Auzi ce aberatii la unii,ca ABS-ul nu intra la viteze mari,ma frate tu stii ce vorbesti?Ori n-a avut ABS,ori e defect,pai ii dadeam foc daca avea ABS si nu intra stricandu-mi cauciucurile si punandu-mi viata in pericol prin neputinta de a mai putea controla masina,nu mai spune astfel de perle.ABS-ul ptr mine este sfant,m-a salvat din doua situatii,una pe asfalt uscat si alta pe noroi si de aceea il consider foarte bun.
Pe Zapada Sau Gheata Franeaza Mai Bine Fara ABS Decat Cu ABS. De Ce ???
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Nu stiu cum puteti crede ca ABS-ul este nefolositor
Ex: Mergi cu viteza afara zapada si nu apreciezi bine viteza de intrare pe o strada,toate bune si frumoase daca nu mai iesea unu de pe aceeasi strada.Pun frana intra ABS-ul, mai aveam doua variante fie continuam ce am inceput fie asteptam sa se opreasca desi trecem prin el.Am pus frana si am continuat manevra de viraj la dreapta ca sa vezi franam si luam curba fara probleme + pentru ABS
Ex: Merg si eu frumusel pe bulevard si il vad pe un "sofer" sa ii traiasca frigideru ca i l-am umplut tot,cu face stanga pe banda mea fiind polei afara, pun frana intra ABS-ul il ocolesc frumos cu asigurare in oglinda fac stanga si il evit pe frana + pentru ABS
Ex: Merg frumos si de pe o strada vine o vacalinea ma vede si opreste pe toata banda mea, pun frana intra ABS nici o sansa sa opresc masina in timp util fac stanga il ocolesc si imi citea pe buze ce carnita ii dadeam pentru frigider eu avand piciorul pe frana + pentru ABS
Exemple ar fi multe dar trebuie sa nu te pierzi in momentul cand nu ai cum opri in timp util alegi, rapid variante.O gandire agera si un ABS te pot scuti de multe ore pierdute aiureasigpic
Comment
-
Originally posted by ovidiu.st View Post............................
@vitriol. Daca nu stii cum functioneaza abs-ul, nu mai turna aberatii pe forum pentru ca mai sunt oameni care n-au idee de mecanica si chiar cred ce citesc!
.................................
Originally posted by burtosu View PostAuzi ce aberatii la unii,ca ABS-ul nu intra la viteze mari,ma frate tu stii ce vorbesti?...........
Raspunsul lor a fost asta: "la viteze mari abs-ul nu intra". Chiar m-a facut sa-mi amintesc ca pe autostrada sunt urme de franari, oare nici una dintre masinile alea care franeaza pe autostrada nu are abs?
Ia ganditi-va si voi un pic inainte sa sariti cu "rautacisme" din astea. Si in plus, ce credeti ca as avea de castigat ca vorbesc aiurea.... in fine...sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
nu siu cum e cu abs ul asta, nu sunt mecanic sau tehnician, dar imi dau cu parerea despre el ca face toti banii si sa traiasca cel care l-a inventat. saptamana trecuta m-a salvat dintr-o situatie din care nu stiu cum ieseam daca nu aveam abs. miercuri, cand ningea si viscolea la greu, mergand spre casa, am vrut sa depasesc doua masini aflate in fata mea. am initiat procedura de depasire si cand trecusem cu masina mai mult de jumate de prima masina, imi apare in fata, din nameti, o masina care venea cu farurile stinse, asa ca am observat-o greu. nu mai aveam timp de nimic si singura optiune era sa ma intercalez intre cele doua masini pe care intentionam sa le depasesc. aveam vreo 60 la ora si, fiind in depasire, viteza era in crestere. trebuia sa franez sa intru intre cele doua masini, spatiul dintre cele doua masini fiind de vreo masina jumate. am franat pe zapada inghetata, mi-a intrat abs ul, dar am putut controla masina si m-am intercalat intre cele doua masini destul de greu, dar pana la urma am intrat. am luat claxoane, blituri, injuraturi (si de la nevasta-mea), eu eram mut si aplaudam cu genunchii. cand apare un pericol iminent si te sperii, prima intentie este sa apesi frana la maxim. nu stiu ce ma faceam daca nu aveam abs. probabil ma duceam ca sageata in masina din fata sau ma invarteam pana in primul sant. asa ca parerea mea este ca abs ul este bun in 90% din cazuri. este exact ca centura de siguranta. ea salveaza vieti, dar uneori poate te salveaza daca nu o porti. si apoi centura salveaza vieti, dar pana la o anumita viteza, dupa care numai Dumnezeu te mai poate ajuta. de obicei merg prudent, dar atunci nu stiu ce mi-a venit sa intru in depasire... fiecare are momente de ratacire, uneori care costa vieti.sigpic
Comment
-
Vad ca topicul a degenerat de la subiectu principal...deci cine are abs pe masina si vrea/stie sa/cum il foloseasca iarna il foloseste cine nu scoate siguranta (cu toate ca e una dintre cele mai proasta idei) si faceti patinaj artistic necontrolat...dar ganditi-va inca o data abs-ul de asta a fost inventat?
Inchidem pentru ca s-a abatut de la subiect.Mama lui de a be es.
PS: Un topic interesant referitor la ABS este si acesta.Last edited by valeriuciprian; 21 December 2009, 13:52.sigpic
Comment
Comment