Bine, multumesc si pentru acest sfat. O sa ma mai documentez.
Inlocuire Lichid De Frana
Collapse
X
-
Originally posted by VlaD2803 View PostO sa-l fac cand se incalzeste, multumesc de acest raspuns.
Dar, eu nu am gasit exact si de asta intreb, daca la motorizarea mea, versiunea mea, trebuie sa umblu si la rotile spate, sau doar la alea de pe fata. Adica, daca si rotile de pe spate sunt actionate prin acest ulei,chiar daca sunt pe tamburi.
Comment
-
va salut! intentionez si eu sa imi schimblichidul de frana si vroiam sa va intreb daca e mai bine sa pun lichid de farana de la reprezentanta sau sa imi iau alta marca ..si eventual o recomandare. Ca si costuri nu vreau sa ma duca la mai mult de 150 de lei.
Comment
-
Avand in vedere ca intr-un service dedicat BMW, manopera+lichidul de frana (ATE SL6, in cazul meu) costa 100 de lei, nu vad de ce sa te gandesti la 150 de lei, pentru Dacia! Eu zic sa intrebi in mai multe locuri ca sa nu-ti iei teapa cu cine stie ce preturi din alta galaxie.
Ce lichid folosesti, e relativ pentru ca piata ofera foarte multe repere: Ferodo, ATE, Aral, Mobil, etc, insa foarte important e ca lichidul sa fie DOT4.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
-
Daca ai abs eu iti spun sa cumperi lichidul de frana si sa mergi la un service ce are aparatul acela de schimat lichidul. Este mult mai sigur si usor. Si. Asta cu slabitul franelor a fost tare ) schimba cauciucurile. Ata timp cat abs.ul intra la franare blana franarea se face corect si nu slabeste. Lichidul se schimba pentru ca atrage apa si pierde din proprietati. Diferenta se vede in cazul in care supraimcalzesti franele si fierbe mai repede, dar la un mers normal nu ai cum sa iti dai seama. Pe frana cauciucurile fac diferenta.Last edited by o8MeLC; 22 March 2013, 20:44.
Comment
-
Fading-ul poate sa mai apara la viteza mare in regim de autostrada, cand esti nevoit sa franezi violent, temperatura franelor crescand foarte repede si foarte mult. Un lichid in parametri normali poate sa faca diferenta in acel moment.In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Avand in vedere ca in noiembrie masinuta implineste 8 anisori, m-am hotarat sa inlocuiesc lichidul de frana, am zis ca-i ajunge cat si-a facut treaba M-am dus la reprezentanta si schimbarea s-a facut prin metoda gravitationala, s-a folosit lichid frana de origine dot 4 si pe langa aceasta operatiune am spalat si curatat sabotii spate si reglat frana de mana, cost total 165 lei. Schimbari dupa aceasta operatiune nu am observat, pedala este la fel ca inainte.
Comment
-
Si eu care credeam ca sunt cel mai din coada, am 6 ani...
Cum nu ai observat nici o schimbare? Nu e frana mai eficienta, nu e pedala mai tzapana? Nu se opreste masina mai repede?
Sunt convins ca nici la mine n-o sa observ vreo diferenta, dar vezi ce spun colegii p-aci, schimbi lichidu, ai alta masina ))
Comment
Comment