Marimi Anvelope.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Marimi Anvelope.

Intrebarea mea este daca pot sa pun pe jantele originale de aluminiu de la logan cauciucuri mai late. De exemplu 205 / 65 , 205/ 60 ? La vulcanizare mi s-a spus ca maxim merg 195. Pana la urma, cum e ?

Stiu pe cineva de a avut 225/50/15 pe rotile de tabla...eu zic ca ar merge 195/60/15 sau 205/55/15.
    AG 16 Y M A

Comment

merg puse dar o sa se vada ca sunt fortate, plus ca creste riscul dejantarii ... cu 195 60 15 merge ceas
      sigpicMy ride

Comment

Poti sa pui 195/65/15 dar o sa se ingreuneze mult directia si poti avea surpriza la caseta de directie sau sa ramai fara talon bafta!
        Last edited by radu2008; 24 October 2009, 12:59.

Comment

Aicea intervin eu expert in anvelope.195/65/15 merge si pe tabla si pe aluminiu 205 merge si pe tabla si pe aluminiu dar sa va cautati cu talonul jos de ex. 205 /55/ dar sunt fff scupe cu cat e garda mai joasa la talon cu atata costa mai scump.La anvelopele mai mari este interzis pe msina si una termina capeti de bara

Comment

Man, la anvelope oi fi expert, dar la romana...
            Latimea gumelor este data de latimea jantei. Pe 6,5 J, cum e janta la logan, merge maxim 195*xx*15 (unde xx e raportul). De la 205 in sus se cere janta minim 7J si tot asa.
            Pe BMW-uri mai ales o sa vezi jante 9J, deci daca vrei un 345*xx*22, clar vei mere pe jante late.

Un mic glosar
            cand zici jante pe 16 - inseamna diametrul jantei de 15 inch
            cand zici latime 6,5 j - inseamna 6,5 latimea jantei inch
            cand zici 4x100= distanta in cruce dintre prezoane in mm, adica 100mm
            Mai e "ET" sau etalon - se masoara in mm si reprezinta distanta dintre flansa de prindere a jantei si planul vertical (imaginar) aflat la jumatatea ei; cu cat ET e mai mic, cu atat janta e mai iesita in afara.

Urc si poze
            Attached Files
            sigpic

Comment

Bine man esti valabil la roamana sa lasi numarul sa te caut.Este un forum unde sunt pasionati de masini logan si mai putin de gramatica ? Te-ai gandit ca poate sunt strain ? .Cred ca ai gresit siteul.
              E o unitate de ,masura inci.

cand zici jante pe 16 - inseamna diametrul jantei de 15 inch
              cand zici latime 6,5 j - inseamna 6,5 latimea jantei inch

Cu varianta asta a ta sa mergi la vulcanizare sau mag,piese auto..etc si zile varianta ta?

Cand mergi sa ceri o genta sau anvelopa ceri 14 15 16 ..inci nu gen da-mi o guma de 16 sa merga pe 15 inci.... pppffff Lucrez de 4 ani in vanzari anvelope si i-mi trantesti un desen.

Cum se citesc informatiile de pe anvelopa ?

265 : latimea anvelopei in mm

79 : seria anvelopei (raportul inaltime/latime de sectiune H/S : 0,45)

R : structura - radiala

13 : diametrul interior in inchi

112 : indice de sarcina

Q : indice de viteza

M S : reprezintat caracteristicele de iarna al anv

DOT : Indica ca anvelopa este in conformitate cu US Department of Transportation (DOT)

PDV9 : Codul fabricii

INHR : Codul dimensional

049 : Saptamana si anul fabricatiei - saptamana 4 din 2

Reinf: "Reinforced": anvelope cu un indice de sarcina superior pentru aceeasi dimensiune

Extra Load : Un nou marcaj având aceeasi semnificari ca si Reinf

XSE : `X` referire la tehnologia radiala
              `S` Siguranta
              `E` Economie

La anvelope se tine cont de gradul de uzura ,zgomotul emis, dotul (anul fr) cu cat sta mai mult pe stoc e mai naspa il manca intemperiile ,profilul (la profil e si chestia de rulare pe asfalt uscat sa nu faca zgomot dar sa si arunce apa,in momentul ce anvelopa prinde ud intre ia si beton trebuie sa nu ramana apa deloc)depinde si de viteza!
              Am cunostinte care si-au luat un brand de anvelopa ca ia placut cum arata dar nu sa uitat ca nu il tine 50.000 60.000 km sau ca suna urat ca masina nu sta bine in curbe ,ia placut profilul doar atata.
              Pt colegul care vrea sa puna mai mare anvelopa arata frumos dar km nu mai este real trage mai greu, se uzeaza capeti de bara dar castiga la stabilitate.

Indicele de viteza Viteza maxima
              M 130 km/h
              N 140 km/h
              P 150 km/h
              Q 160 km/h
              R 170 km/h
              S 180 km/h
              T 190 km/h
              U 200 km/h
              H 210 km/h
              V 240 km/h
              W 270 km/h
              Y 300

Astea sunt pt masinile noastre .pt cele mari si C-uri este alfel intervine indicele de greutate
              Last edited by 3nergy; 24 October 2009, 19:19. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Dupa toate lectiile de gramatica sau anvelope, raspunsul la intebarea din titlu este:
                DA, se pot pune anvelope de late de 205 pe janta de Logan (6,5") problema este ca trebuie un talon de 55 (caz in care intri in domeniul anvelopelor mai speciale, tip sport, mai scumpe) si esti putin sub diametru sau 60 ca sa fii usor peste.
                Oricum, se pot monta in limitele de siguranta date de constructorii de anvelope. Punct!

LE pentru 3nergy: mai este indicele de viteza ZR cunoscatorule!...
                Last edited by detail; 24 October 2009, 19:47.

Comment

205/60 R15... eroare pe vitezometru +0,9... cu J-ul jantei intre 5,5 si 7... pret anvelopa intre 170 si 330 ron/buc

Comment

Latimea jantei stock de la Logan, de tabla sau de aliaj, este de 6 j, nu de 6.5j. Acum refaceti calculele.
                    sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

Problema asta s-a dezbatut in alta parte pe cateva pagini.
                      LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

Uite aici calculator...

sau http://www.vanzarianvelope.eu/calculator-anvelope

Comment

cica :

186 65 r15 : raza = 310,75; circumferinta = 1952.50
                          205 60 r15 : raza = 313,50; circumferinta = 1969.78

diferenta:
                          -raza -> 7.5mm sau -2.41
                          -Asadar, cand indicatorul vitezometrului indica 100km/h, dumneavoastra circulati cu 97,59

deci cu alte cuvinte 205 60 15 eroare mica?
                          eu am vazut atat jante prestige cat si jante de otel cu 205 incaltate si aratau ca tractoarele ... parca mai avea putin guma si exploda ... asa de umflat statea talonul ...
                          sigpicMy ride

Comment

faza este alta stie cineva daca imi pun anvelope mai late de exemplu 195 ataca mai greu virajul? Intra in subvirare mai repede decat cu cele 185 stock?
                            laureate 1.5l, albastru marin

Comment

Hai sa vedem si doua poze dupa siteuri-le puse de mine mai sus
                              Attached Files

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google