În această perioada încerc să frînez, dacă este nevoie, apăsând pedala cam până la limita la care ar intra abs-ul şi sunt mulţumit de cum se opreşte maşina. În schimb, când ai un obstacol apărut brusc, ai control asupra direcţiei. ca o concluzie, sunt fan abs.
Pe Zapada Sau Gheata Franeaza Mai Bine Fara ABS Decat Cu ABS. De Ce ???
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Daca incalti masina cu cauciucuri corespunzatoare sezonului, nici abs-ul nu o sa mai intre asa des la o franare moderata pe gheata/zapada. Degeaba ai masina echipata cu abs/esp/asr/etc. daca umblii cu gume allseason sau mai rau..de vara , va merge ca sania.
Comment
-
Da de curiozitate de ce sunt atatia constructori care au cheltuit miliarde pana acum si vor mai plati cu cercetare si dezvoltarea abs-ului? Se pare ca majoritatea celor nemultumiti de abs au impresia ca ala te impiedica sa aluneci sau ca franeaza mai bine cu el. El are doar rolul de a ajuta soferul in a mentine directia masinii cand franeaza asa cum au spus deja mai multi colegi mai sus. Si daca voi aveti impresia ca din cauza abs-ului ati avut evenimente rutiere mai faceti o data scoala de soferi. Eu am avut masina cu abs si m-a salvat de cel putin 3 ori. Dar tre sa misti si volanul ca sa eviti nu doar sa franezi si sa astepti ca apoi sa zici ca din cauza la abs, ca s-a marit distanta de franare.
Comment
-
eu lansasem un thread cum sa dezactivam ABS-ul dintr-un buton...dar lumea m-a luat de nebun...tot din motivul ca am pus o frana pe asfalt cu putin nisip pe el, si m-am dus ca dracu din cauza abs-ului...adevarat ca te ajuta sa virezi in timp ce franezi,dar distanta este mai mare cu abs pe timp nefavorabil. pe uscat e aur!!!Last edited by emyemanuel; 20 December 2009, 21:03.sigpicVIAȚA ESTE SCURTĂ!!! TRĂIEȘTE-O LA MAXIM LA VOLANUL UNUI LOGAN
Comment
-
Nu stiu ce sa zic,n-am apucat sa fac niciun test de franare pe zapada cu ABS sau fara,dar am gasit niste video-uri destul de bune . Vizionare placuta.
ABS 1 http://www.youtube.com/watch?v=6a_OCA9daC8&NR=1
ABS 2 http://www.youtube.com/watch?v=afPfO...eature=related
ASR http://www.youtube.com/watch?v=jYEUp...eature=related
ESP http://www.youtube.com/watch?v=7ujw_...eature=relatedCumpar volan de Duster
Comment
-
Concluzia pare simpla si nu prea,
1. cine a avut masina fara ABS ceva mai mult de 5-10 ani nu poate aprecia per total avantajele, sau mai bine spus compromisul intre control si franare pana dai cu capu' de volan (din motive de siguranta si aici ma refer la increderea in capacitatea lui de a reactiona in trafic, corect, in oricare situatie data, aici depinde si de persoana si este un lucru pe cat se poate de normal d.p.m.d.v)
2. cine are masina cu ABS si a citi instructiunile din manual, se poate adapta mai usor si asta in cel mult 1 an de condus (aici este vorba si de alte suprafete de franare)
3. in a 3 a categorie ar intra colegii mai "grei de picior", cei ce conduc mai agresiv/sportiv daca vreti, din start considera ABS un impediment si gasesc ca "motive principale" senzatia de a pierde controlul, reducerea capacitati de franare fata de un vehicul fara ABS, ajungand in a-l blama in dezavantajele sale, sau mai bine zis exclude din start cu fraza "e o porcarie"
Cam asta am inteles eu ca ar insemna ABS la orice masina, nu numai logan, ce are, sau avea, ultima generatie de abs iesita pe piata ...
La experienta personala, acum sa zic ca am PH2, cu kormorancele la 2000km uzura si ABS, 2 persoane la 180kg, teste pe zapada si ceva getus am facut, de undeva de la 40km/h la 0 pe linie dreapta piciorul apasat maxim, simulare situatie de urgenta masina s-a comportat excelent, apoi pe ghetus aceeasi treaba dar si cu miscare medie de volan stanga dreapta, control destul de bun, nu deplin dar bun.
P.S: Acum, ce am scris mai sus este pur parerea personala si obiectiva, deci costructiva zic eu si on-toppic, rog a nu degenera in altceva.Logan PH2 1.4 MPI ABS+AFU+GPL ProiectoareEchilibru perfect.
Comment
-
Eu spun ca ABS+AFU dupa Logan este foarte bun. Nu sunt singurul care a beneficiat de calitatile lui. Chiar si pe zapada este destul de eficace. De ce credeti ca ABS-ul a fost considerat una dintre cele mai bune inventii din domeniul constructiilor de masini? Deoarece te poate scoate din necazuri mari. Oricum, prudenta si viteza adaptata conditiilor de drum sunt elementare, si ar trebui respectate de catre toti.
Comment
-
Originally posted by ten View Posteu sincer nu prea as compara abs dupa logan fata de abs dupa alte masini, aici se vorbea strict de abs de la logan, initiatorul topicului are logan
oricum, discutia a deviat foarte mult...ce a fost de spus a fost spus, de acum eu zic ca ne putem continua discutia pe celalalt thread.sigpic
Comment
-
Fiti voi prudenti si calculati in trafic si o sa va descurcati pana si cu proastele Kormoranuri cum le considerati.
Oare cum se descurca milioanele de soferi fara abs si goodyearu' pe masina si cine stie ce dracovenii.?
Parintii vostrii cum se descurcau cu vechiile daciute?
Niciodata sa nu ai incredere ca masina te va scoate din belea.
Mai bine sa previi.
Bafta!sigpic
!
Comment
-
-
Originally posted by ten View Postdeci eu sunt anti-abs nu imi place deloc abs-ul si pe uscat e muci si peste tot, ce imi place decat directia care e controlabila la o franare brutala, in rest mai bine nu dadeam 500 de euro ca nu prea si-a scos banii acest abs
ABS inseamna siguranta la franare brusca si viteza mare si cu asta am spus tot, din proprie experienta.
Cine spune ca uraste ABS-ul spune ca uraste siguranta si atunci NU are ce caute la volanul autovehiculelor.
ABS-ul mi-a salvat familia pe autostrada in Turcia la 150km/h cand mi-a taiat fata un cretin de sofer turc. Daca nu aveam ABS cred ca ma rasturnam si... nici nu vreau sa ma gandesc mai departe.
Directia care a ramas controlabila a facut diferenta dintre viata si moarte cu 10 cm.
Comment
Comment