surprize)
                  sigpic

Comment

Originally posted by andrei View Post
                    Nu conteaza ce lant e, poate sa fie:
                    • tip scarita
                    • tip romb
                    am inteles ca cele in romb sunt mai bune, si lanturile iti poate distruge cauciucurile si strica directia in anumite conditii nu ??
                    sigpic

Comment

Originally posted by boris View Post
                      cum se monteaza lanturile ? se urca pe cric cumva masina si apoi ?sau nu de alta dar vreau sa ma informez ca merg cam in 2 sapt la munte(Semenic Caras Severin si nu vreau sa am surprize)
                      nu se urca masina pe cric. Iti recomand sa faci un exercitiu, in casa (la cladura) cu roata de rezerva. Eu mai greu de explicat decat de facut. Cele mai bune lanturi cica sunt cele in romb pt. ca previn deraparea laterala. Eu mi-am luat inainte sa plec la sibiu, pe 30 dec. M-am intors ieri exact cand a inceput viscolul. Am scapat ca prin urechile acului.

Comment

Originally posted by boris View Post
                        Ca sa fiu sincer, eu am lanturi tip romb, dar niciodata nu am ridicat roata ca sa le montez.
                        Cel mai important este sa ai marimea corecta pt. rotile tale, ca altfel se rup si tot nu te ajuta cu nimic.
                        , sunt cu ochii pe voi !
                        :thumbsup:

Comment

Originally posted by gogoasha69 View Post
                          am inteles ca cele in romb sunt mai bune, si lanturile iti poate distruge cauciucurile si strica directia in anumite conditii nu ??
                          Cauciucurile si directia se distrug daca mergi cu lanturile pe uscat.

Comment

misto am sa ma joc cu roata de rezerva haha)
                            sigpic

Comment

Cateva variante la lanturi post.13

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google