Se Aprinde Stopul Pe Frana Singur

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Se Aprinde Stopul Pe Frana Singur

    in timpul mersului stopul pe frana se aprinde singur fara sa apas pedeala de frana ,ca sa-l sting trebuie sabag piciorul su pedala sa o ridic ,dupa un timp face la fel ,am constat cand am mers noaptea la drum lung si nu stiam de ce imi sta aprins stopul pe frana fara sa apas pedala ,sa fie din cauza placuteleor de frana care trebuiesc schimbate?sau este altceva?

  • #2
    e un contactor la pedala ala mi s-a defectat si mie dar l-am schimbat pe garantie
    laureate 1.5l, albastru marin

    Comment


    • #3
      si daca nu mai sunt cu masina in garantie cam cat ar costa acest contact? dar sa stii ca nu-mi ramane aprins in permanenta ,ma gandesc daca ar fi acel contac ar trebuii sa fie stopul aprins tot timpul.

      Comment


      • #4
        poti sa faci altceva iei un spray de contact dintr-un hypermarket demontezi contactorul e super simplu ca e prins decat intr-o mufa si dai cu acel spray in interiorul mufei il pui la loc si daca mai face cumperi alt contactor parca e 20-30 de ron nu mai stiu sigur, dar daca nu te pricepi mai bine du-te la service
        laureate 1.5l, albastru marin

        Comment


        • #5
          Incearca arcul de la pedala (sa nu fie slabit sau rupt) sau sa reglezi pozitia contactorului (sa-l cobori putin)
          Bafta!

          Comment


          • #6
            am desfacut acel contactor ca nu este greu de desfacut dar cred ca am sa-l cumpar mai bine ,nu are arc si nici nu poti sa-l lasi mai in sus sau in jos este fix acolo prins .am sa incerc sa dau cu spray de contacte sa vad daca are efect.multumesc pt idei .

            Comment


            • #7
              sigur e contactorul de sub pedala, probeaza-l cu mana daca functioneaza si revine.
              sigpic
              The MVP

              Comment


              • #8
                am rezolvat ,acel intrerupator se desface de acolo si are un regalj tragi de el sau apesi, in functie de cum vrei sa se aprinda becul mai repede sau daca apesi mai mult ,eu am mai tras de el si acum este totul ok trebuie sa apas putin mai mult decat deobicei .

                Comment


                • #9
                  Sa inteleg ca tot contactorul e si la mine? Asta seara am observat, ca dupa ce iau piciorul de pe frana, nu se mai stinge stopul central, decat mai tarziu sau dupa vreo 2-3 pedale apasate din nou.
                  Unde e pozitionat acel contactor?

                  Comment


                  • #10
                    Mai mult ca sigur. Contactorul se afla in fata pedalei de frana, in contact cu aceasta.
                    Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                    Comment


                    • #11
                      stopuri aprinse mereu

                      Salut! Am si eu o problema la loganul meu. Atunci cand cuplez contactorul de frana dar fara sa-l bag in lacasul lui adica la pedala stopurile pe spate (toate) stau aprinse dupa ce pun contactul, daca apas pe el la fel nu reactioneaza deloc tot aprins sta. Primul l-am schimbat pentru ca s-a topit, iar al 2 lea tot asa face se incinge foarte rau. O solutie pentru problema ar fi bine primita.Multumesc

                      Comment


                      • #12
                        Deci sa intelegem mai bine, tu practic cuplezi un contactor de frana functionabil si cand pui contactul stau aprinse stopurile ca si cum ai apasa pedala de frana, si acel contactor se incinge in halul ala in care primul s-a topit ? Ce ai putea sa faci in prima faza, dai jos contactorul si pui contactul, apoi iei un multimetru si masori ce tensiune ai in mufa. Mai poti proba si contactorul pe o alta masina, insa vezi sa fie tot benzinara 1.6 penca la diesel nu se potriveste cel de benzina. Poate e contactorul defect.

                        Comment


                        • #13
                          "Deci sa intelegem mai bine, tu practic cuplezi un contactor de frana functionabil si cand pui contactul stau aprinse stopurile ca si cum ai apasa pedala de frana, si acel contactor se incinge in halul ala in care primul s-a topit ?
                          Exact, alt contactor de pe alta masina acesi problema se incinge si raman stopurile aprinse.Am dat contactorul jos am pus contactul stopurile raman stinse, apoi cand cuplez contactorul se aprind stopurile. Nu-mi ramane decat sa ma duc sa masor ce tensiune am in mufa sau daca am vreun scurt pe undeva, daca nu depistez problema o sa caut un electrician.Oricum multumesc pentru sfat.
                          Last edited by IancuMIC; 23 March 2014, 13:43.

                          Comment


                          • #14
                            Da, vezi ce tensiuni ai in mufa, si cu motorul oprit si cu el pornit. Sa revii cu ce rezolvi. Macar e vreme buna
                            off: Sa circuli fara contactor nu prea e indicat, daca totusi o faci sa ai grija sa nu ai masini in spate cand franezi tare penca o sa te trezesti cu cineva in spate, de preferat sa circuli usor si mai mult cu frana de motor Si grija sa nu te opreasca politia si sa verifile luminile ca ... ramai fara talon Sper sa rezolvi repede.

                            Comment


                            • #15
                              Ai CASCO?
                              Alt contactor, aceleasi simptome=NU contactorul este de vina. Inseamna ca e o problema pe la cablaraia din bord. Si daca a ajuns sa TOPEASCA contactorul cel mai bine ar fi sa lasi masina in pace, ba chiar sa scoti bornele de la baterie pana vii cu un electrician!
                              Risti ca problema sa fie mai mare decat crezi (se intampla) si sa iti ia foc masina.
                              Nu risca inutil.

                              Comment

                              Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google