Schimbarea Unei Sigurante

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Schimbarea Unei Sigurante

am vazut ca in tabloul de sigurante la casetofon+bricheta e folosita una de 10...
    am legate la bricheta inca 2 huse de incalzire in scaune...daca inlocuiesc siguranta cu una de 15 ca sa faca fata mai bine care sunt riscurile....
    nu vreau sa aud comentarii acide...nu sunt vreun expert in electrica asa ca intreb

Pai acum depinde cum s-au calculat cei 10A, daca s-a tinut cont de eventuali consumatori si normal asa ar trebui, odata ce la priza bricheta se conecteaza si alti consumatori. Poti calcula prin legea lui ohm, adica cati watti consuma cele 2 huse si imparti la tensiunea de alimentare (14,4V). Sa luam un exemplu 150w/14,4v=10,4A. Aceasta ar fi valoarea minima la care se mai adauda un 50% deci o siguranta de 15A. Aceasta este parerea mea dar sa asteptam si parerea colegilor.

Comment

38 consuma o husa deci 76 amandoua...mai ramane sa stiu cat consuma bricheta si casetofonu ca am vazut ca e siguranta pusa pt amandoua

Comment

Pai daca o luam si adunam ca la piata un radiocd consuma 300-400 mA iar difuzoarele daca sunt de 15 W m-as mira sa scoata mai mult de 10W pe canal. Deci avem 5,2+0,4+1,3=7 A, daca adaugam bricheta cu un 2A se ajunge undeva la 9A. Parerea mea ar fi sa nu schimbi siguranta si sa folosesti husele si bricheta alternativ si daca se arde siguranta pui una de 15A, oricum intre ele nu exista alta valoare.

Comment

Daca pui o siguranta de 15A ai grija la suprasolicitarea cablurilor. Ele au fosta calculate pentru un consum de 10A plus o marja de siguranta.
          Asa ca daca suprasoliciti firele prea mult timp risti o supraincalzire a lor si de aici posibil si alte neplaceri.
          Parerea mea: pentru consumatori mai mari trage o mufa de bricheta alimentata separat, cu siguranta ei si cu firele dimensionate corespunzator.
          GL-22-TOF

Comment

Da ai dreptate dar nu cred sa fie o problema cu cablurile pentru ca oricum consumul nu depaseste 10 A si mai mult de atat sunt foarte multi care schimba radiocd-urile si automat difuzoarele si de la 2X10w se ajunge la 4x20-27w. Oricum pentru mine este surprinzator cat de putin consuma acele huse.

Comment

Working...
            X
            Anulare DPF
            Politica de Securitate Google