nu trage frana de mana iarna adica sa o lasi peste noapte au dreptate baieti incheata tamburi
Recomandat sau nu?
Collapse
X
-
Originally posted by vali007 View PostAm patit-o si eu. Am spalat masina in oras si apoi am plecat la socrii (la vreo 15 km distanta), am lasat masina in curte peste noapte (erau vreo -10 sau -15 grade afara). Dimineata cand sa plec nu a vrut sa plece usor, am fortat putin. S-a auzit o pocnitura si a plecat. Cred ca inghetase ceva pe acolo. Asta a fost singura problema cu frana de mana, si o folosesc tot timpul.
Comment
-
Sfat
Daca simtiti ca vreo roata spate e blocata, luati un bidon de vreo 2 L si turnati cu darnicie direct pe tamburi (pentru a topi pojghita de ghiata formata intre sabot(i) si tambur.
Acest fenomen se intampla din doua cauze cumulate:
Apa intrata acolo, in tambur (in special de la spalare cu jet)
Si,,,tragerea franei de mana...
Am patit si eu sa imi inghete tamburul, insa cand am vazut ca e intepenita nu am fortat ci am turnat apa fierbinte (e mult mai bine asa)Logan Ambition-dCi, 70 CP (+25); C.V.-JR5, A.H.; barza sosita in 2007, iulie
Comment
-
Aseara mi-a inghetat si mie ceva pe la roti pentru ca nu mai vroia sa plece de pe loc(am avut frana de mana trasa si cred ca a inghetat ceva acolo).Am fortat putin inainte-inapoi si am auzit cateva trosnituri,pocnituri si a plecat.Credeti ca s-a intamplat ceva acolo de la trosniturile alea, nu mi-au picat bine la suflet sunetele alea????
Comment
-
Originally posted by 77sky View PostDaca simtiti ca vreo roata spate e blocata, luati un bidon de vreo 2 L si turnati cu darnicie direct pe tamburi (pentru a topi pojghita de ghiata formata intre sabot(i) si tambur.
Acest fenomen se intampla din doua cauze cumulate:
Apa intrata acolo, in tambur (in special de la spalare cu jet)
Si,,,tragerea franei de mana...
Am patit si eu sa imi inghete tamburul, insa cand am vazut ca e intepenita nu am fortat ci am turnat apa fierbinte (e mult mai bine asa)
Comment
-
@Cristi_LCD: Nu, nu se aprinde.
Comment
-
Corect, la 3 diniti nu tine decat putin frana de mana, daca e panta masina pleaca fara probleme daca nu e bagata in viteza, dar si ingheata.
Comment
-
Va salut! cert lucru ca atunci cind sesizati ca rotile sin blocate nu incercati sa miscati masina pentru a le debloca sigur provocati in acest fel si dereglarea frinelor(in dicat e sa le dezgetati cu o sursa de caldura ) apa fierbinte sau jet de aer cald.Sfatul meu ca si profesor e sa nu se traga in nici un fel frina de mina pe timp de iarna. Masina poate ramine asigurata in vit 1 sau R dar mai rar in R (se blocheaza monocontactul R) dar se mai poate braca rotile spre bordura. In orice caz dupa spalare incercati sa ventilati sabotii,tamburii,cum ? incercati sa frinati de citeva ori nu prea tare dar pe durata mai lunga, la plecarea de pe loc (dimineata sau dupa un timp, incercati sa va asigurati ca masina se misca fin inainte si inapoi ,asta inainte de a incerca sa demarati(nu fotati saboti cu ajutorul motorului,mai bine impingeti usor masina sa isi dea drumul singura daca nu si ni incercati cu solutia descrisa mai sus)numai bine !
Comment
Comment