Recomandat sau nu?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61
    Adica, sa inteleg ca, eu fortand-o am dereglat cu siguranta franele?

    Comment


    • #62
      eu sigur am dereglat frana, cel putin aia de mana

      Comment


      • #63
        Depinde cit de tare o fortezi! Dar in general e usor de inchipuit ca se deregleaza ,daca ai sti exact ce e acolo si cum functioneaza ti-ai inchipui ce se intimpla cind o fortezi in felul asta, (de unde si bubuitura aferenta dezlipiri) , nu incerca sa amesteci cu fenomenul frinari ,atunci se manifesta alt fel.Ca sa cedeze acea gheata ,cedeaza si alt ceva pe acolo (un mic reglaj,o pozitie normala,etc).Sfatul meu e sa nu va luati dupa tot ce se aude sau fac altii (ca ei trag frina de mina si iarna) nici nu stii cum si cind poate sa ti-se intimple si tie si sincer credeti-ma ca e mai bine sa nu existe asemenea fenomene(fortari).In rest fiecare face cum vrea , o trage pe pielea lui . Numai bine!

        Comment


        • #64
          Si eu am patin in iarna aceasta acelasi fenomen tatal meu fin sofer profesionist si mecanic imi spunea tot mereu iarna sa nu trag frana de mana pe timpul nopti mie unul mia intrat in reflex de cate ori opresc motorul trag si frana de mana.
          Intro seara venind dupa un drum cu multa zapada si apa am tras frana de mana ,dimineata cand am vrut sa plec la servici am pornit masina cu ceva timp inainte sa plec pentru a se incalzi motorul si in acelasi timp sa se dezabureasca masina cand sa plec vad ca ma fura de spate fiind numai zapada jos normal nu sia dat drumul deaoarece aluneca ma ma uit rotile de spate blocate am mers pana la asfalt cu chin cu vai mai sa o lovesc cand viram la colturi de strada in sarsit ajungand pe asfalt incepe sa trosneasca ceva nu am dat importanta .
          Cand mam intors de la servici ii spun tatei de cele intamplate el auzind imi zice dute ia trusa de scule da roata jos cand am auzit am ramas masca cand am dat tamburul jos surprais bucata de ferodou sarita deci iarna nu se trage frana de mana mai ales pt cei cu abs riscand sa se strice senzorul la abs nu uitati "IARNA NU SE TRAGE FRANA DE MANA" o spu din experienta

          Comment


          • #65
            Asa ceva am patit si eu inainte de revelion dupa ce seara cand am venit de la spalatorie am tras frana de mana si au inghetat tamburii si masina nu o mai plecat dar am rezolvat repede am intins un cablu si am luat uscatorul de para si am incalzit tamburii de pe spate si si-a revenit s-au auzt un pacnet cum sia dezghetat pana acuma nu am avut probleme si sper sa nu apara.

            Comment


            • #66
              Da intr-adevar, dupa o experienta de mai bine de doua decenii pe diverse masini, recomand sa faceti ca mine:
              Daca parcati pe loc plan, angajati schimbatorul in treapta 1 si nu trageti frana de mana decat ocazional, asa cand va mai vine cheful,in asa fel cat sa se miste periodic cablul in camasa, nu pentru a bloca "beton" rotile. Puteti incerca si un drift...
              Oricum la cativa ani (3-5) verificati starea cablului, de preferinta schimbati-l, pentru a-l avea in buna stare in cazul ca parcati undeva unde chiar este bine sa asigurati masina cu frana de mana (de exemplu iarna la munte).

              Comment

              Working...
              X
              Anulare DPF
              Politica de Securitate Google